robertus Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Ta aparatura prawie zawsze jest backorder, a to znaczy, że jak tylko przyjdzie na magazyn to już jest rozdysponowana na oczekujące zamówienia. A jak zostanie kilka sztuk na sklep to błyskawicznie znikają. Kupujesz, płacisz i czekasz w kolejce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Czyli ni ma co na nią liczyc i hk...Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 przepraszam, ze wtrace Jak jest z HK i aparatura w temacie...czy w przeciagu pol roku byla dostepna wersja w zestawie z odbiornikiem, czy nic sie nie zmienilo? I tak jak teraz backorder Była i to wiele razy. Tylko trzeba dosyć często odwiedzać hk. Najlepiej dodaj sobie do "wish list" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 W połowie października kupiłem tę aparaturę. Była dostępna bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Teraz może nie być już dostępna w ogóle. Takie są przypuszczenia w związku z planowanym pojawieniem się nowego jej modelu 9XR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 to mnie zdziwiles, ze az znalazlem Twoj temat dzieki wojkowi google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Może powinienem więc zakupić zapas odbiorników do starej wersji... hmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Może powinienem więc zakupić zapas odbiorników do starej wersji... hmmm Spokojnie, spokojnie, już niedługo będzie pełno tanich używanych na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Są jeszcze zamienniki od aparatur HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Też racja. W końcu głównie tych używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CREO Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Witam. Ja właśnie pierwszy dzień bawię sie Turnigy TGY 9X 2,4 - i mam problem którego nie potrafię naprawić; na "display" widać jak działają wychyły ale muszę trzymać ten srebrny dłuższy pstryk po prawej stronie. Jak go puszczę to nie widać wychyłów. Gdzie to zmienic żeby działały bez trzymania tego pstryczka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Masz chyba apke ustawioną w trybie uczeń trener. Spróbuj przestawić w menu. Dokładnie nie pamiętam w którym miejscu ale szukaj opcji [TRAINER] ... czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CREO Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 No stary - nie wiem jak dziękować. Zadziałało. A ja tu klikam pół dnia i piąty raz czytam instrukcje i nie znalazłem nic o tym TRAINER. Co to w ogóle jest ? I jszcze jedno - czy da się jakoś wyłaczyć to "pipanie" bo mnie chcą z domu już wyrzucić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CREO Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Witam. Mam pytanie w sprawie mixu lotek w Turnigy 9x; wg. mnie (oraz instrukcji) wszystko ustawiłem i podpiąłem (kanał 1 i 7) jak należy (funkcja AILDIFF) ale po uruchomienu - w modelu - jedna lotka wychyla sie jak należy w obie strony a druga tylko w jedną stronę - a w ustawieniach wpisałem wychyły po równo w każdą stronę i dla każdej lotki. Wpisałem tak: AIL1 100 100 AIL2 100 100 i objawy są jak napisałem wyżej. Obawiam się czy z aparaturą jest wszystko ok. Jak zamienie miejscami to problem pojawia się w drugiej lotce więc serwa są ok - z resztą na kablu x wpietym do jednego kanału - działaja obie jak należy - tylko że chciałem ten kabel wywalić. Kiedy odłaczę model i sprawdzam na "display" w apie to: - gałka w prawo - pokazuje sie prawy pasek a AIL - gałka w lewo - pokazuj sie lewy pasek w AIL i też lewy pasek w AUX (drugim od dołu) - może tu coś nie gra ? Może on się nie powinien wychylać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 ustaw -100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CREO Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 no przecież wpisałem 100 - i nie działa Zastanawia mnie to: - gałka w lewo - pokazuj sie lewy pasek w AIL i też lewy pasek w AUX (drugim od dołu) - może tu coś nie gra ? Może on się nie powinien wychylać. Ten AUX - co to w ogóle jest i gdzie się to zmienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zakresy są od plus 100 do minus 100 Spróbuj z tą instrukcją. http://www.abc-rc.pl/templates/images/files/995/th9-instrukcja-pl-3457.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenerałPOLK Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 U mnie jest tak i działa jak należy: AIL1 -50 -100 AIL2 -100 -50 Kanały 1 i 7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CREO Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zmieniłem na wartości jak napisałeś ale to nic nie dało. Krótko mówiąc jedna z lotek w ogóle nie wychyla się w dół tylko w górę. Druga działa poprawnie. A czy Tobie na "displayu" przy sprawdzaniu wychyłów też pokazuje się pasek w AUX ? Bo u mnie się pokazuje i nie wiem co on oznacza albo jak spowodować zeby się nie wychylał bo może to jest przyczyną. Robert - to czy dam "-" czy "+" spowodowało tylko to że wychyły były w przeciwną stronę niż wcześniej.Jeśli zmienię znaki to wychylają się odwrotnie - ale dalej jedna wychyla sie tylko w górę. A instrukcję mam dokładnie tą która podałeś w linku. Po zmianie wpięcia serw w gniazda, zauważyłem że gniazdo nr 7 w odbiorniku jakby wychyla tylko w 1 stronę. Czy to jest możliwe takie zjawisko ? Wg mnie albo wychyla w obie albo wcale. A da się ustawić żeby jedna lotka zamiast w kanale 7działała na innym - może bardziej działającym ? np 6. No i ten pasek w AUX mnie zastanawia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenerałPOLK Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Mi również wychyla się pasek aux. A robiłeś jakieś mixy na klapolotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.