Skocz do zawartości

http://www.hobbycity.com ktos zna?

Tomek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 926
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Mówiłem Marcin byś wybrał Air Parcel, a nie pocztę pantoflową :devil:

Ja wybrałem Air Parcel; zamówienie 6.02 (happy new chinese year :devil: ) i ostatnie info na trackingu paczki mam, że 17.02 miała opuścić Kinkkongowo. Od tego czasu kompletne echo. Nie tracę zimnej krwi i czekam. Obawiam się niestety, że zabulę watolinę bo paczuszka duża (3 kg, ARF inside).

Opublikowano
ja już im pisze od tygodnia każdy dzien maila i ani widu ani słychu poprostu nic..

Gdzie można polatać w okolicach Raciborza?

OK. Sypię głowę popiołem. Kliknąłem na baner.

Opublikowano
ostatnie info na trackingu paczki mam, że 17.02 miała opuścić Kinkkongowo.

To jutro-pojutrze powinieneś mieć ją u siebie, o ile celnicy za bardzo nie zainteresują się zawartością - ale oni teraz mają inne rzeczy na głowie, niż przeszkadzanie nam w uprawianiu tego szlachetnego hobby ;)

jak długo może widnieć status Pending?Po zapłaceniu tez może taki widnieć??

W statusie płatności czy realizacji zamówienia?

Co do płatności, to polecam PayPal - od razu po zapłaceniu status jest "Paid", a opłat 0 (słownie: zero) :D No i niezaprzeczalny atut, że nikt oprócz PayPala nie zna nr-u naszej karty - a PP chyba można ufać :mrgreen:

Opublikowano

No ja klikam na to:

Order history and status: 1 CHECK ORDERS

i w tym check orders mam status Pending.A zostało już dawno zapłacone i kasa z konta pobrana mojemu bratu została....więc nie wiem :|

Opublikowano
i w tym check orders mam status Pending

No i ja się własnie pytam, czy Pending jest w kolumnie Payment Status, czy Warehouse Status...

U mnie po wykonaniu płatności Payment Status od razu zmienia się na Paid, a Warehose Status na Processing - i teraz wszystko zależy od dobrej woli panów z magazynu...

Jeszcze jedno możesz sprawdzić: na stronie twojego konta (tej z "1 CHECK ORDERS") wpisz w wyszukiwarkę na samym dole ID twojego zamówienia, wciśnij Lookup i zobacz co się pojawi.

Opublikowano

Wszystkim ktorzy oczekuja na paczki z HK czy tam innych azjatyckich krajow zalecam cierpliwosc - paczka ktora zostala wyslana 19 stycznia dzis dopiero opuszcza magazyn pocztowy ;] Nie ma to jak czekac miesiac na silnik...

Opublikowano

Pokusiłem się właśnie o sprawdzenie ilości zamówień ze statusem printed/processing.

Jest ich zaledwie 3547 :shock: :shock: :shock: .

To nie dziwota, że trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać. Dłuuugo czekać.

Opublikowano

EEE tam Moja paczka zostala wyslana 16.02 ( sobota ) a wczoraj ( 19.02 ) juz ja otrzymalem. Nigdy nie czekalem dluzej po kupnie niz 10 dni. Moze dlatego ze uzywam PayPala gdzie status na Paid zmienia sie natychmiast. Inna sprawa ze nasi skosnoocy przyslali mi nie to co chcialem . :( Zamawialem 8 kanalowe corony z synteza a dostalem 4 kanalowe odbiorniki

Opublikowano
...

Jest ich zaledwie 3547 :shock: :shock: :shock: .

...

Kiedy obserwowałem swoje zamówienie to liczba zamówień sięgała 4500. Widać, że Chińcyki mają sprawne małe rączki bo po kilku dniach wakacji uporali się z moim zamówieniem.

Wydaje mi się, że duże znaczenie ma fakt, czy kupowany towar jest "In stock", a raczej czy jest "In stock na plusie" w momencie składania zamówienia. Widać, że sklep pozwala na złożenie zamówienia nawet przy ujemnym stanie danego towaru.

Opublikowano

Moja przesyłka już rzekomo opuściła hongkong i powinna być już w warszawie, ale kto wie co dalej będzie się z nią działo... Jak dojdzie do piątku to będę miło zaskoczony

Opublikowano
Ta droższa czyli zapewne EMS Express (POLAND) 0g - 999g

Nie szkoda kasy? A i prawdopodobieństwo, że celnicy się zainteresują wieksze...

Zależy jeszcze, jak wartościowa jest zawartość przesyłki.

EDIT: jak brat zrobił prezent, to bierz same najdroższe rzeczy! :P

Registered to rejestrowana, czyli taki nasz polecony, a EMS to przesyłka kurierska.

Opublikowano

Brat teraz mi napisał że wziął tą droższą...nie wiem czy szkoda :wink: przesyłka warta 177$...za tyle zakupiłem ale to wraz z przesyłka.Teraz tylko pozostaje czekać a status odrazu si e zmienił.Brat mieszka w Irlandii i angielski ma perfekt więc obczytał co trzeba i ta jest ponoć lepsza.

Opublikowano

Masz jeszcze AiR Parcel. W zakładce poczty masz wyjaśnione wszystko. EMS idzie najszybciej dlatego najdroższa. Moja nadana jako Air Parcel wysłana 1 lub 2 lutego w kraju była już 7 lutego. Inna sprawa to to kiedy ja ją otrzymałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.