SowaFSO Opublikowano 16 Listopada 2025 Autor Opublikowano 16 Listopada 2025 Z fotorelacją skromnie gdyż głównie siedziałem przy szlifowaniu i gdzieniegdzie szpachlowaniu skrzydeł Ale zostały zamontowane zawiasy obu lotek zrobiłem sobie prowadnicę do rozwiercania otworu tak aby nie było problemu z ich wykonaniem 4
Andrzej Klos Opublikowano 16 Listopada 2025 Opublikowano 16 Listopada 2025 Tez musze zrobic sobie taka prowadnice.
SowaFSO Opublikowano 17 Listopada 2025 Autor Opublikowano 17 Listopada 2025 7 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Tez musze zrobic sobie taka prowadnice. Świetna sprawa, kwestia ustawienia odpowiedniego kątu i odstępu od krawędzi do danego modelu minus taki że to plastik i ostatni zawias już było czuć że otwory są trochę większe. Ale 20 minut drukuje się nowy także taki problem to nie problem
f-150 Opublikowano 23 Listopada 2025 Opublikowano 23 Listopada 2025 Są specjalne noże do wycinania otworów pod zawiasy 1
SowaFSO Opublikowano 24 Listopada 2025 Autor Opublikowano 24 Listopada 2025 10 godzin temu, f-150 napisał: Są specjalne noże do wycinania otworów pod zawiasy Wiem, ale specjalnie nie chciałem zamawiać a tutaj prowadnica zrobiona tak że nie trzeba było nawet mierzyć żeby były w osi
SowaFSO Opublikowano 25 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2025 Postęp prac jest ale dość skromny Została usunięta półka pod serwo gazu i wykonałem nową tak aby serwo było jak najwyżej. Wykonałem również podłogi pod zbiornikami i pod fotel pilota - druk 3D z PLA. Przykręcone na wkręty do wklejonych progów z grubej twardej balsy. Zbiornik czerwony będzie na benzynę, jest na dystansie tak aby góra zbiornika była na wysokości gaźnika A żółty na parafinę będzie dyyym. 1
matiknh Opublikowano 25 Grudnia 2025 Opublikowano 25 Grudnia 2025 Nie boisz się, że po jakimś czasie PLA będzie się zniekształcać? Nie lepiej z PETG?
SowaFSO Opublikowano 25 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2025 Godzinę temu, matiknh napisał: Nie boisz się, że po jakimś czasie PLA będzie się zniekształcać? Nie lepiej z PETG? Używam trochę rzeczy z PLA i jest ok ale jeśli nawet coś by się przydarzyło to wydrukuję je z PETG lub ABS - sama ich zmiana to minuta a może i dla świętego spokoju zrobię to niebawem? Zobaczymy pliki są.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SowaFSO Opublikowano 26 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 Stycznia Przy kadłubie pracę chwilowo się zatrzymały…. Ale za to pierwsze elementy zostały pokryte płótnem. Postanowiłem że utrudnię sobie zadanie robiąc imitacje szyć plaster medyczny na rolce plus drut z migomatu 😅 Wyszło naprawdę zadowalająco. Niebawem statecznik pionowy i skrzydła 10
kamillo Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Brawo Szymku! idziesz jak burza, bardzo dobra robota została przez ciebie wykonana! Czekamy na więcej zdjęć ;]
Rekomendowane odpowiedzi