Grzesiek Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Witam zakupiłem sobie takie coś : Ender-3 V3 SE Chcę zacząć przygodę z drukiem 3D ,ale manual jest w wielu językach ale nie naszym rodowitym.Czy jest gdzieś manual Pdf w wersji PL?
witold_pi Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia puść sobie YouTube pewnie jest moja 7 była mi na nowy rok skręcona 1
w.z Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Może ten manual pomoże https://manuals.plus/pl/creality/creality-ender-3-3d-printer-manual 1
cyrax_ojz Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia drukowanie wciąga jak bagno do zakupu zbierałem się od 2-3 lat i w końcu mikołaj się zlitował ?
Grzesiek Opublikowano 25 Stycznia Autor Opublikowano 25 Stycznia 10 godzin temu, cyrax_ojz napisał: drukowanie wciąga jak bagno do zakupu zbierałem się od 2-3 lat i w końcu mikołaj się zlitował ? Zgadza się.Nawet żona znalazła hobby dla siebie.A pytanko gdzie znajdę parametry do ustawienia filamentu?wentylatora itp.
Ryszard_I Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Pierwszą informacją są podstawowe parametry druku podane przez producenta filamentu i jest to zazwyczaj temperatura dyszy oraz temperatura stołu. Pozostałe parametry druku są indywidualne dla danego typu drukarki i są zależne od konstrukcji drukarki oraz typu i producenta użytego filamentu. Nie ma gotowej recepty na parametry druku. Jak zaczniesz drukować to stopniowo zgłębisz tajniki druku. Jakiekolwiek niepowodzenia zmuszą Cię do szukania rozwiązania zaistniałego problemu a to z kolei poszerzy Twoją wiedzę ogólną w temacie drukowania. 1 1
cyrax_ojz Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia nie wiem jak ma ender ale jakieś podstawowe presety powinny być w slicerze dalej nanosisz poprawki pod konkretny filament robiąc kalibracje nie ma złotej reguły jak z lataniem trzeba się samemu nauczyć 1
witold_pi Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Zacznij od PLA, stół 60 stopni, filament 200 stopni, grubość warstwy 0.24mm, dysza 0,4mm , ważne jest wypoziomowanie stołu - w mojej jest ręczne w nowych automatyczne
Grzesiek Opublikowano 26 Stycznia Autor Opublikowano 26 Stycznia 11 godzin temu, witold_pi napisał: Zacznij od PLA, stół 60 stopni, filament 200 stopni, grubość warstwy 0.24mm, dysza 0,4mm , ważne jest wypoziomowanie stołu - w mojej jest ręczne w nowych automatyczne Ja mam automatyczne poziomowanie i czujnik wysokosci który robi skan stołu i wprowadza offsety
Grzesiek Opublikowano 26 Stycznia Autor Opublikowano 26 Stycznia Orginalnej creality.Ale nie długo się cieszylem nią.Wczoraj dokończyłem druk i wyłączyłem, a dzisiaj zonk włacza sie tylko podswietlenie panelu i czyjnik wysokosci.Nawet logo creality na panelu się nie wyświetla i nic nie chodzi.Wyslę ze soft uleciał wraz z cieplem stołu.Bede reklamował ale narazie wszystko pod górę.Sprzedawca allegro nie odbiera telefonu.Mam mega wkur....
Ryszard_I Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Czy podczas włączania była włożona jakaś karta SD. Jeżeli jest to ją wyjmij i spróbuj ponownie włączyć drukarkę.
Grzesiek Opublikowano 26 Stycznia Autor Opublikowano 26 Stycznia Zformatowałem karte i wgralem firmware z rozszerzeniem bin..Wszystko zadziałalo normalnie.Nie wiem co się stało.
Ryszard_I Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Jesteś pewien, że na włożonej karcie nie było plików z rozszerzeniem .bin. Czy przed formatowaniem sprawdziłeś to? Poczytaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3862825.html
Grzesiek Opublikowano 27 Stycznia Autor Opublikowano 27 Stycznia 11 godzin temu, Ryszard_I napisał: Jesteś pewien, że na włożonej karcie nie było plików z rozszerzeniem .bin. Czy przed formatowaniem sprawdziłeś to? Poczytaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3862825.html Jestem pewien.Był tylko gcode do druku
Ryszard_I Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Ledwo zabrałeś się za drukowanie a już masz sposób na reanimację martwej drukarki. Będzie z Ciebie drukarz przez duże D .
Grzesiek Opublikowano 27 Stycznia Autor Opublikowano 27 Stycznia 2 godziny temu, Ryszard_I napisał: Ledwo zabrałeś się za drukowanie a już masz sposób na reanimację martwej drukarki. Będzie z Ciebie drukarz przez duże D . Dzięki a le ja tak łatwo nie daję za wygrane. To szto sztuczna inteligencja bez człowieka głupia i bez użyteczna.
Grzesiek Opublikowano 3 Lutego Autor Opublikowano 3 Lutego Witam Jako że zaczynam przygodę z drukiem 3D,to zostałem zmuszony do nauki rysowania. Na razie proste rzeczy. Na rysowałem w solid works paneli i jak chcę zapisać w stl to mam taki komunikat.Sam wydruk też pozostawia wiele do życzenia. Proszę wytłumaczcie łopatą co i jak nie tak. Dziękuję z góry Część1.SLDPRT
taras Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Przy zapisie do STLa na dole masz okno opcje - wstaw zrzut ekranu tego co masz tam ustawione. Tam też możesz sterować jakkością STLa
Rekomendowane odpowiedzi