Skocz do zawartości

solainer

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Szacunek za ilość włożonej pracy !

Teraz łyżka dziegciu 😉

Zakładam że podczas rysowania wręg nie zmieniłeś średnicy tylnej części wylotu (został powiększony przez autora planów z uwagi na napęd DF)  Tym samym przez doklejenie osłony haka ,nie wiem czy znacząco, ale zmieniłeś  kształt tylnej części kadłuba w rzucie  bocznym. Ponadto osłona haka u Ciebie jest za bardzo wyeksponowana.

Kabina wyszła Ci zbyt "garbata" w tylnej części co widzę po ramce.

W dniu 12.11.2024 o 10:08, solainer napisał:

Jestem zadowolony z efektu prac a to najważniejsze. 

I tego się trzymajmy.

46 minut temu, RobertK napisał:

Szacunek za ilość włożonej pracy !

Teraz łyżka dziegciu 😉

Zakładam że podczas rysowania wręg nie zmieniłeś średnicy tylnej części wylotu (został powiększony przez autora planów z uwagi na napęd DF)  Tym samym przez doklejenie osłony haka ,nie wiem czy znacząco, ale zmieniłeś  kształt tylnej części kadłuba w rzucie  bocznym. Ponadto osłona haka u Ciebie jest za bardzo wyeksponowana.

Kabina wyszła Ci zbyt "garbata" w tylnej części co widzę po ramce.

Najlepsze są takie uwagi po fakcie. Szkoda że wiedząc o tym nie napisałeś tego jak wycinałem wręgi, tak bym na to zwrócił uwagę, a tak to jest musztarda po obiedzie. 

Oczywiście nie mam pretensji i zdaje sobie sprawę z tego, że model odbiega proporcjami. Zauważyłem to nakładając linie podziału gdyż nie chciały wyjść odległości tak jak na rzutach. Gdyby się przyczepić to jeszcze spływ przy kadłubie ma zły kształt, drzwi podwoziowe są za szeroko, przednie drzwi są za krótkie, a parę jeszcze uchybień by się jeszcze znalazło. 

17 minut temu, solainer napisał:

Najlepsze są takie uwagi po fakcie. Szkoda że wiedząc o tym nie napisałeś tego jak wycinałem wręgi, tak bym na to zwrócił uwagę, a tak to jest musztarda po obiedzie. 

Oczywiście nie mam pretensji i zdaje sobie sprawę z tego, że model odbiega proporcjami. Zauważyłem to nakładając linie podziału gdyż nie chciały wyjść odległości tak jak na rzutach. Gdyby się przyczepić to jeszcze spływ przy kadłubie ma zły kształt, drzwi podwoziowe są za szeroko, przednie drzwi są za krótkie, a parę jeszcze uchybień by się jeszcze znalazło. 

Przepraszam Piotr, ale nie znałem Twoich planów ,nie miałem pojęcia że przewidziałeś doklejenie osłony haka.

Nie ma co kruszyć kopii, to w końcu półmakieta.  Najważniejsze żebyś Ty był zadowolony. :)

Ja jeszcze jakiś czas temu miałem obsesję na punkcie Panthera ,ale mi przeszło 😁

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.