hubert10 Opublikowano 23 Lipca Autor Opublikowano 23 Lipca 39 minut temu, zbjanik napisał: Hubert- ale wiesz: czapka z daszkiem, smartfon itp.- czyli film musi być! Gratulacje! Film mam ale ma 2:30min wiec za duzy plik... wrzuce gdzies napewno moze na yt i podesle link 1
hubert10 Opublikowano 23 Lipca Autor Opublikowano 23 Lipca I krótki filmik z oblotu narazie robiłem tak naprawde te kółka i badałem jak sie zachowuje VID-20260722-WA0001_1.mp4 2
hubert10 Opublikowano Niedziela o 16:19 Autor Opublikowano Niedziela o 16:19 Znalazlem cos nie ciekawego okazalo sie ze ktos postanowił sobie wkleic klejem białym kavan ten plastikowy element do popychacza i on pp byl wbity a nie przyklejony cud ze nie wypadl a byl juz poluzowany! Poprawiłem popychacz ma mniej luzów i zakleilem to zywica + model dostał klapolotki
Patryk Sokol Opublikowano Poniedziałek o 07:50 Opublikowano Poniedziałek o 07:50 Dźwignie kleiłeś na żywicę? Jeśli tak, to był to błąd. CA dużo lepiej klei tego typu tworzywa, od żywicy bardzo łatwo one odchodzą. 1
young Opublikowano Poniedziałek o 17:14 Opublikowano Poniedziałek o 17:14 9 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Jeśli tak, to był to błąd. CA dużo lepiej klei tego typu tworzywa, od żywicy bardzo łatwo one odchodzą. W sumie to ciekawe doświadczenie , bo ja zawsze kleiłem na epidan dwuskładnikowy .
Ares Opublikowano Poniedziałek o 17:56 Opublikowano Poniedziałek o 17:56 Wszystko zależy z jakiego tworzywa jest wykonana dźwignia. Ja również używam CA i uważam ,że ten klej najlepiej klei takie rzeczy jednak nie odważyłbym się w modelu silnikowym tylko wkleić dźwigni: zawsze stosuje choć jedną śrubkę z nakrętką a jak nie ma jak zakręcić nakrętki to chociaż robię tak że wkręcam samą śrubkę smarując wcześniej gęstym CA. Licho nie śpi lepiej dmuchać na zimne. Propo żywicy to jest ona z natury krucha i do klejenia takich elementów się nie bardzo nadaje. Już szybciej Poxipol ale to też nie każdy plastik sklei.
hubert10 Opublikowano Wtorek o 14:57 Autor Opublikowano Wtorek o 14:57 To nawet nie zdawalem sobie sprawy myslalem ze ca nie moze byc bo ca nie jest klejem dynamiczym wsn jest bardzo kruchy
arek1989 Opublikowano Wtorek o 16:08 Opublikowano Wtorek o 16:08 Są też dźwignie fabrycznie przygotowane pod skręcenie śrubami:
Patryk Sokol Opublikowano Wtorek o 16:41 Opublikowano Wtorek o 16:41 1 godzinę temu, hubert10 napisał: klejem dynamiczym Co to znaczy?
hubert10 Opublikowano Wtorek o 19:20 Autor Opublikowano Wtorek o 19:20 2 godziny temu, Patryk Sokol napisał: Co to znaczy? Wsn wydaje mi sie ze jak sa jakies napiecia na klej to ca gorzej to znosi?
arek1989 Opublikowano Wtorek o 19:46 Opublikowano Wtorek o 19:46 CA jest kruchy i podatne na ścinanie, więc nie wszędzie będzie najlepszym wyborem, ale do łączenia nylonu/plastiku z balsą nadaje się bardzo dobrze. Z moich nienaukowych prób wytrzymałościowych wychodziło, że przy wyrywaniu prędzej wyłamuje się balsa niż puszcza CA.
Rekomendowane odpowiedzi