paweln7 Opublikowano Sobota o 17:50 Autor Opublikowano Sobota o 17:50 1 minutę temu, jarek996 napisał: To jest wlasnie przyklad, mocno "naciaganej" teorii 😂 Ale Samopoczucie lepsze a o to chodzi 😃
paweln7 Opublikowano Niedziela o 11:09 Autor Opublikowano Niedziela o 11:09 Witam Lecimy dalej . Zabrałem się za wydech ma byś " makietowy " i działać Oryginalny P-47 miał wylot spalin z tyłu kadłuba ( prosto z turbosprężarki ) przed kołem ogonowym ,stwierdziłem Ja też tak chce mieć . Z sklejki 2mm wykonałem osłonę wylotu spalin która będzie wklejona w kadłub ,rura laminatowa osłaniająca rurę wydechową wykonałem wcześniej tak jak laminatową osłonę spalin ,rura wydechowa to rurka stalowa fi 24 x 0,6 +elastyczna rura wydechowa ogrzewania postojowego z ciężarówki . wstępnie zmontowane Między wnęką koła ogonowego a wydechem będzie wylot powietrza z kadłuba CDN ogarnąłem jeszcze żaluzje chłodnic oleju. 4
Grzesiek Opublikowano Niedziela o 11:37 Opublikowano Niedziela o 11:37 Laminat Ci sie Paweł przyjara,przy silniku.
paweln7 Opublikowano Niedziela o 11:49 Autor Opublikowano Niedziela o 11:49 8 minut temu, Grzesiek napisał: Laminat Ci sie Paweł przyjara,przy silniku. Będzie izolacja cieplna oraz przepływ powietrza . .
paweln7 Opublikowano Niedziela o 14:06 Autor Opublikowano Niedziela o 14:06 Dzisiaj spotkały się DWA Dzbanki kolega który buduje P 47 zajrzał z wizytą . . 4
paweln7 Opublikowano wczoraj o 16:46 Autor Opublikowano wczoraj o 16:46 Witam Rury skrzydeł wklejone ( ustawione były wcześniej dzisiaj tylko sprawdzone ) CDN 3
jarek996 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu W dniu 18.01.2026 o 12:09, paweln7 napisał: +elastyczna rura wydechowa ogrzewania postojowego z ciężarówki W sumie P-47 wyglada troszke, jak ciezarowka 😂
paweln7 Opublikowano 23 godziny temu Autor Opublikowano 23 godziny temu 4 minuty temu, jarek996 napisał: W sumie P-47 wyglada troszke, jak ciezarowka 😂 Waży tyle samo 😃
jarek996 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 16 minut temu, paweln7 napisał: Waży tyle samo 😃 I zaladujesz tez prawie tyle 😆
Rekomendowane odpowiedzi