ksdl Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 Ale w przypadku multimodułu 4in1 zawsze możesz zmienić oprogramowanie, a wersja FCC tak naprawdę ma też możliwość wybrania EU (LBT). Wersja EU(LBT) ma wgrany soft z mniejszą ilością protokołów co można jednak zmienić samemu. Godzinę temu, Józef 21 napisał: Ja kupiłem w sklepie odbiornik FrSky S6R z żyro w naszym polskim sklepie, który notabene zakończył działalność w roku ubiegłym w grudniu. Niestety z oficjalnej strony FrSky aktualizowałem frimware do wersji LBT. Naklejka na opakowaniu była LBT. Pamiętaj że LBT były też różne wersje, może miałeś ustawione V1 w nadajniku a w odbiorniku pewnie było V2, albo odwrotnie. Moduł 4in1 obsługuje i LBT V1 i LBT V2. W załączniku lista protokołów obsługiwanych przez wewnętrzny moduł 4in1 w RadioMaster TX16S z najnowszym softem 1.3.3.33 Multi.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qzyn Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Hej, Dzięki Krzysztof, O to wlasnie chodzilo, że wersja oprogramowania multimodulu jest możliwa do podmiany. Mam sporo różnych odbiornikow FrSky kupionych z różnych źródeł w ciągu ostatnich lat. Działają bez zarzutu, ale żonglowanie kilkoma aparaturami i jeszcze pilnowanie wersji softu w samym odbiorniku jest po prostu upierdliwe nieco. Teraz wszystko a nawet więcej ogarnę jednym radyjkiem Jd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Tak jak piszecie pilnowanie wersji softu jest upierdliwe. Ale widocznie taki jest teraz trend. Obecnie w radiu tx16s mam najnowsze oprogramowanie 2.9.2 PL jak i multimodule 1.3.3.33 staram się te sprawy pilnować. Nabyłem rangera mikro z odbiornikiem ELRS ale wiosną dopiero wypróbuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 11 godzin temu, Qzyn napisał: Hej, Dzięki Krzysztof, O to wlasnie chodzilo, że wersja oprogramowania multimodulu jest możliwa do podmiany. Mam sporo różnych odbiornikow FrSky kupionych z różnych źródeł w ciągu ostatnich lat. Działają bez zarzutu, ale żonglowanie kilkoma aparaturami i jeszcze pilnowanie wersji softu w samym odbiorniku jest po prostu upierdliwe nieco. Teraz wszystko a nawet więcej ogarnę jednym radyjkiem Jd Niezależnie od tego że Multimoduł umożliwia wybór większości dostępnych protokołów to i tak warto zaktualizować odbiorniki do aktualnie dostępnej najnowszej wersji oprogramowania, bo takiej właśnie będzie oczekiwał Multimoduł z najnowszym oprogramowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Kup byle jakie radio na OTX i JR bay, i do tego modul TBS crossfire, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyn Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Witam, znalazłem takie radyjko na allegro i to jeszcze w carbonie https://allegrolokalnie.pl/oferta/aparatura-rcradiomaster-tx16swercarbonjak-nowa warte uwagi ? To samo co to https://pl.banggood.com/RadioMaster-TX16S-Mark-II-V4_0-Hall-Gimbal-4-IN-1-ELRS-Multi-protocol-Radio-Controller-Support-EdgeTX-or-OpenTX-Built-in-Dual-Speakers-Mode2-Radio-Transmitter-for-RC-Drone-p-1942825.html?cur_warehouse=CN&ID=6319214&rmmds=search&admitad_uid=bb8131198725d42f6766788fd865855a&utm_content=553779 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 To radio było na naszej giełdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 No właśnie ktoś sprzedaje...... Teraz jest w radiach rc taki trend, że aby być na bieżąco trzeba aktualizować oprogramowanie co jakiś czas. Ktoś jak kupi, oczywiście nie wszyscy. Starszym wiekiem modelarzom jest to trudne i pozbywają się. Ale może niebawem będzie taka opcja że radio zawoła komunikatem ,, czy chcesz aktualizować nową wersję programu,, Tak jak w komputerach i telefonach. Nie każdy potrafi odpalić program podłączyć radio i ściągnąć nowe firmware. