mgr Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Model to DoloRES 4. Projekt kolegi @Jakub Bury z Gdańska. W tej wersji DoloRES, w skrzydle zastosowano serię profili BC50-BC70. Więcej o profilach tutaj: https://www.rc-network.de/threads/windkanalmessungen-res-profile.525411 Względem oryginału projektu zmieniłem kadłub. Starałem się zrobić go jak najwęższym który jednak poradzi sobie ze standardowymi serwami typu mini 12mm. Model posiada skrzydła dwudzielne, łączone na magnesy z kadłubem. Łącznik 6mm, pręt węglowy lub stalowy, w zależności od siły wiatru, zakładam węgiel lub stal. W obu skrzydłach są kieszenie, 100x22x8mm, które mieszczą balast mosiężny. Łącznie jestem wstanie dodać ponad 200gram balastu. Folia czerwona to Solarfilm SOLite, Żółta oracover light, różowe (SK), oracover standard. Serwa, EMAX ES9051 w skrzydle na hamulce, Savox SH-0252 SW, TowerPro MG92B SK. Zasilanie 4x eneloop pro AAA . 1
Tomek 77 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu Dzięki - to cenne info, dla tych którzy "majstrują"😁 coś sami👍💪 Mam nadzieję że się spotkamy, na zawodach i będę miał okazje zobaczyć maszynę na żywo. Może jakiś filmik z oblotu ? 😄 Pozdrawiam
Ares Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu W dniu 17.05.2026 o 20:37, mgr napisał: Waga to: 456 gram gotowy do lotu. Piękny model w "moich"kolorach. Lubię żółć i czerwień moim zdaniem najpiękniejsze malowanie. Model wygląda wspaniale i pewnie tak będzie latać idealny pod zawody a jeszcze jak wrzucisz motorek to F5L się zrobi i odpadnie problem z upierdliwym holem. 1
mgr Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Pierwszy lot. Nic ciekawego, sprawdzałem poprawność sterowania itd. 😉 1 1
Rekomendowane odpowiedzi