Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem sobie takie coś :

Ender-3 V3 SE

Chcę zacząć przygodę z drukiem 3D ,ale manual jest w wielu językach ale nie naszym rodowitym.Czy jest gdzieś manual Pdf w wersji PL?

Opublikowano
10 godzin temu, cyrax_ojz napisał:

drukowanie wciąga jak bagno

do zakupu zbierałem się od 2-3 lat i w końcu mikołaj się zlitował ?

Zgadza się.Nawet żona znalazła hobby dla siebie.A pytanko gdzie znajdę parametry do ustawienia filamentu?wentylatora itp.

Opublikowano

Pierwszą informacją są podstawowe parametry druku podane przez producenta filamentu i jest to zazwyczaj temperatura dyszy oraz temperatura stołu. Pozostałe parametry druku są indywidualne dla danego typu drukarki i są zależne od konstrukcji drukarki oraz typu i producenta użytego filamentu. Nie ma gotowej recepty na parametry druku. Jak zaczniesz drukować to stopniowo zgłębisz tajniki druku. Jakiekolwiek niepowodzenia zmuszą Cię do szukania rozwiązania zaistniałego problemu a to z kolei poszerzy Twoją wiedzę ogólną w temacie drukowania. 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

nie wiem jak ma ender ale jakieś podstawowe presety powinny być w slicerze dalej nanosisz poprawki pod konkretny filament robiąc kalibracje

nie ma złotej reguły jak z lataniem trzeba się samemu nauczyć

• Lubię to 1
Opublikowano

Zacznij od PLA, stół 60 stopni, filament 200 stopni, grubość warstwy 0.24mm, dysza 0,4mm , ważne jest wypoziomowanie stołu - w mojej jest ręczne w nowych automatyczne

Opublikowano
11 godzin temu, witold_pi napisał:

Zacznij od PLA, stół 60 stopni, filament 200 stopni, grubość warstwy 0.24mm, dysza 0,4mm , ważne jest wypoziomowanie stołu - w mojej jest ręczne w nowych automatyczne

Ja mam automatyczne poziomowanie i czujnik wysokosci który robi skan stołu i wprowadza offsety

Opublikowano

Orginalnej creality.Ale nie długo się cieszylem nią.Wczoraj dokończyłem druk i wyłączyłem, a dzisiaj zonk włacza sie tylko podswietlenie panelu i czyjnik wysokosci.Nawet logo creality na panelu się nie wyświetla i nic nie chodzi.Wyslę ze soft uleciał wraz z cieplem stołu.Bede reklamował ale narazie wszystko pod górę.Sprzedawca allegro nie odbiera telefonu.Mam mega wkur....

Opublikowano

Ledwo zabrałeś się za drukowanie a już masz sposób na reanimację martwej drukarki. Będzie z Ciebie drukarz przez duże D :)

Opublikowano
2 godziny temu, Ryszard_I napisał:

Ledwo zabrałeś się za drukowanie a już masz sposób na reanimację martwej drukarki. Będzie z Ciebie drukarz przez duże D :)

Dzięki a le ja tak łatwo nie daję za wygrane. To szto sztuczna inteligencja bez człowieka głupia i bez użyteczna.

Opublikowano

Witam 

Jako że zaczynam przygodę z drukiem 3D,to zostałem zmuszony do nauki rysowania. Na razie proste rzeczy. Na rysowałem  w solid works paneli i jak chcę zapisać w stl to mam taki komunikat.Sam wydruk też pozostawia wiele do życzenia. Proszę wytłumaczcie łopatą co i jak nie tak. Dziękuję z góry

Bez tytułu.jpg

Część1.SLDPRT

Opublikowano

Przy zapisie do STLa na dole masz okno opcje - wstaw zrzut ekranu tego co masz tam ustawione. Tam też możesz sterować jakkością STLa

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.