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 8 godzin temu, pacyn napisał: Witam, znalazłem takie radyjko na allegro i to jeszcze w carbonie https://allegrolokalnie.pl/oferta/aparatura-rcradiomaster-tx16swercarbonjak-nowa Pytanie - czy to aby na pewno Mark II ? Jeżeli tak + sprawne - to brać , jeżeli nie Mark II - to nie w tej cenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Józef szkoda, ze nie ma zdjęcie z tyłu. Tylne zdjęcie by wiele ukazało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapral Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 To chyba to radio, wystawione na olx. Jest więcej zdjęć. https://www.olx.pl/d/oferta/aparatura-rc-jak-nowa-radiomastertx16s-wer-carbon-cnc-halla-alu-gimb-CID4042-IDXurhe.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Więc to jest radiomaster Tx 16s Mk 1. Oprogramowanie Opentx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Ta aparatura jest nadal wystawiona na naszej giełdzie, wystarczy cofnąć się 1 stronę do 3 grudnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyn Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 W dniu 9.12.2023 o 20:44, Józef 21 napisał: Więc to jest radiomaster Tx 16s Mk 1. Oprogramowanie Opentx. W dniu 9.12.2023 o 20:44, Józef 21 napisał: Więc to jest radiomaster Tx 16s Mk 1. Oprogramowanie Opentx. Ok, dziękuję za opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyn Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Witam ponownie, szykuję się wyprzedaż w sklepie banggood. I chce w końcu zakupić polecane przez was radio z akcesoriami : https://pl.banggood.com/RadioMaster-TX16S-Mark-II-V4_0-Hall-Gimbal-4-IN-1-ELRS-Multi-protocol-Radio-Controller-Support-EdgeTX-or-OpenTX-Built-in-Dual-Speakers-Mode2-Radio-Transmitter-for-RC-Drone-p-1942825.html?cur_warehouse=CN&ID=6319214&rmmds=search Jakie akcesoria do niego kupić by mieć radio do kilku modeli do dalekich i krótkich dystansów ? Mowa tu o odbiornikach itp. Gdyż z 2.4ghz nic nie mam. Kolega powyżej zasugerował moduł TBS crossfire https://pl.banggood.com/TBS-Crossfire-Micro-TX-V2-915MHz-Long-Range-Low-Latency-Transmitter-TX-Module-for-FPV-Racing-Drones-p-2001118.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search do dalekich lotów lecz jaki odbiornik ? baterie do nadajnika takie znalazłem https://pl.banggood.com/2PCS-HGLRC-18650-2600mAh-3_7V-18650-Battery-for-Remote-Controller-Radio-Transmitter-p-2001500.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search będą dobre ? czy ten sklep ma baterie kiepskiej jakości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 16 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Jak kolega polecił TBS Crossfire Micro TX V2 915MHz to pamiętaj o odbiorniku aby też miał 915 MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyn Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 2 minuty temu, Józef 21 napisał: Jak kolega polecił TBS Crossfire Micro TX V2 915MHz to pamiętaj o odbiorniku aby też miał 915 MHz. Ok rozumie, lecz jaki odbiornik konkretniej zarówno do samego radia bez modułu i z modułem. Jak wspomniałem jestem noga w 2.4ghz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 16 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 2 godziny temu, Józef 21 napisał: Jak kolega polecił TBS Crossfire Micro TX V2 915MHz to pamiętaj o odbiorniku aby też miał 915 MHz. Panowie tylko nie 915MHz w EU musi być 868MHz, 915MHz to krótka droga do rozbicia modelu. Na 915MHz będą ciągle konflikty z GSM LTE. W EU pasmo 915MHz wymaga koncesji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyn Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 2 godziny temu, ksdl napisał: Panowie tylko nie 915MHz w EU musi być 868MHz, 915MHz to krótka droga do rozbicia modelu. Na 915MHz będą ciągle konflikty z GSM LTE. W EU pasmo 915MHz wymaga koncesji. w sklepie banggood nie mogę znaleźć, gdzie go dostanę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 16 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Mieszkamy w Europie więc musimy prawo stosować europejskie. Nadmieniałem na forum że do tx16s i boxera radiomaster dokupiłem moduł ELRS ranger mikro i aby to współpracowało dwa odbiorniki jeden ER-6 radiomaster oraz drugi Betafpv SuperP 14CH 2,4 GHz. Oprogramowanie EU LBT 3.0.1 które można pobrać ze strony internetowej, fajnie się łączą z ranger mikro modułem zewnętrznym nadajnika. Niestety trzeba czekać do wiosny aby to sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi