Skocz do zawartości

Odbiornik Jeti w modelu DLG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś kto lata modelami klasy F3K z aparaturą Jeti, mógłby mi podpowiedzieć jakich używa odbiorników?

Jest tam jeden mały, ale on się chyba tylko na halę nadaje (jak go próbowałem na dworze to gubił szybko zasięg), a pozostałe są za duże by zmieścić się w modelu.

Czy są jakieś zamienniki, lub może trzeba ściągnąć obudowę?

A może do tego małego trzeba dołożyć inną antenę?

Z góry dziękuję za podpowiedzi

Opublikowano

U siebi mam R5 Light, nie odnotowałem problemów z zasięgiem, anteny schowane w kadłubie węglowym.

Zawsze można ściągnąć obudowę, wymiana anteny nic nie da, chyba że jest uszkodzona.

Jeti wypuściło serię małych odbiorników Slim, taki 7k z obudową ma wymiary [mm]: 60x16x13.

O zamiennikach nie słyszałem i raczej nie ma.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
Opublikowano

Ja mam w Yodach Rexy 6 w mojej autorskiej wersji light czyli koszulka termo zamiast obudowy, ale można upchać w plastiku. Jak nie potrzeba 6 kanałów to r5l jeśli potrzebujesz telemetrii, proste 4 kanały to wersja dla Hackera. 

7 slim lub 9 slim to powodzenia z wsadzeniem takiego patyka do dlg 😁

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

Dzięki za informację. Te wersje slim są za długie, rzeczywiście zostaje R5 lub ten hacker bez obudowy (nie wiedziałem, że coś takiego jest).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.