Andrzej68IX Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Model (zestaw) przeleżał w czeluściach modelarni kilkanaście a być może nawet więcej lat. Na pudle jest naklejka (nadawca-firma) ale niestety nawet po lekkim podgrzaniu prawie nieczytelne. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł jak to odczytać będę bardzo wdzięczny. Może coś z technik kryminalistycznych? Ciekawa jest technologia – dwie połówki kadłuba. Rozpiętość docelowa około 180cm. Skrzydła kryte fornirem o gładkości pudła fortepianu! Nie mam pojęcia jaki to może być typ modelu. Cząstkowy kod pocztowy może wskazywać na Łódź ale to takie bardziej wróżenie z fusów kawy bezkofeinowej.
qba Opublikowano 53 minuty temu Opublikowano 53 minuty temu Model-Max ul. Żwirki 30 06-500 Mława i prawdopodobnie ZLIN 50 Parametr Specyfikacja archiwalna Model ZLIN 50 L (Akrobacyjny) Rozpiętość 1840 mm Długość 1550 mm Powierzchnia skrzydeł 59,5 $dm^2$ Waga zestawu (surowy) ok. 1800 g (sama konstrukcja balsa/sklejka) Waga do lotu 4500 – 5500 g Silnik 20 – 30 $cm^3$ (Benzyna lub żarowy) Może coś pomoże
Andrzej68IX Opublikowano 45 minut temu Autor Opublikowano 45 minut temu Dziękuję Kuba, czekam na inne typy. Szlag trafi a ja celowałem w jakiegoś War Birda
Rekomendowane odpowiedzi