hubert10 Opublikowano 23 Lipca Autor Opublikowano 23 Lipca 39 minut temu, zbjanik napisał: Hubert- ale wiesz: czapka z daszkiem, smartfon itp.- czyli film musi być! Gratulacje! Film mam ale ma 2:30min wiec za duzy plik... wrzuce gdzies napewno moze na yt i podesle link 1
hubert10 Opublikowano 23 Lipca Autor Opublikowano 23 Lipca I krótki filmik z oblotu narazie robiłem tak naprawde te kółka i badałem jak sie zachowuje VID-20260722-WA0001_1.mp4 2
hubert10 Opublikowano Niedziela o 16:19 Autor Opublikowano Niedziela o 16:19 Znalazlem cos nie ciekawego okazalo sie ze ktos postanowił sobie wkleic klejem białym kavan ten plastikowy element do popychacza i on pp byl wbity a nie przyklejony cud ze nie wypadl a byl juz poluzowany! Poprawiłem popychacz ma mniej luzów i zakleilem to zywica + model dostał klapolotki
Patryk Sokol Opublikowano wczoraj o 07:50 Opublikowano wczoraj o 07:50 Dźwignie kleiłeś na żywicę? Jeśli tak, to był to błąd. CA dużo lepiej klei tego typu tworzywa, od żywicy bardzo łatwo one odchodzą. 1
young Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 9 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Jeśli tak, to był to błąd. CA dużo lepiej klei tego typu tworzywa, od żywicy bardzo łatwo one odchodzą. W sumie to ciekawe doświadczenie , bo ja zawsze kleiłem na epidan dwuskładnikowy .
Ares Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Wszystko zależy z jakiego tworzywa jest wykonana dźwignia. Ja również używam CA i uważam ,że ten klej najlepiej klei takie rzeczy jednak nie odważyłbym się w modelu silnikowym tylko wkleić dźwigni: zawsze stosuje choć jedną śrubkę z nakrętką a jak nie ma jak zakręcić nakrętki to chociaż robię tak że wkręcam samą śrubkę smarując wcześniej gęstym CA. Licho nie śpi lepiej dmuchać na zimne. Propo żywicy to jest ona z natury krucha i do klejenia takich elementów się nie bardzo nadaje. Już szybciej Poxipol ale to też nie każdy plastik sklei.
Rekomendowane odpowiedzi