young Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Dalej ma padać , jak tam Aquila ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 15 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 U mnie nie pada, ale pi...dzi jak w kieleckim, a wiatr ustaje jak pokazują się gwiazdy Dlatego praca wre. Jedna połówka już sklejona, do wykończenia tylko ucho i do przyklejenia winglet i krawędź natarcia. Druga goni pierwsza bo sklejone dwa elementy, ale tam ucho ma więcej zrobione No i po kilku dniach patrzenia nań skleiłem bloczek, który po oszlifowaniu będzie końcem gondoli... Mam ambitny plan by w przyszły weekend, jak pogoda pozwoli, polecieć, ale zobaczymy czy jakaś pierdółka,, lub brak czegoś mnie nie zatrzyma... Na razie jestem optymistą 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Witam. Maciej, to ostatnie zdjęcie to rura węglowa? Jakżeś ty to zrobił? Wyglada na nawijaną jak sprężyna. Pozdrawiam Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 15 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 14 minut temu, marcin83 napisał: Witam. Maciej, to ostatnie zdjęcie to rura węglowa? Jakżeś ty to zrobił? Wyglada na nawijaną jak sprężyna. Pozdrawiam Marcin. Taką kupiłem kiedyś, leżała ze 3 lata to już nie będzie leżeć tylko latać. A w górze nie będzie widać jaka jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.z Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Marcin83 To jest tkanina jednokierunkowa szyta, dla tego wygląda jak zwinięta z cienkiego paska tkaniny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 No to powiem ci, pierwsza klasa. Sam robiłeś? Zapewne to dźwigar. Jak reaguje na ugięcia? Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 15 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Teraz, marcin83 napisał: No to powiem ci, pierwsza klasa. Sam robiłeś? Zapewne to dźwigar. Jak reaguje na ugięcia? Marcin. Rura kupiona w sklepie, 16x1, można nią zabić taka sztywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 16 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Pierwsza fotka, mniej więcej w całości A tu smaczki, na pierwszej fotce masa tego co widać wyżej a niżej z silnikiem i serwami kto wie, może jednak uda się zmieścić w planowanych 1400 gramach RTF i to bez kosmicznych technologi, z węgla będzie tylko rura i łopatki śmigła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 16 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Jak by było 888g to bym uwierzył . Wynik bardzo udany. Zakładam że robiłeś z posiadanych materiałów , lekko ale bez jakiejś tam apteki. Zanosi się na sukces. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 16 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Kadłub zwykła sklejka topolowa 3mm, oklejenie kadłuba balsa 3mm żebra, kesony - balsa 1,5mm, lotki - balsa 8mm szlifowana, stery - balsa 5mm winglety balsa 3mm x2 (sklejane) dźwigary sosna 10x3 rura węglowa 16x1 rurka aluminiowa bagnetu 9x1 Balsa zwykła nie selekcjonowana taka z tych najtańszych. to tak w skrócie, także jak widać nie ma tu nic mega. silnik Dualski ok. 72g serwa Tower Pro 4 szt. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 17 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 No to doszły zamki skrzydeł, koniec z plasterkami od góry będzie klapka , na magnesik bo tam też będą złącza serw lotek. chyba ze mnie najdzie wpuszczenie ich w skrzydła?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Wczoraj trochę podgoniłem. Oklejone stateczniki, zrobione mocowania serw lotek Wklejone w kadłubie, gniazda zasilania lotek, no i w pierwszym skrzydle wkleja się już wtyczka, na gotowo skrzydełka oszlifowane, winglety wklejone, teraz oklejanie i lotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Ciekawe drobne usprawnienia. Winglet szlifowałeś ręcznie czy na CNC ? W sumie docelowo kiedyś można by się pokusić o ażurowane żeberka ... dla.maszyny to obojętne, a dla oka ładniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 winglet był wycięty CNC, sklejony z dwóch kawałków i oszlifowany. żeberka są świadomie nie ażurowane, bo skrzydło jest lekkie, a tak mocniejsze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Klejenia ciąg dalszy, zaczyna to coraz fajniej wyglądać 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Maciej, Masz piekny warsztat i swietna technike szkoda, ze tylko takie kulfony robisz?! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 1 minutę temu, Andrzej Klos napisał: Maciej, Masz piekny warsztat i swietna technike szkoda, ze tylko takie kulfony robisz?! Dziękuję, cóż Kulfon z reguły robi kulfoniki A w planie kolejne w tym jeden F2B (czas wrócić do lat 70-tych gdy byłem młody, bo z tym piękny to różnie bywało) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Maciek F2b !? Będziesz w kółko ganiał ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Teraz, young napisał: Maciek F2b !? Będziesz w kółko ganiał ? Dokładnie mam taki plan, coby się poobracać w koło Jak kiedyś gdy miałem ...naście lat... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Ostatnio oglądałem na zawodach trzech takich co się trzymali i kręcili w kółko. Do tej pory nie wiem który był pierwszy. Na stateczniku widzę żółtą folie świetny wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi