Andrzej68IX Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Model (zestaw) przeleżał w czeluściach modelarni kilkanaście a być może nawet więcej lat. Na pudle jest naklejka (nadawca-firma) ale niestety nawet po lekkim podgrzaniu prawie nieczytelne. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł jak to odczytać będę bardzo wdzięczny. Może coś z technik kryminalistycznych? Ciekawa jest technologia – dwie połówki kadłuba. Rozpiętość docelowa około 180cm. Skrzydła kryte fornirem o gładkości pudła fortepianu! Nie mam pojęcia jaki to może być typ modelu. Cząstkowy kod pocztowy może wskazywać na Łódź ale to takie bardziej wróżenie z fusów kawy bezkofeinowej.
qba Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Model-Max ul. Żwirki 30 06-500 Mława i prawdopodobnie ZLIN 50 Parametr Specyfikacja archiwalna Model ZLIN 50 L (Akrobacyjny) Rozpiętość 1840 mm Długość 1550 mm Powierzchnia skrzydeł 59,5 $dm^2$ Waga zestawu (surowy) ok. 1800 g (sama konstrukcja balsa/sklejka) Waga do lotu 4500 – 5500 g Silnik 20 – 30 $cm^3$ (Benzyna lub żarowy) Może coś pomoże
Andrzej68IX Opublikowano 10 Marca Autor Opublikowano 10 Marca Dziękuję Kuba, czekam na inne typy. Szlag trafi a ja celowałem w jakiegoś War Birda
Irek M Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Ale na 99,9% to nie jest Zlin-50, nawet go nie przypomina. moim zdanie bardziej jest podobne do Fw-190. Fotka modelu Zlin -50
Grzesiek Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca A to noe bedzie przypadkiem su 26 ? Zdięcie zapożyczone z netu.
Andrzej68IX Opublikowano 11 Marca Autor Opublikowano 11 Marca Zlin raczej nie, on ma za kabinką duże przewyższenie/garb. Tu jeszcze zdjęcie z innej perspektywy. I znalazła się jeszcze "dupka" do kadłuba. P.S. Witku jak zwykle pełna skrzynka!
bluuu Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Ajjj, wcześniej mi się cyferki pomyliły … nie F3F a F6F ?
Ares Opublikowano Czwartek o 19:18 Opublikowano Czwartek o 19:18 A może Wildcat/Hellcat? Co prawda kadłub nieco zbyt smukły ale obrys skrzydeł i usterzenia by pasował. Taka ćwierćmakieta ?
Andrzej68IX Opublikowano 23 godziny temu Autor Opublikowano 23 godziny temu Hmm, gdyby udało się odczytać nadawcę z naklejki adresowej to byśmy wiedzieli co produkował.
witold_pi Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu spróbuj etykietę dać do zamrażarki albo czymś wybarwić?
Andrzej68IX Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu Zamrażarka - ciekawy pomysł. Natomiast żadne wybarwienie (składnik) mi nie przychodzi do głowy oprócz octu i cytryny.
Granacik Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Modelot ul. Szpakowa 33, 58-260 Bielawa tel: (74) 833 92 35, 507 065 496 email: modellotmariusz@op.p nazwa i kod z tej nalepki pasuje.
witold_pi Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu raczej pisze modellot ale oni nic takiego nie robili
Grzesiek Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Może to jeszcze produkował ojciec Stachu Dakiniewicz jak żył firma istnieje od lat 90 a może i ciut wczesniej.
Andrzej68IX Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, Grzesiek napisał: Może to jeszcze produkował ojciec Stachu Dakiniewicz jak żył firma istnieje od lat 90 a może i ciut wczesniej. Grzesiu te lata by mi bardziej pasowały. Napisałem do firmy, może mi coś odpiszą.
Rekomendowane odpowiedzi