Skocz do zawartości

Model na linii wysokiego napięcia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Media (TVN24) podały, że gdzieś w Polsce na linię wysokiego napięcia wpadł model zdalnie sterowany powodując spięcie pozbawiające prądu odbiorców, i wzniecajace mały pożar traw.

Z zamieszczonego obrazu wyglądało na model trenera.

Oby tylko to wydarzenie nie było zaraz, jak to u nas w zwyczaju, powodem do napinania muskułów przez różne decyzyjne urzędy...

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam to tym modelem przywaliłem w słup od sieci bo akurat ten słup stoi na moim polu 10m przed drzewami co może zmylać z pewniej odległości... Ale jak dobrze pamiętam to straciłem panowanie nad modelem z moimi umiejętnościami pilotażowymi , które są ciągle doskonalone o czym było ostatnio słychać w zakładce kraksa 😆

image.png.723e6ab3d78126641f4d3dacc156f35a.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Patryk Sokol napisał:

Nuda, dużo lepsze modele na drutach widziałem.

Ja też lepsze widziałem, takie przypadki były, są i będą się zdarzały. 

Żadne numery, obostrzenia , transpondery, przepisy nie zmienia tego. Po prostu życie. 

A jak samochód powali słup to też prądu nie ma. Życie.

Opublikowano
8 godzin temu, young napisał:

Żadne numery, obostrzenia , transpondery, przepisy nie zmienia tego. Po prostu życie. 

Prawda, ale niektórzy decydenci myślą inaczej, zakładają, że paragrafem zmienią mentalność . Pamiętacie co wyprawiano z przepisami po wyczynach Froga i medialnym szumie? I rykoszetem dostało się wszystkim, nie tylko winnym...

Opublikowano

Na moje to chodzi tu o przedstawienie modelarzy czy lataczy jako nieodpowiedzialnych i uzasadnianie tym kolejnych już wcześniej zaplanowanych obostrzeń. A, że groźnych sytuacji jest niewiele to każda drobnostka z udziałem modelu będzie wyolbrzymiana.  Tak że - nie celować w druty! 🙂

• Lubię to 1
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.