witold_pi Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu usunięcie tylnego łozyska w PAW iu 😞 Po moczeniu w wd40 i brunoxie, myjce UD, przy 220 st C ani drgnie. Macie jakiś pomysł?
Mikołaj 1977 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, witold_pi napisał: usunięcie tylnego łozyska w PAW iu 😞 Po moczeniu w wd40 i brunoxie, myjce UD, przy 220 st C ani drgnie. Macie jakiś pomysł? Podgrzej go zwykłą opalarką .
Andrzej68IX Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Nie wiem jak wygląda ten Twój problem ale może to pomoże https://www.youtube.com/watch?v=du29ykHFu5k
Grzesiek Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 5 godzin temu, witold_pi napisał: usunięcie tylnego łozyska w PAW iu 😞 Po moczeniu w wd40 i brunoxie, myjce UD, przy 220 st C ani drgnie. Macie jakiś pomysł? Zrób Witek fotke.Ja stawiam silnik ma kuchenke gazową na metalowej płycie i grzeje.Potem biorę o deske puk karterem i łożysko samo wypada.A pytanie z kad wiesz że karter miał 220⁰ ?Tyle to pewnie miał piekarnik lub inne ustroistwo, co nie znaczy że silnik mial tyle.
witold_pi Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu piekarnik miał oraz termometr laserowy z oleju poszedł dym pukałem a raczej waliłem w deskę bukową
witold_pi Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu zrobione, 250 stopni i parę razy walnięte łozysko od tyłu, nie wiem, czy przednie, które było OK nadaje się ponownie do zamontowania (niestety nie mam takiego w swoich zapasach)
Grzesiek Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ja nigdy po przegrzaniu przy demontarzu nie używam tych samych.I jak bedziesz zakładał nowe to proponuje łożysko dać do zamrażalnika na ok 30min a karter podgrzać.Wpadnie jak masło,i w ten sposób nie niszczysz pasowania w gniezdzie pod łożysko.
witold_pi Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu mam praskę 1tona 🙂 ona da radę wcisnąć
Rekomendowane odpowiedzi