Mars_2000 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Marcin, mówisz o tej paczce do której chciałem się przyłączyć? To było chyba niecałe 2tyg temu. U mnie od niedzieli statut ciągle nie zmieił się. No....Mówię o "tej" paczce... :roll: A sprawdzałeś czy nic Ci nie wskoczyło na "backorder" ? Ja miałem tak już dwukrotnie. I tak czekałem i czekałem na zmianę statusu przesyłki a tu nic...Okazało się że w opcjach zamówień wybrałem , że w przypadku backorderu sam małem dać im znać co robić dalej, czyli sam sobie zafundowałem dłuższe czekanie nie sprawdzając linii zamówienia. PS. Napisz może do nich co tam się dzieje z Twoim zamówieniem. Czasem też to pomaga "przyspieszyć" wysyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Nic z tym narazie nie robiłem bo podaliście, że nawet tydzień czasu czekaliście na zmiane, więc to nic nadzwyczajnego. Zaraz poszukam tego "backordera' EDIT: sprawdziłem - backorder to gdy zamawiam przedmiot, który wystepuje w ilości ujemnej, a mój przedmiot jest in plus 21 więc to chyba nie to?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Diabli wiedzą jak oni działają, ja zamówiłem o 1 w nocy, a rano jak wstałem to już było "printed" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Czy z powodu strajkow paczki sa przetrzymywane w UC? Bo czekam na paczuszke juz drugi tydzien i nie wiem czy mam sie niepokoic czy po prostu swoje odczekac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Może tak być, bo ktoś stempelek musi przystawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 No i wykrakaliście Na 9 paczek z UH akurat ta ostatnia musiał trafić na cło i to ta, w której nie ma typowo modelarskich gratów (pakiet, ładowarka i trochę kabli). Teraz to mnie skasują za VAT i pewnie cło.... GRRRR.... Co ciekawe - zawiadomienie dostałem z innego oddziału celnego niż wszystkie poprzednie do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Bo to jest tak: Dyrektywa nr 18/1/2008 z pozn.zmianami postanawiam. Sledzic watki na forach modelarskich czyt.zamowienia. W awatarach sa podane miasta przynalezne do danego rejonu Urzedu Celnego. Taryfa celna objac kazdego szczesliwca ktory dotad nie uiscil cla/VAT. Podpisano Naczelny Celnik-nie modelarz Maja ulatwione zadanie,bo ile osob moze z jednego miasta zamawiac paczki z Chin /HK i komentowac czujnosc celnikow. :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAN Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Wezwanie nie oznacza jeszcze konieczności zapłaty. GAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 w której nie ma typowo modelarskich gratów a co tam masz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 pakiet, ładowarka i trochę kabli a co tam masz?? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAN Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Sledzic watki na forach modelarskich czyt.zamowienia.Eeee Peter - sądzę, że nasza działalność jest marginesem marginesu. Wręcz uważam, że zajmowanie się naszymi paczkami przynosi celnikom straty w ogólnym rachunku, bo w tym czasie mogliby się zająć innymi, bardziej efektywnymi działaniami. Ale dyscyplinować nas od czasu do czasu muszą chociażby po to, żeby na allegro nie pojawiały się oferty z dzikiego importu.Ja może jestem trochę niedzisiejszy, ale uważam, że skoro w kraju są określone przepisy celne i jeżeli, to, co zamówiłem podlega tym przepisom, to cło należy się państwu jak psu miska i już w momencie zamawiania zakładam, że to cło będę musiał zapłacić. Jeżeli urzędnicy państwowi odstąpią od pobrania tegoż cła, to traktuję to jako miłą niespodziankę. Takie podejście gwarantuje mi mniejszy poziom stresu . GAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 To oczywiscie zart. A niezaplacone clo traktujmy jak prezent . Kto zasluzyl i byl grzeczny to dostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 w której nie ma typowo modelarskich gratów (pakiet, ładowarka i trochę kabli). Robert a poczytaj całe zdanie, ja rozumiem że pakiet, ładowarka i troche kabli to typowe modelarskie graty według @fredzio. Dlatego zapytałem o konkrety :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Chodziło mi oczywiście o to, że nie są to graty podpadające pod modele redukcyjne/zabawki. Na razie spróbuję metodą GANa, a jak nie wyjdzie, to poinformuję ile trzeba było zabulić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Niestety GAN ale w tym Naszym Kochanym kraju jest wiele przepisów tak głupich i irracjonalnych , że w głowie sie nie mieści!! Więc wcale nie czuję sie w obowiązku sam od siebie ścisle dostosowywac sie do nich.( patrz np inwalidzi nagle cudownie uzdrowieni przez orzecznikow lekarskich...) Ale zgadzam się z tym, że jesli naliczą to trudno, jesli nie naliczą to nasz zysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 fredzio jak się zainteresowali to na pewno trzeba będzie coś zapłacić. na zgłoszeniu celnym napisz ze to do modelarstwa redukcyjnego i może na vacie się skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 W końcu i u mnie coś drgnęło. Od rana - naszego czasu - mam status Posted. Teraz to już pewnie z górki :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 22/01/2008 złożyłem zamówienie na jak to pani w banku ładnie określiła "ładowarkę z Chin "i mój status też był ,,Processing'' 28/01/2008 zmienili mi status na Paid i POSTED hehehe ja też mam "Customer Type: Gold Level Member" 30.01.2008 wysłali do Polski a 01.02.2008 około godziny 13 listonosz przyniósł mi paczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 ja czekałem na paczke od daty wysłania dokładnie 5 dni, wysłana została 26.01 a dostałem 31.01 tylko martwi mnie jedna rzecz , przychodze ze szkoły, patrze a tutaj paczka leży sobie koło drzwi, niezła zachęta dla złodzieja ,mogli by chociaż awizo dać do skrzynki a nie paczke koło drzwi stawiać ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 a ja nadal czekam :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.