remzibi Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Na ich forum pisali , ze maja wprowadzic niedlugo moduly flysky - do tych tanich odbiornikow . Ale kiedy to bedzie - niewiadomo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9204 rozumiem, że można to wkręcić w miejsce zywkłej anteny teleskopowej a z modułu 2.4 można wtedy wykręcić antenę? Byłby lepszy komfort w noszeniu i użytkowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezmierny Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 No i nie kupiłem, a hobbycity chyba wycofało ten sprzęt ze sprzedaży. Wnioskuję po tym, że wczoraj było jeszcze ponad 300 sztuk, a dziś już zbierają zamówienia. Nie sądzę, żeby tak szybko się rozeszły. Modułów nadawczych Turnigy nie ma od dawna, obawiam się, że ta marka się wycofuje z aparatur. Nie wiem teraz co kupić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Po prostu napisz do nich maila z zapytaniem kiedy Assan będzie (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś). Ja Assana moduł zakupiłem jako jeden z ostatnich... EDIT: Doszła bez modułu, bo na razie nie mam, można się nią normalnie pobawić? pakietu w zasadzie też nie mam ale mam 8x aku 1800 więc szkoda 25$ na lipola do nadajnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 mam 8x aku 1800 więc szkoda 25$ na lipola do nadajnika http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=195064 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Hmm no to trzeba będzie zainwestować w przyszłości w pakiet, bo szkoda mi lutować moje akusy. Te wejście na kabel to jack 3,5? próbował ktoś już pod USB podłączyć i na symulatorze odpalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 To ja Cie pociesze ze tez tak mialem..Ten model tak po prostu ma :)Zanim uruchomisz daj wszystkie przelaczniki do przoru a te co stercza w przod daj w dol. To jest takie zabezpieczenie jesli chodzi o ustawienia w heli włączyłem pierwszy raz, pokazał się ten panel caly, ale na nic nie reagował. Włączyłem drugi raz - switch error. Ale za chiny nie mogę dojść jak włączyć normalnie. przełączniki przełączam w dół i do przodu, nie idzie nic... EDIT: mam dziwny nadajnik, załączyło gdy te 4 manetki co sterczą pionowo do tyłu, zaś te 3 które są na płaszczyźnie wyświetlacza i drążków do GÓRY.... :devil: mam nadzieję że jeszcze dziś pośmigam Flashem na 2.4ghz po przerwie pół roku :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy5 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Kiedy będziesz latał Flashem (o której)? Może w końcu wyskoczę pooglądać A wracając do nadajnika, gratuluję uruchomienia. Mi za pierwszym razem się nie udało. Ktoś pytał o "bebechy" tego nadajnika, ja rozkręcałem - istna "chińszczyzna". Jeden pin modułu miał tzw. "zimny lut" i wjechał do środka przy zakładaniu modułu, więc musiałem przelutować. "pole masowania" - miejsce w którym dotyka blaszka masy od pokrywy - na płytce przed "pobieleniem" ktoś rysikiem ostro drapał lakier izolacyjny i zostały ciekawe ścieżki następnie pobielone cyną. Szkoda że nie zrobiłem zdjęcia, bo umieścił bym to jako ciekawostkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Włączyłem drugi raz - switch error. Zapewne nadajnik jest w trybie Heli, a komunikat zapobiega uruchomieniu aparatury w konfiguracji niebezpiecznej dla modelu lub modelarza. O szczegóły nie pytaj, bo nie mam o śmigłowcach najmniejszego pojęcia :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Grzechu widocznie defaultowy model to heli i wlaczasz aparature na idle1 itd. Identycznie mam w ff9, z wlaczonymi klapami identyczne zjawisko (chyba pisalismy w tym samym czasie z Ładziakiem tylko mi cos dlugo na wysylke zeszlo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Kiedy będziesz latał Flashem (o której)? jednak chyba nie dziś, gdyż okazałem "inteligientny inaczej" http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=196951 you right diem, był heli a teraz po zmianie na akrobata włącza się normalnie ale piszczy z częstotliwością co ~1s, nie wiedząc czemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Timer wlaczony, nienaladowana bateria? Bierz instrukcje do reki i sprawdz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Bleh, teraz dochodź co jest nie tak... ni timer, ni napięcie (koszyczek aku nimh, teraz napięcie 10,2V) EDIT:proste metody najlepsze, szukanie źródła dźwięku, najgłośniej przy module, wniosek -> bez odbiornika Assan piszczy (bo bez modułu cisza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Jakie moduły nadawcze 35Mhz współpracują z tą aparaturą? Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Bindowanie, trzeba zrobić coś konretnego by "nadajnik zapamiętał odbiornik"? Binduje się ładnie, działa jak trzeba, wszystko jest okej dopóki nie wyłączę nadajnika. Po włączeniu znowu piszczy i nie widzi odbiornika, trzeba od nowa bindować... w instrukcyji jest napisane, że tylko raz trzeba dlatego mnie to zdziwiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Mi dopiero przy trzecim bindowaniu zapamiętało. Teraz cały czas przy włączaniu nadajnika świeci na zielono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 to mam pecha wystarczy wyłączyć nadajnik a po włączeniu piszczy i szuka odbiornika (bezskutecznie). Bindowałem... trochę razy, więcej niż 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Marcin nadajnik współpracuje z modułami typu JR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Dziś pierwszy raz polatałem na tym nadajniku.Modół assana i model Toto1 z planów Motylastego.Pogoda była idealna.Latało się bardzo przyjemnie.Odlatywałem tak wysoko i daleko na ile byłem w stanie rozpoznać kierunek lotu (wieczorem) i nie odnotowałem najmniejszych problemów.Pierwszy raz latałem na 2,4 GHz i przyznam,że krótka antenka daje spory komfort.No i za modelem nic mi się nie ciągnie (z odbiornika wystają ze 2cm kabelki) Narazie jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Marcin nadajnik współpracuje z modułami typu JR To też doczytałem Problem w tym że w tej materii jestem laikiem.... i się gubię w tych modułach bowiem zawsze są dedykowane do danych nadajników. Jeśli mógłby ktoś podać konkretny przykład pasującego modułu byłbym wdzięczny. Prawdę mówiąc nigdy nie zawracałem sobie gitary modułami, od samego początku używam Sanwy VG6000 a tam wymiennych modułów nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.