Skocz do zawartości

Fairey Gannet 1:5.5

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Niezły kawałek roboty, no i ten napęd przeciwbieżny dobrze wygląda, Marzy mi się coś w ty stylu np MB-5 albo Wyvern. Tylko bez napędu nie ma co zaczynać. Udanych lotów życzę.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
21 minut temu, mecenas napisał:

"No ładne cacko"

że tak powiem :) z kategorii tych ładnych inaczej :)

Mam okazję oglądać na żywo i dodam od siebie kawał modela i skomplikowany na maxa :) , ale Paweł takie lubi :)

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

1/4 kadłuba oklejona. Testuję 2 nowe kleje tite d4 i Kleberit pur 6 minut. Ten drugi znacznie przyspiesza zabawę ale wymaga szybszego działania. Kabiny nie do uratowania, ponieważ są zbieżne do tyłu i by się nie otwierały. Zresztą już zmodyfikowałem kadłub.

20250111_021832.jpg

20250111_021704.jpg

20250111_013136.jpg

20250111_020228.jpg

20250111_020330.jpg

• Lubię to 4
Opublikowano
W dniu 22.04.2024 o 16:59, paulusr napisał:

Jest "kilka" wyzwań

Pawel, jesli nie przeklinasz, to ja go wyzwe (klne jak szewc).

Faktycznie niezle tam namieszali 😟

Gratuluje wyboru! GANNET jest SLICZNY i zawsze mi sie bardzo podobal. Nawet z tydzien temu puscilem sobie jakiego Youtuba z NIM w roli glownej!!!

Powodzenia w budowie, bede sledzil😉

2 godziny temu, paulusr napisał:

Kleberit pur 6 minut

Masz faktycznie 6 minut?

W dniu 25.11.2024 o 11:21, pacek napisał:

że tak powiem :) z kategorii tych ładnych inaczej :)

Mam okazję oglądać na żywo i dodam od siebie kawał modela i skomplikowany na maxa :) , ale Paweł takie lubi :)

Sa ludzie ktorzy TYLKO Mustang, lub Spitfire, ale sa tez tacy, ktorzy lubia takie "perelki" 😂  Ja sie do nich zaliczam.

Ktos musi dac "brzydalom" szanse polatac.

• Lubię to 1
Opublikowano

Thx. Jakieś korekty to max. 10 min. Ale po 15-20 trzyma jak zły. Muszę tylko opracować jakiś system nakładania bo jak kończę to na początku już się pieni po 2-3 min.

• Lubię to 1
Opublikowano

Nie mam. Większość jest ładna. Podoba mi sie cały granatowy ale do lotu rc to koszmar.

33457_1163105290.jpg

Bo jak rośnie brzuszek to łapki zwykle też się pogrubiają. Duża cięciwa u nasady 700 mm.

Opublikowano

Taka prawie rurka z balsy. W sumie nie wiem do czego ale fajna. Myślałem, żeby wyszlifować z tego przejścia. Wewnątrz 20 mm. Na płynie z amoniakiem.

20250113_090808_HDR.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

Nawet nieźle to wygląda. Tylko balsa za gruba i sporo delikatnego szlifowania. Zwinę z balsy 1 mm. Chyba, że macie inny patent na przejścia. Ja nie lubię tego robić żywicą.

20250113_161055.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.