Autsajder1983 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Wydrukowałem orła z projektu planeprint.com. Druk z Impact PLA, ePLA-LW oraz TPU. Wydruk trwał 129 godzin Teraz to wszystko posklejać i wyposażyć.... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 29 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Fajne A jaką to ma mieć wagę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Projektant podaje, że 1160gr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 29 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Sterowanie to lotki i wysokość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Lotki, wysokość, gaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Ciekawe jak poleci a to profil czy decha? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Profil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Autsajder1983 Opublikowano 8 Lutego 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Prawie gotowy do lotu. Brakuje jeszcze kołpaczka do składanego śmigła oraz ogonka z przezroczystego materiału. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Wygląda ładnie Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Ależ ładny! Stare lotnicze porzekadło głosi, że jak coś ładnie wygląda to i dobrze lata Prawdziwym wyzwaniem będzie jego pomalowanie. Z niecierpliwością czekam na dalsze informacje. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Z tym kompletnie się nie zgodzę Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Ale z czym się nie zgadzasz, z porzekadłem czy z tym, że ładny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Z porzekadle bo ładny model nie latał Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 No teraz rozumiem , porzekadło funkcjonuje od dawna w dużym lotnictwie i z reguły się sprawdza. Zbyt lekko, być może przeniosłem je na grunt modelarski, w którym mam niezbyt wielkie doświadczenie. Ale i tak bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że będzie latał równie ładnie jak wygląda. Naoglądałem się trochę latających ptaków z bliska i praca ich całych skrzydeł składa się na doskonały lot, w modelu tylko lotki, ster wysokości (bo nic o sterze kierunku nie ma) i do tego stałe skrzydło pewno może być trudniejszy w pilotażu od "trenerka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Na pewno trudniejszy ale przy ustawieniu serw będzie spokojny. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Fajny, czekam na oblot i wrażenia. Bo poważnie myślę coby takiego dodać do kolekcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 13 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Orzełek oblatany Model ewidentnie na spokojne bezwietrzne warunki. Muszę pojechać na lotnisko gdy nie będzie wiało aby go dobrze ustawić . Dzisiaj niestety podmuchy wiatru więc szybkie 3 loty i do bagażnika. Na pewno trzeba domiksować ster wysokości do gazu. Teraz zadziera przy dodaniu gazu. Bardzo ciekawie wygląda w powietrzu, takie wielkie białe ptaszysko. Musze też wymienić lipole. Moje niestety nie są już wydajne prądowo. Będę pisał gdy uda mi się go poustawiać i przyzwyczaić do niego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParaKris Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Pytanie. Jaka byłaby cena za komplet wydrukowanych elementów składowych - taki eagle-kit w twoim wykonaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Tak wygląda w locie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Konrad- super ten orzeł! I teraz właśnie przydałby się mój wynalazek: łopaty śmigła w "kolorze przezroczystym". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi