Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 25.11.2025 o 07:25, hubert10 napisał:

W weekend zrobiłem jeszcze takie coś ale dopiero dziś wrzucam 

Jest ok , ale na przyszłość rozpórki stosuj o mniejszym przekroju. Wystarczyłoby aby listewki były dwu krotnie węższe. Mam na myśli te listewki idące pod kątem 45st. bo natarcie dobrze ,że jest grube gdyż trzeba je zaokrąglić.

• Dzięki 1
Opublikowano

Skoro nikt nie chce - to się wtrącę : dałbym trójkąciki w narożach. Zwłaszcza - w tych zewnętrznych. Oczywiście - balsa pod kątem 45 stopni ! Wytrzymałość na skręcanie - rośnie nieznacznie, ale wytrzymałość klejenia elementów pod kątem 90 stopni znacznie wzrasta. Przyrost masy od takich trójkącików - pomijalny ! Te skośne rozpórki gdybyś zrobił z balsy 1,5 - 2 mm - spełniłyby tę samą rolę, a miałbyś z 1g mniej ?? Zgoda - pozycjonowanie musi być precyzyjniejsze. Na początek - nie będę się czepiał.....

Miłej zabawy - Jurek

Nie ! Nie traktuję Cię jak przedszkolaka !  Dla mnie to fajna zabawa. A - jak dzięki niej poznaję nowe rzeczy, odkrywam nowe rozwiązania - to cieszy mnie to jeszcze bardziej !

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.