Grzesiek Opublikowano 23 Stycznia Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Witam zakupiłem sobie takie coś : Ender-3 V3 SE Chcę zacząć przygodę z drukiem 3D ,ale manual jest w wielu językach ale nie naszym rodowitym.Czy jest gdzieś manual Pdf w wersji PL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 23 Stycznia Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia puść sobie YouTube pewnie jest moja 7 była mi na nowy rok skręcona 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.z Opublikowano 24 Stycznia Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Może ten manual pomoże https://manuals.plus/pl/creality/creality-ender-3-3d-printer-manual 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 24 Stycznia Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia drukowanie wciąga jak bagno do zakupu zbierałem się od 2-3 lat i w końcu mikołaj się zlitował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 10 godzin temu, cyrax_ojz napisał: drukowanie wciąga jak bagno do zakupu zbierałem się od 2-3 lat i w końcu mikołaj się zlitował ? Zgadza się.Nawet żona znalazła hobby dla siebie.A pytanko gdzie znajdę parametry do ustawienia filamentu?wentylatora itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Pierwszą informacją są podstawowe parametry druku podane przez producenta filamentu i jest to zazwyczaj temperatura dyszy oraz temperatura stołu. Pozostałe parametry druku są indywidualne dla danego typu drukarki i są zależne od konstrukcji drukarki oraz typu i producenta użytego filamentu. Nie ma gotowej recepty na parametry druku. Jak zaczniesz drukować to stopniowo zgłębisz tajniki druku. Jakiekolwiek niepowodzenia zmuszą Cię do szukania rozwiązania zaistniałego problemu a to z kolei poszerzy Twoją wiedzę ogólną w temacie drukowania. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia nie wiem jak ma ender ale jakieś podstawowe presety powinny być w slicerze dalej nanosisz poprawki pod konkretny filament robiąc kalibracje nie ma złotej reguły jak z lataniem trzeba się samemu nauczyć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Zacznij od PLA, stół 60 stopni, filament 200 stopni, grubość warstwy 0.24mm, dysza 0,4mm , ważne jest wypoziomowanie stołu - w mojej jest ręczne w nowych automatyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 11 godzin temu, witold_pi napisał: Zacznij od PLA, stół 60 stopni, filament 200 stopni, grubość warstwy 0.24mm, dysza 0,4mm , ważne jest wypoziomowanie stołu - w mojej jest ręczne w nowych automatyczne Ja mam automatyczne poziomowanie i czujnik wysokosci który robi skan stołu i wprowadza offsety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Grzegorz, jakiej używasz krajalnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Orginalnej creality.Ale nie długo się cieszylem nią.Wczoraj dokończyłem druk i wyłączyłem, a dzisiaj zonk włacza sie tylko podswietlenie panelu i czyjnik wysokosci.Nawet logo creality na panelu się nie wyświetla i nic nie chodzi.Wyslę ze soft uleciał wraz z cieplem stołu.Bede reklamował ale narazie wszystko pod górę.Sprzedawca allegro nie odbiera telefonu.Mam mega wkur.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Czy podczas włączania była włożona jakaś karta SD. Jeżeli jest to ją wyjmij i spróbuj ponownie włączyć drukarkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Zformatowałem karte i wgralem firmware z rozszerzeniem bin..Wszystko zadziałalo normalnie.Nie wiem co się stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Jesteś pewien, że na włożonej karcie nie było plików z rozszerzeniem .bin. Czy przed formatowaniem sprawdziłeś to? Poczytaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3862825.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 27 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 11 godzin temu, Ryszard_I napisał: Jesteś pewien, że na włożonej karcie nie było plików z rozszerzeniem .bin. Czy przed formatowaniem sprawdziłeś to? Poczytaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3862825.html Jestem pewien.Był tylko gcode do druku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Ledwo zabrałeś się za drukowanie a już masz sposób na reanimację martwej drukarki. Będzie z Ciebie drukarz przez duże D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 27 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2 godziny temu, Ryszard_I napisał: Ledwo zabrałeś się za drukowanie a już masz sposób na reanimację martwej drukarki. Będzie z Ciebie drukarz przez duże D . Dzięki a le ja tak łatwo nie daję za wygrane. To szto sztuczna inteligencja bez człowieka głupia i bez użyteczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 3 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Witam Jako że zaczynam przygodę z drukiem 3D,to zostałem zmuszony do nauki rysowania. Na razie proste rzeczy. Na rysowałem w solid works paneli i jak chcę zapisać w stl to mam taki komunikat.Sam wydruk też pozostawia wiele do życzenia. Proszę wytłumaczcie łopatą co i jak nie tak. Dziękuję z góry Część1.SLDPRT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taras Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Przy zapisie do STLa na dole masz okno opcje - wstaw zrzut ekranu tego co masz tam ustawione. Tam też możesz sterować jakkością STLa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 3 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi