kesto Opublikowano 20 Marca Udostępnij Opublikowano 20 Marca Cześć Lucjan. Jakiej wartości są te siłowniki w podwoziu? Dawałeś jeszcze sprężyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 20 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 5 godzin temu, kesto napisał: Cześć Lucjan. Jakiej wartości są te siłowniki w podwoziu? Dawałeś jeszcze sprężyny? Witaj ! Siłowniki były w zestawie , ale bez oznaczeń. Mam przygotowane sprężyny w razie potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paweln7 Opublikowano 20 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Marca 7 godzin temu, kesto napisał: Cześć Lucjan. Jakiej wartości są te siłowniki w podwoziu? Dawałeś jeszcze sprężyny? Krzyśku w RWD 5 którą widziałeś w Locie podczas zawodów w Kowali mam dwie sprężyny gazowe po 100N +sprężynki i tulejki ograniczające skok amortyzatorów ( sprężyny nie mają wpływu na siłę amortyzatora są po to aby tulejki dystansowe nie dzwoniły na tłoczyskach amortyzatorów ) masa RWD 5 to 9,2 kg mam kilka modeli z sprężynami gazowymi i w prawie wszystkich wartość siły sprężyn to dwukrotna masa modelu. PS Sory Lucjan za zaśmiecanie tematu. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 21 Marca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Marca Z prac malarskich pozostały do wykonania napisy na skrzydłach. 15 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Cześć Lucjan, model poleciał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 28 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2 godziny temu, robas69 napisał: Cześć Lucjan, model poleciał? Cześć ! jeszcze nie latał , jestem na etapie kompletowania napędu . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 16 Maja Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Maja Nareszcie przyszedł czas na montaż napędu. 9 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Cześć Lucjan. Widzę, że zastosowałeś silnik AXI 5330/24 i dałeś pakiety zasilające 2x6S czyli w sumie 12S. Ten silnik według producenta powinien pracować na 8-10S. Nie boisz się go spalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 8 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2 godziny temu, kesto napisał: Cześć Lucjan. Widzę, że zastosowałeś silnik AXI 5330/24 i dałeś pakiety zasilające 2x6S czyli w sumie 12S. Ten silnik według producenta powinien pracować na 8-10S. Nie boisz się go spalić? Witaj ! Silnik kupiłem od kolegi który jest ekspertem od elektryków . On latał w tej konfiguracji i nic się nie stało złego . Zwrócił mi uwagę żeby tak dobrać śmigło aby nie przekraczać parametrów producenta , i dodał że pomoże mi w tym . Ja na elektrykach znam się słabo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Lucjan, czy wręga silnikowa już zadaje skłon i wykłon? Pytam bo podkładka i nóżki pod krzyżak silnika są równe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 8 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 26 minut temu, robas69 napisał: Lucjan, czy wręga silnikowa już zadaje skłon i wykłon? Pytam bo podkładka i nóżki pod krzyżak silnika są równe. Producent zestawu nic nie sugeruje , więc na razie jet na zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca W dniu 8.07.2024 o 15:37, Lucjan napisał: Producent zestawu nic nie sugeruje , więc na razie jet na zero. Producent sugeruje, ale trzeba go zapytać. Dodatkowo - fabryczne otwory, do mocowania silnika na wrędze, przesunięte są w lewo (albo w prawo, jak się nie zauważy i odwrotnie wklei wręgę...). Przy wykłonie około 2-3st śmigło wychodzi wtedy centralnie nad maska. Skłon do dołu też zresztą dodałem, ale tutaj już mocowanie silnika przesunięte nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 9 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Dodatkowo - fabryczne otwory, do mocowania silnika na wrędze, przesunięte są w lewo Przesunięte w lewo jeżeli patrzymy na wręgę od strony ogona, bo jeżeli od strony śmigła to takie przesunięcie spowoduje tylko dodatkowy problem w przypadku wykłonu - wał silnika nie trafi w otwór w masce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 3 minuty temu, robas69 napisał: Przesunięte w lewo jeżeli patrzymy na wręgę od strony ogona, bo jeżeli od strony śmigła to takie przesunięcie spowoduje tylko dodatkowy problem w przypadku wykłonu - wał silnika nie trafi w otwór w masce. No tak, patrząc od ogona. Tak jak wykłon jest w prawo, więc też patrzymy od ogona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 11 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca W tej sytuacji skłon silnika w prawo i skłon w dół będę musiał ustalić za pomocą podkładek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca On 7/8/2024 at 3:37 PM, Lucjan said: Producent zestawu nic nie sugeruje , więc na razie jet na zero. Mysle ze w tak skomplikowanym modelu, gdzie producent nawet nie wie co tam wsadzisz, to sugestie mogły byc zaszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 11 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 4 godziny temu, pjk11 napisał: Mysle ze w tak skomplikowanym modelu, gdzie producent nawet nie wie co tam wsadzisz, to sugestie mogły byc zaszkodzić. Ja tu osobiście nie widzę nic skomplikowanego w tym modelu . Cztery czynności : gaz, lotki , ster kierunku i ster wysokości i prosta konstrukcja . Zastosowałem napęd sugerowany przez producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 28 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Października Wczoraj model poleciał w swój pierwszy lot . Spisuje się znakomicie . 🙂 16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października A gdzie film?😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października Bawiłeś się już w jakieś akrobacje? No i jak tam u Ciebie nadmiar mocy, ilość ołowiu na nosie i czas lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi