Skocz do zawartości

System kaucyjny mechanizm promujący recykling czy okradanie obywateli !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Atomizer napisał:

Co my dobrego z tego mamy........

no jak to co mamy ? mamy "nasze dobro", bo przeciez to w trosce  o nas, o obywateli, o całe $połeczenstwo ten system i inne podobne jest tworzony. Mnie w tym momencie zapala sie czerwona lampka i prostuje się środkowy palec mojej prawej dłoni

Opublikowano

Branża producentów napojów przez wiele lat broniła sie "rękami i nogami", żeby nie być objętym systemem kaucyjnym i nagle okazują sie głównym beneficjentem tego systemu 😁 Skąd Wy bierzecie te artykuły? Ekipa zza wschodniej granicy wam je podsyła?

image.png.d90c211932468b0aa81c79a15f4effbf.png

• Lubię to 3
Opublikowano

To dobry moment na zamknięcie tego tematu....??

Na forum modelarskim zamiast biadolić że zabiera się nam radochę z latania, wprowadza ograniczenia powodujące dylematy czy warto się w to jeszcze dalej bawić, bijemy pianę w temacie kaucji za butelki z powodu oburzenia jednego z forumowiczów ??

Nie widzę problemu by zwołać ludzi, przemaszerować, pomachać flagami, złożyć protest...zajmij się tym Atomizer !! i być może dołączę a raczej na bank nie, bo problemów takiej natury czyli poczucia krzywdy ze strony "władzy i biznesu" jest sporo więcej i bardziej poważne, a jeśli byśmy dopuścili możliwość dyskusji na ich temat tutaj to forum musiało by zmienić nazwę na forum biedzenia-biadolenia...

Mnie ten temat dał tylko dwie informacje, że autor ma auto ze skórzanymi fotelami a d9Jacek wraca na forum tylko w tematach z gatunku polityczno-społecznych a szkoda, bo czasem pisze sensownie też w innych tematach.

• Lubię to 1
  • Zmieszany 1
Opublikowano

Na forum prawie nic się nie dzieje to zostaw admin ten temat ! Może chodź kilka osób więcej zrozumie, lub się dowie , że są dymani już z każdej strnoy przez naszych rządzących .

A to paliwo podrożało w ciągu tygodnia aż o 1,50 ! Tak bez powodu ! Ot tak sobie.

Już mi się nie chce pisać nic więcej bo przykładów jest setki ... ale wam napisze , że będzie to samo co w 39 tylko , że bez ani jednej bomby tak jak to miało wtedy miejsce.

Admin rób co chcesz twoje podwórko ! Ale ja nie lubię jak ktoś obcy wchodzi na moje ziemie i z butami po stole w dodatku drepcze i ustala swoje zasady na mojej ziemi.

Opublikowano
22 minuty temu, Atomizer napisał:

Na forum prawie nic się nie dzieje to zostaw admin ten temat !

Ja tam widzę że jednak coś się dzieje. 

Nie mam za bardzo zamiaru zamykać tego tematu bo wiem że i tak umrze niebawem, bo temat się wyczerpał i nic z niego nie wyniknęło a nowego tematu typu paliwa nie będziemy wałkować (tutaj)

28 minut temu, Atomizer napisał:

Ale ja nie lubię jak ktoś obcy wchodzi na moje ziemie i z butami po stole w dodatku drepcze i ustala swoje zasady na mojej ziemi.

Ale co z tym robisz oprócz wojowania za klawiatury ?

Opublikowano

Temat może "umrze" ale czy się wyczerpał ? Nie sądzę. Dopiero teraz dzięki wnikliwości dziennikarzy wychodzą prawdziwe powiązania w tym "szwindlu".

Czytam ten temat chociaż u mnie w domu nigdy nie kupowalismy napojów gazowanych chyba że z okazji rodzinnej imprezy spodziewalismy się gości którzy bez tego nie wyobrażali sobie spotkania.

Tradycyjnie u nas są w użyciu kompoty i inne przetwory (zasługa mojej żony 🙂) lub czysta woda, oczywiście nie kupowana a z własnej głębokiej studni.

Czy to znaczy że mogę spokojnie patrzeć jak okrada się w "majestacie prawa" naszych współobywateli ? Mam stulić uszy po sobie i podkulić ogon bo mnie to nie dotyczy. Chyba nie oto chodzi.

Zauważcie że są to "małe kroczki" które mają doprowadzić do całkowitego zniewolenia społeczeństwa. Znamy z codzienności ile głupich zakazów już wprowadzono.

Jestem zdania że gdyby "brzydka komuna" miała takie możliwości manipulowania jak obecni kreatorzy naszego życia, to nigdy by nie upadła. Ale jak by wyglądało obecnie nasze życie - tego niestey nigdy się nie dowiemy.

• Lubię to 3
Opublikowano
48 minut temu, Shock napisał:

Ja tam widzę że jednak coś się dzieje. 

Nie mam za bardzo zamiaru zamykać tego tematu bo wiem że i tak umrze niebawem, bo temat się wyczerpał i nic z niego nie wyniknęło a nowego tematu typu paliwa nie będziemy wałkować (tutaj)

Ale co z tym robisz oprócz wojowania za klawiatury ?

Ja przynajmniej coś spróbowałem zrobić aby to zmienić, ale szybko się dowiedziałem że sam nie dam rady. Jest post o lataniu modelami na forum kto czytał to wie "Pojedyncza osoba nigdy nie byłaby w stanie zrobić tego z władzami. Tylko silne Stowarzyszenie."

Opublikowano

Michał co udało się Ci się zrobić prócz zwyzywania innych osób?

Żyjemy w absurdalnych czasach, gdzie absurd goni absurd, z każdym rokiem mniej wolności w imię wolności. To miejsce jest i powinno być odskocznią, ja po przeczytaniu całego tematu zdania nie zmieniłem odnośnie tej sprawy i myślę że inne osoby będące za lub przeciw również. Przyjemniej się czyta tematy z których można coś wynieść i się czegoś dowiedzieć ciekawego niż wczytywanie się w pyskówę jakiej mamy pełno w mediach. Dlatego apeluję po raz enty, używajmy forum jako azylu i odskoczni od dnia codziennego. Nas wszystkich tutaj połączyło hobby które trwa latami, a temat polityczny jest, przeminie a antagonizmy między nami zostaną. 

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, qba napisał:

Żyjemy w absurdalnych czasach, gdzie absurd goni absurd, z każdym rokiem mniej wolności w imię wolności.

i to jest kluczowe, co nie znaczy ,że nalezy chowac głowe w piasek i udawac ,że nic się nie dzieje - milcząc..Azyl z definicji nie jest żadnym wyjsciem ani rozwiązaniem. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.