young Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Od jakiegoś czasu chodziła mi po głowie mini przecinarka . Każdy wie jak trzeba przyciąć dużą ilość delikatnych listewek sosna/balsa szczególnie bardzo precyzyjnie na długość lub pod kątem jak to jest żmudne - przynajmniej dla mnie. Na początku szukałem profesjonalnego proxxona ale mocniejszy używany to koszt ok 850 zł. Potem znalazłem mniejszy model ale też koszt ok 380. Było nie było szukałem czegoś poniżej 200 zł. I chyba się udało. Mała, bardzo cicha (można ciąć w kuchni w bloku !) a co najważniejsze bez luzów. Wiec postanowiłem pod pretekstem mikołajek zrobić sobie prezent i polecić tym co mają dużo cięć. (Tak wiem można ciąć innymi metodami). Odbiornik w tle dla zobrazowania jej gabarytów. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 jakiś namiar na sklep? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 29 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 10 minut temu, witold_pi napisał: jakiś namiar na sklep? Ja to znalazłem na alledrogo pod nazwą: Piła ukośnica BESTWISH2021 90 W 50 mm. W tej obudowie widziałem na innych portalach te same piły pod różnym logo i w różnych kolorach. Poniżej zdjęcie z parametrami ,.chociaż nie jestem pewien że ma aż tyle obrotów. Ważne że jest b.cicha , moja nie mam żadnych luzów i wibracji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Bardzo przydatny sprzęt. Chyba sobie taką sprawię 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 29 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Są różne, podobne: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Mam taka (Proxxon) ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Jak ktoś ma drukarkę. Ja sobie zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam Sławomir 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Ja cały czas zastanawiam się nad taką co no foto, może ktoś z Was posiada? Jakieś opinie? Godzinę temu, Slawomir napisał: Jak ktoś ma drukarkę. Ja sobie zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. Ja akurat nie mam drukarki... Jak to wychodzi kosztowo porównywalnie do zakupu nowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 30 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 8 godzin temu, robert.pilot napisał: Ja cały czas zastanawiam się nad taką co no foto, Do wszystkich potencjalnych kupujących lub budujących przed nabyciem warto zadać sobie pytanie : Do czego ma być używana. Czy tak jak moja tylko do przecinania czy cięcia . To są dwia zasadniczo różne pojęcia. Jak widać wątek zboczył z przecinarki na piłę do cięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosik Opublikowano Piątek o 17:27 Udostępnij Opublikowano Piątek o 17:27 Potwierdzam. Przydatna maszynka👍. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano Piątek o 17:54 Udostępnij Opublikowano Piątek o 17:54 A gdzie kupiona i za ile? Jakie materiały ciąłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosik Opublikowano Piątek o 20:35 Udostępnij Opublikowano Piątek o 20:35 Kupiona na jednym z portali. Np. coś takiego: https://a.aliexpress.com/_EGjOFY5 Chodziło mi głównie o coś do cięcia np. rurek i prętów met. do modeli. Ręczne mini szlifierki ciężko jest tak idealnie równo utrzymać. Ta spokojnie sobie radzi - wiadomo, musi być założona tarcza do cięcia metalu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi