Skocz do zawartości

SANWA RDS 8000 FHSS 2,4 GHz

wojcio69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o tej aparaturze? Warto toto kupować czy dociułać na Dx7?

http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=927&category_id=263&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

Dziękuję za informacje.

P.S. Ups... :oops: przepraszam, nie dopisałem do czego będę jej używać. Szybowce, motoszybowce może jakiś Piper lub Cessna. Latanie rekreacyjne, akrobacja odpada.

• Odpowiedzi 278
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A ja proponuję 3 opcję poczekać az się rynek rozwinie :mrgreen:

ważne jest nie to ile kosztuje w zakupie ale ile potem będą kosztowały odbiorniki !

przypadki chodzą po ludziach , nawet tych najlepszych warto to brać pod uwagę

Opublikowano
Co sądzicie o tej aparaturze? Warto toto kupować czy dociułać na Dx7?

http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=927&category_id=263&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

Dziękuję za informacje.

P.S. Ups... :oops: przepraszam, nie dopisałem do czego będę jej używać. Szybowce, motoszybowce może jakiś Piper lub Cessna. Latanie rekreacyjne, akrobacja odpada.

Ja kupiłem tą aparaturę w tej firmie i jest ok. Jest instrukcja po angielsku i po polsku od RD 8000 ale to za wyjątkiem anten to samo. Odbiorniki dodatkowe kupisz w OL-PEN MODEL z Odolanowa. Właśnie otrzymałem informację że sklep w piątek otrzyma następną partię odbiorników 2,4 GHz po ok 300 zł za szt. Aparatura jak na razie spisuje się bardzo dobrze, dobrze leży w dłoniach no i wyświetlacz w górnej części to duży plus ( choć to kwestia gustu i przyzwyczajenia) sprawdzony zasięg jak do tej pory to 1800 m i wszystko pracuje prawidłowo. Jak będzie dalej to zobaczymy w praktyce. Za 750 zł masz nadajnik, odbiornik i 4 serwa oraz wyłączniki i magazynki na akumulatory.

Jednak wybór należy do Ciebie ale do rekreacyjnego latania wystarczy w zupełności.

Opublikowano

Witam

Romku podejrzewam, że na początek zasypię Cię lawiną pytań. Do tej pory miałem doczynienia z aparaturą typu E-fly. Obecnie latam na Hitec Zebra Pro i ta Sanwa jest moim pierwszym tak poważnym sprzętem. Aż boję się co to będzie jak ją dostanę (być może jutro a na pewno w poniedziałek). W przeciwieństwie do dotychczasowych metod postępowania najpierw zapoznam się dość szczegołowo z instrukcją obsługi, a potem przejdę do działań praktycznych.

Opublikowano

Witam

Gratulacje :D

Finansowo, to dobry interes zrobiłeś, bo z nowych dostaw ta aparatura kosztuje już ponad 900 PLN.

Airtronic zapowiedział już, że szykują nowe odbiorniki w tym typu mini, bo jak na razie to jest tylko ten jeden typ na 2.4GHz.

PP

Opublikowano

Witam!

Mam pytanko dotyczące tej Sanwy - solidnie wykonana? i jakość materiałów? Bo w niektórych sklepach jeszcze jest na magazynie w normalnej cenie wiec musiałbym się spieszyć:)

Strasznie waham się miedzy ta Sanwa a Spektrumem dx6i a myślę ze niedługo znów cena może podskoczyć:( Napiszcie coś co mnie przekona bo już mam dość tych rozterek o_O

Opublikowano

Spektrum DX6 ma krótki zasięg a Dx6i to już "pełno-zasięgówka" Na forum przeczytałem już prawie wszystko na temat tych dwóch aparatur(już mi kobieta się denerwuje ze ciągle to forum:P) Czytałem także o problemach dx6i ale głównie były to problemy z bindowaniem lub uszkodzone potencjometry. Spektrumów jest dużo dlatego częściej słyszy się o problemach(przynajmniej mi się tak wydaje:)). Natomiast jeśli chodzi o Sanwe to jesteście Panowie jedyną żywą informacją o nich:D dlatego tak mi zależy na waszej opinii.

