Kristo Opublikowano Sobota o 12:47 Opublikowano Sobota o 12:47 Czy ma ktoś pod ręką rysunki montażowe balsowego szybowca „Mewa” klasy A1, 120 cm rozpiętości, zestaw z Krosna, jeszcze z RPL? Będę wdzięczny za najprostszą fotkę całego arkusza, nie musi być idealna, kupiłem stary zestaw dobrym stanie, ale bez planu. „Sowa” i „Zefir” wyglądały podobnie, więc któreś z nich też do budowy wystarczą.
kpawel Opublikowano Niedziela o 11:54 Opublikowano Niedziela o 11:54 Mam Zefira, Ksenię, Juniora i Sikorkę z tej klasy. Mewa gdzieś przepadła. Jeśli potrzebujesz lepszą jakość lub drugą stronę z opisem daj znać Pozdrawiam.
Kristo Opublikowano Poniedziałek o 23:00 Autor Opublikowano Poniedziałek o 23:00 Serdeczne dzięki, Pawle, fotki są doskonałe. W dzieciństwie straciłem „Sowę”, gdyśmy ją na próbę wzięli na krótkim holu w górę (bez lontu!), złapała komin i po 11 minutach zniknęła w cumulusie, więc teraz chmurom zrobię na przekór „Mewę”, kuzynkę „Zefira” z Twoich planów. Jeszcze raz dzięki! Jeśli interesujesz się historią lotnictwa, to może to Cię zainteresuje, to wykłady Andrzeja Glassa i innych autorów, w tym konstruktorów lotniczych, w Klubie Miłośników Historii Techniki Lotniczej w Wa-wie, znalazłem je przed laty w internecie, potem zniknęły, tu je trzymam dla potomnych: https://drive.google.com/drive/folders/1rZE7jtVmt5z4ybJnj9zcAhVQzZE4_OFJ?usp=sharing
Rekomendowane odpowiedzi