a74BACK Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Grzesiek Ty jesteś tym oświeconym, który wie do czego ten system kaucyjny prowadzi, to przedstaw na tutaj co robisz z tymi butelkami kaucyjnymi? Wyrzucasz do kosza, czy oddajesz do butelkomatu? Bo my jak te kury w tym kurniku, jesteśmy "gupi" 😁
pietrku Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Co robię z kaucjami napisałem w poście wcześniej 😉. Wcale nie jestem oświecony i się nie uważam za takiego, tylko od jakiegoś czasu czytam trochę o tym co nas otacza. Wiem, że zwykle nie ma na to czasu, kiedyś też nie miałem na to czasu ani chęci. To nie ma nic wspólnego z oświeceniem. Raczej ze zwykłym brakiem chęci i czasu. Jeśli ten mem Cię osobiście obraził to było to niezamierzone - nie był skierowany do Ciebie, tylko do tych co swoich adwersarzy nazywają głupkami właśnie. Mnie też trochę flaczkami przewraca jak ktoś między wierszami nazywa myślącego w inny sposób niż on Reptilianem (cokolwiek to znaczy), niedorosłym, czy innym takim ( to akurat nie do Ciebie, ale w wątku wystąpiło ).
Atomizer Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Rządzący cały czas nas okłamują i działają przeciwko nam aby wydoić z nasz jak najwięcej kasy na każdym kroku ! Podam prosty przykład ! Czy to jest ECO !? Ta zakrętka do....na do kartonika o kształcie sześcianu nieforemnego Wcześniej było piękne rozwiązanie w postaci nacinanego jednego rogu tego kartonika i z łatwością można było go oderwać i nalać wyrób mlekopodobny. I to było ECO rozwiązanie ! Ale chyba było za tanie i proste...
dariuszj Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 29 minut temu, Atomizer napisał: Wcześniej było piękne rozwiązanie w postaci nacinanego jednego rogu tego kartonika i z łatwością można było go oderwać i nalać wyrób mlekopodobny. I to było ECO rozwiązanie ! Ale chyba było za tanie i proste... Nie zauważyłeś jednej istotnej wady tego rozwiązania - nie dało się ponownie zamknąć raz otwartego kartonu. 1
Atomizer Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu 3 minuty temu, dariuszj napisał: Nie zauważyłeś jednej istotnej wady tego rozwiązania - nie dało się ponownie zamknąć raz otwartego kartonu. No właśnie, że się dało ! Wystarczyło złożyć róg kartonika do początkowej pozycji. Oczywiście jak ktoś by chciał taki kartonik włożyć do plecaka to miałby bagno, ale zazwyczaj w 99,99% taki kartonik trafiał do lodówki.
a74BACK Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu To opakowanie samo w sobie nie jest eko, bo nie nadaje sie do recyklingu
Atomizer Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu 47 minut temu, a74BACK napisał: To opakowanie samo w sobie nie jest eko, bo nie nadaje sie do recyklingu Do spalenia tez nie bardzo bo ma aluminiowy wkład który zostaje 😆 Trzeba naprawdę wysokiej temperatury w piecyku ciężko
a74BACK Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Palisz to w domowym kotle? Jesteś nad wyraz ekologiczny 😂
Grzesiek Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 godziny temu, a74BACK napisał: Grzesiek Ty jesteś tym oświeconym, który wie do czego ten system kaucyjny prowadzi, to przedstaw na tutaj co robisz z tymi butelkami kaucyjnymi? Wyrzucasz do kosza, czy oddajesz do butelkomatu? Bo my jak te kury w tym kurniku, jesteśmy "gupi" 😁 Nie wiem czy to skierowane do mnie.Jesli chodzi o mnie to w lidlu robię zakupy raz w tygodniu i oddaje butelki.Mam ok 12km
Rekomendowane odpowiedzi