P.s. będę latał podobnymi modelami jak Wojtek, przynajmniej na początku, później chciałbym złożyć coś szybszego jakiegoś akrobata typu exTrima:)

Opublikowano

Masz racje że im więcej użytkowników to i więcej problemów. Aparatur Sanwa 2,4Ghz jeszcze nie ma zbyt wiele ale wersji 35mhz jest dużo więcej i nie słyszy się szczególnie o problemach a pomijając moduł nadawczy to chyba to samo. Chodź pamiętam że jakiś drobny kłopot software`owy był z wersjami RD podobnie jak z Opticiem. Spectrum nie jest samotny chodź rzeczywiście problemy z tą ostatnią wyrastają jak grzyby po deszczu i co gorsza różnego rodzaju :)

Opublikowano

Witam

Orzeszkowiec Sanwa to wyrób Cox'a czyli dobra sprawdzona marka. Model RDS 8000 FHSS 2,4GHz to dokładnie to samo co RD 8000 FM 35MHz tylko ma wstawiony moduł 2,4GHz i chyba pamięć 10 modeli a RD miała 8 (nie jestem pewny). Też długo rozważałem zakup aparatury 2,4GHz. Myślałem o Spectrum Dx6i, Futabie, Sanwie. Pod rozwagę brałem możliwości aparatury - dostępność podzespołów (odbiorniki) - cena. W tej konfrontacji Sanwa RDS 8000 przedstawiła się dla mnie najkorzystniej zwłaszcza, że ten zakup będzie mi musiał wystarczyć na kilka dłłłuuugich lat. Decyzja i wybór należy jednak tylko do Ciebie.

Opublikowano

Dzięki chłopaki podjąłem decyzję będzie to Sanwa:) a co najlepsze te aparatury drożeją w tempie ekspresowym. Dziś rano patrzyłem na ta sanwe w modelarski.com i była za 749 czy jakoś tak, teraz wszedłem na stronę i już 860 :shock: .Na szczęście znalazłem na rcmax.com, w starej cenie. Hmmm. tylko oni maja z napisem Airtronics zamiast Sanwa na środku aparatury:) mam nadzieje że to nic nie zmienia...

Pozdrawiam,

Rafał

Opublikowano

dobry wybór - też jakiś czas temu sie wahałem. za sanwą przemawiał stosunek ceny do możliwości i jakości oraz sprawdzona marka.

rds8000 używam zarówno w powietrzu jak i na wodzie i jak do tej pory nie kaprysiła.

pozdrawiam

Opublikowano
stosunek ceny do możliwości i jakości oraz sprawdzona marka.

Dokładnie w tej cenie ciężko znaleźć coś 8-kanałowego z tyloma funkcjami. Jak dojdzie do mnie aparatura to wstawię mały opis i zdjęcia dla potomnych :P , którzy może tak jak ja wahali się przed zakupem:)

Opublikowano

No cóż nie ma idealnego sprzętu, którym można by dogodzić wszystkim. Wybrałem Sanwę gdyż wcześniej też używałem Sanwę 35 MHz i nie zawiodła ani razu. O zakupie zadecydowała również cena za komplet jak również to że można dokupić dodatkowe odbiorniki. W Sanwie jest chyba najprostszy sposób bindowania dodatkowego odbiornika.

I myślę że do amatorsko-rekreacyjnego latania w zupełności wystarczy.

Opublikowano
Dzięki chłopaki podjąłem decyzję będzie to Sanwa:) a co najlepsze te aparatury drożeją w tempie ekspresowym. Dziś rano patrzyłem na ta sanwe w modelarski.com i była za 749 czy jakoś tak, teraz wszedłem na stronę i już 860 :shock: .Na szczęście znalazłem na rcmax.com, w starej cenie. Hmmm. tylko oni maja z napisem Airtronics zamiast Sanwa na środku aparatury:) mam nadzieje że to nic nie zmienia...

Pozdrawiam,

Rafał

To jest zdjęcie reklamowe ze strony producenta, ja jak kupiłem u nich aparaturę też tak myślałem ale napisane jest SANWA.

Mała uwaga dla użytkowników RDS 8000 , jak będziecie wkładać do nadajnika pakiet zamiast koszyka z akumulatorkami należy zamienić we wtyczce pakietu "+" z "-" tak jak jest na wtyczce koszyka nadajnika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.