Elvis Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września Koledzy, szukałem po necie ale z marnym skutkiem. Znacie jakieś programy darmowe lub konwertery on-line? Mam profil w dxf a potrzebuję mieć go w dat, żeby wrzucić go do xflr5. Znalazłem jeden stary programik ale ma ograniczenie do dwóch krzywych a profil po eksporcie do dxf jest z kilku - przyznaję że z cada jestem zielony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września Moze coś sie uda. https://youtu.be/p4v5Q2JGVvk?si=v2lWOxu317UIzSgl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 25 Września Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września Dzięki Grzegorz, to właśnie znalazłem i jak pisałem nie radzi sobie z więcej niż 2 krzywymi a mój dxf jest bardziej złożony. Próbuję ogarnąć dxfa z fusion360, żeby był bardziej "posklejany", ale mam z nim styczność drugi raz w życiu. Edit: Jakoś z grubsza poradziłem ale tylko z grubsza bo konwerter wywalał błąd przy kilkunastu węzłach i musiałem zadowolić się 5. Za to teraz mam kolejny problem z xflr5 - przy analizie profilu błąd "unconverged after 100 iterations". Normalnie jak po grudzie ale tak to jest jak się człowiek nie zna. Kopię dalej po necie i próbuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września A jaki profil potrzebujesz w dat ? 7 godzin temu, Elvis napisał: Mam profil w dxf a potrzebuję mieć go w dat, żeby wrzucić go do xflr5. A jaki profil potrzebujesz w dat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 26 Września Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września Nie ma go w necie, próbuję coś pokombinować i taka ciekawość mnie naszła co na to wyliczenia a i przy okazji trochę się tym pobawić. Ale coś mi się zdaje, że szybciej bym chyba prototyp wystrugał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września Konwerterem automatycznym to tego nie ogarniesz, trzeba niestety nieco poklikać w CADzie Wrzuć mi plik tutaj, albo na PW to Ci przerobię 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września Możesz do tej operacji wykorzystać program "devCad Cam Pro" w wersji trial ważnej 7 dni. Jeżeli się na to zdecydujesz i będziesz potrzebować pomocy to daj znać, zrobię mały tutorial. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 26 Września Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września Dzięki, udało się zrobić całkiem sprawnie przy pomocy tego programu. Natomiast dalej mam ten sam komunikat w xflr5 - ktoś może wie w czym może być problem? Edit: Wklepałem większe Re i zaczęło coś pokazywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi