robloz Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Dotarły puzzle nowego modelu. Twórcy zestawu nie trzeba reklamować i chyba każdy domyśla się kto to? ? Model o rozpiętości ok 180cm. Pianki wycięte z twardego epp, wraz z niezbędnymi skosami, wycięciami na bagnety itp. Skrzydła będą demontowane. Waga elementów (pianek i balsy )560g Wycięta jest też rowkowana okleina z depronu , bo bez tego charakterystycznego elementu to Ju52 wygląda jakoś nienaturalnie. Relacja wkrótce. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 a to dołożę jedno "tajne" zdjęcie z fabryki;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Był też na pływakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Może pod spaline ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 hehe- tego pod pływaki i spalinę zacząłem kilka lat temu rysować -ale miał być DUUUŻY... może wrócę kiedyś do pomysłu ale już nie śmiecę - bo to nie mój wątek;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Marku w Towjej stajni brakuje paru modeli ale nie będę zaśmiecał wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 27 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 A już jak "zaśmiecacie" wątek ? to może ktoś wie jak wyglądało bombardowanie z Ju (latał jako bombowiec nawet do 1939, a do 36 to na bank) Wyczytałem, że były montowane zasobniki bombowe, tylko gdzie? Pod kadłubem jest coś w rodzaju luków/ klap rewizyjnych ,to może tam? Zrzut zaopatrzenia to przez boczne drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 mam parę monografii - zerknę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 27 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Też mam kilka ,ale nic nie znalazłem . Może coś znajdziesz w swoich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Miałem trochę "podrzeć łacha" z Marka ? czy wyciął blachę ryflowaną w EPP a tu szok. Szczena mi opadła. Szapo ba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 19 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Choć nie było to w planie, ale nie mogłem patrzeć jak model czeka w pudełku ? , więc ruszyła budowa. Wykonałem laminatowe prowadnice dżwigarów (rurka 8mm.x 2 szt.), które zostały wklejone do centropłatu, a pozostałe do skrzydeł umożliwiając ich demontaż do transportu. Po doklejeniu sklejkowych żeber, centropłat został wklejony do kadłuba. Żebra będą jednocześnie mocowaniem amortyzatora podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 19 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 już mi się podoba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 23 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Na próbę po nadaniu odpowiedniego profilu balsowemu rdzeniowi ,okleiłem ster kierunku. Wyszło chyba ok? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Szykuje się ładna maszyna. Brawa dla Ciebie, Marka i Waszej Ciotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Oklejone "prawie" całe usterzenie poziome i pionowe. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Robert pomierzę wsio i drukujemy atrapy silników! Cioteczka będzie przepiękna!:) Propopnuję żebyś poszukał jeszcze jakiejs kartonówki i doskalował wnętrze kabiny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 25 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Było by super. Co do wnętrza to mam model kartonówki i właśnie jestem na etapie tworzenia kabinki wraz z oszkleniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 2 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Prac introligatorskich ciąg dalszy..... Zastanawiam się nad pomalowaniem póżniej całości żywicą w celu wzmocnienia powierzchni. Co o tym sądzicie ( coś to da), a może jakieś inne pomysły ? Od razu mówię, że oklejenie japonką nie wchodzi w grę - próbowałem.? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 dwuskładnikowy lakier do parkietów -tylko nie za grubo bo waga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 59 minut temu, robloz napisał: całości żywicą w celu wzmocnienia zywica może i "wzmocni" ale jednoczesnie spowoduje ,że to będzie kruche. Zywica z jakims nośnikiem na pewno wzmocni. A może lakier 2K ? zawiera plastyfikatory i nie jest taki kruchy jak szkło. Zrób próby znakomicie Ci idzie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi