kulfon250 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Doszły lotki na gotowo, Zaczynam walkę z podłogą w kabinie 2
kulfon250 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Opublikowano 22 Stycznia 2023 I znowu kawałek do przodu doszła półka baterii i serw, a co za tym idzie bowdeny i stery na gotowo... To pozwoliło okleić kawałek kadłuba, cd oklejania nastąpi 2
kulfon250 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Kadłub oklejony, łatwo nie było... pięknie nie wyszło :), ale jest... Została kabinka, pokrywa na górze kadłuba i jakiś kołpak .... Elektronika umocowana, aku będzie 3S/1300 Kolorystyka taka , no bo tak Waga w tym stanie (bez aku) - 573g 1
pepcio Opublikowano 24 Stycznia 2023 Opublikowano 24 Stycznia 2023 2 godziny temu, kulfon250 napisał: Kadłub oklejony, łatwo nie było... pięknie nie wyszło :), ale jest... Została kabinka, pokrywa na górze kadłuba i jakiś kołpak .... Elektronika umocowana, aku będzie 3S/1300 Kolorystyka taka , no bo tak Waga w tym stanie (bez aku) - 573g Z tą kolorystyką to wygląda jak po naprawie?. Reszta jak najbardziej OK. Udanych lotów życzę. 1
kulfon250 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Opublikowano 24 Stycznia 2023 1 minutę temu, pepcio 11 napisał: Z tą kolorystyką to wygląda jak po naprawie?. Reszta jak najbardziej OK. Udanych lotów życzę. I tak miało być Dziekuję
robas69 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Maciej, a lotka na pierwszym planie drugiego zdjęcia nie jest zwichrowana?
RMa Opublikowano 24 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2023 Wygląda dobrze i fajna waga Ci wyszła ? Po ostatnim zdjęciu również odnoszę wrażenie, że prawa lotka jest zwichrowana. Pokrycie folią przodu kadłuba można sobie ułatwić uprzednio oklejając go sklejką 0,4mm lub 0.8mm. Wzrost wagi pomijalny, a daje to pewniejszy chwyt do wyrzutu modelu. Sugerowałbym jeszcze dodanie płozy pod kadłubem ze sklejki 2mm i amortyzacją z gumy, żeby brzuszek się nie obcierał Dołożysz później zastrzały dla estetyki czy je odpuszczasz?
young Opublikowano 24 Stycznia 2023 Opublikowano 24 Stycznia 2023 3 godziny temu, kulfon250 napisał: I tak miało być Dziekuję Hehe, Kolega Kulfon jest mistrzem w wielu dziedzinach i podjętych działań, ale kolorystyka u niego dopiero dojrzewa ?
kulfon250 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Godzinę temu, robas69 napisał: Maciej, a lotka na pierwszym planie drugiego zdjęcia nie jest zwichrowana? Nie to urok obiektywu aparatu + lekkie podniesienie koncówki skrzydła w tylnej części 23 minuty temu, young napisał: Hehe, Kolega Kulfon jest mistrzem w wielu dziedzinach i podjętych działań, ale kolorystyka u niego dopiero dojrzewa ? W tym modelu właśnie dojrzała, mnie się podoba a i ogon jest widoczny o co chodziło Lata lecą wiek już nie ten To model dla zabawy zrobiony i napinki przy nim nie będzie by był cudowny A latać będzie tak samo czy w ładnych kolorach czy nie 1
RobRoy Opublikowano 25 Stycznia 2023 Opublikowano 25 Stycznia 2023 "Cudowność" modelu jak widać zmienia się z wiekiem. Najważniejsze że jest cudowny dla budowniczego... i żeby cudownie żeglowal po niebie. 1
kulfon250 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Opublikowano 25 Stycznia 2023 1 godzinę temu, RobRoy napisał: "Cudowność" modelu jak widać zmienia się z wiekiem. Najważniejsze że jest cudowny dla budowniczego... i żeby cudownie żeglowal po niebie. Święte słowa To trochę jak z kolorem samochodu, nie od niego zależy czy fajnie jeździ Inna sprawa, ze ten model budowałem budżetowo, czyli prawie bez balsy (głównie sklejka 3mm) i resztek folii którą miałem po innych modelach
RobRoy Opublikowano 27 Stycznia 2023 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Historia mówi że najlepsza kreatywność, pomysły, projekty powstawały w dobie ... braków.
kulfon250 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Poleci w maju, na razie wojsko zdemolowało nam lotnisko...
kulfon250 Opublikowano 28 Maja 2023 Opublikowano 28 Maja 2023 No i poleciał, taki niedokończony Obiecałem mu kabinkę , jak będzie latał. Model lata bardzo poprawnie, dobrze reaguje na stery, do tego stopnia, że muszę mu zmniejszyć wychylenia początkowe sterów. Na razie zrobiłem 5 krótkich 2-3 minutowych lotów, bo powoli dogaduje się ze środkiem ciężkości. Latam z baterią 3S/1300. Jako, że jest mały lubi raczej prawie bezwietrzną pogodę, lub słaby wiaterek. Dołączam go do stałej lotniskowej floty, bo naprawdę daje sporo radochy 1
RMa Opublikowano 28 Maja 2023 Autor Opublikowano 28 Maja 2023 Gratuluję oblotu! ? Bardzo miło przeczytać taką opinię! Jak już dojdziesz do ładu ze środkiem ciężkości to podziel się informacją. No i najważniejsze - oblot bez zdjęć/filmu się nie liczy ? 1
kulfon250 Opublikowano 29 Maja 2023 Opublikowano 29 Maja 2023 9 godzin temu, RMa napisał: No i najważniejsze - oblot bez zdjęć/filmu się nie liczy ? No przykro mi bardzo, ale ja jestem z innych czasów, wtedy liczył się oblot, a nie film czy fotki w necie A tak, poważnie to trudno, filmować i sterować naraz, szczególnie przy oblocie... Ale, może kiedyś...
Grzesiek Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 Witam i udalo się coś uchwycić obiektywem?
kulfon250 Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 2 godziny temu, Grzesiek napisał: Witam i udalo się coś uchwycić obiektywem? Nie, i raczej się nie zanosi, bo raz, że nikt nie filmuje, a dwa na razie inne modele poszły w ruch do tego wrócę jesienią 1
Rekomendowane odpowiedzi