Skocz do zawartości

Turnigy 9X 9Ch Transmitter. Czy jest coś warta?

wiciu0804

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta aparatura prawie zawsze jest backorder, a to znaczy, że jak tylko przyjdzie na magazyn to już jest rozdysponowana na oczekujące zamówienia.

A jak zostanie kilka sztuk na sklep to błyskawicznie znikają. Kupujesz, płacisz i czekasz w kolejce.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

przepraszam, ze wtrace

Jak jest z HK i aparatura w temacie...czy w przeciagu pol roku byla dostepna wersja w zestawie z odbiornikiem, czy nic sie nie zmienilo? I tak jak teraz backorder :)

Była i to wiele razy.

Tylko trzeba dosyć często odwiedzać hk.

Najlepiej dodaj sobie do "wish list"

Opublikowano

Może powinienem więc zakupić zapas odbiorników do starej wersji... hmmm

Spokojnie, spokojnie, już niedługo będzie pełno tanich używanych na rynku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Ja właśnie pierwszy dzień bawię sie Turnigy TGY 9X 2,4 - i mam problem którego nie potrafię naprawić; na "display" widać jak działają wychyły ale muszę trzymać ten srebrny dłuższy pstryk po prawej stronie. Jak go puszczę to nie widać wychyłów. Gdzie to zmienic żeby działały bez trzymania tego pstryczka ?

Opublikowano

Masz chyba apke ustawioną w trybie uczeń trener.

Spróbuj przestawić w menu.

Dokładnie nie pamiętam w którym miejscu

ale szukaj opcji [TRAINER] ... czy jakoś tak.

:)

Opublikowano

No stary - nie wiem jak dziękować. Zadziałało. A ja tu klikam pół dnia i piąty raz czytam instrukcje i nie znalazłem nic o tym TRAINER. Co to w ogóle jest ?

I jszcze jedno - czy da się jakoś wyłaczyć to "pipanie" bo mnie chcą z domu już wyrzucić...

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie w sprawie mixu lotek w Turnigy 9x; wg. mnie (oraz instrukcji) wszystko ustawiłem i podpiąłem (kanał 1 i 7) jak należy (funkcja AILDIFF) ale po uruchomienu - w modelu - jedna lotka wychyla sie jak należy w obie strony a druga tylko w jedną stronę - a w ustawieniach wpisałem wychyły po równo w każdą stronę i dla każdej lotki.

Wpisałem tak:

AIL1 100 100

AIL2 100 100

i objawy są jak napisałem wyżej.

Obawiam się czy z aparaturą jest wszystko ok. Jak zamienie miejscami to problem pojawia się w drugiej lotce więc serwa są ok - z resztą na kablu x wpietym do jednego kanału - działaja obie jak należy - tylko że chciałem ten kabel wywalić.

Kiedy odłaczę model i sprawdzam na "display" w apie to:

- gałka w prawo - pokazuje sie prawy pasek a AIL

- gałka w lewo - pokazuj sie lewy pasek w AIL i też lewy pasek w AUX (drugim od dołu) - może tu coś nie gra ? Może on się nie powinien wychylać.

Opublikowano

no przecież wpisałem 100 - i nie działa

Zastanawia mnie to:

- gałka w lewo - pokazuj sie lewy pasek w AIL i też lewy pasek w AUX (drugim od dołu) - może tu coś nie gra ? Może on się nie powinien wychylać.

Ten AUX - co to w ogóle jest i gdzie się to zmienia ?

Opublikowano

Zmieniłem na wartości jak napisałeś ale to nic nie dało. Krótko mówiąc jedna z lotek w ogóle nie wychyla się w dół tylko w górę. Druga działa poprawnie. A czy Tobie na "displayu" przy sprawdzaniu wychyłów też pokazuje się pasek w AUX ? Bo u mnie się pokazuje i nie wiem co on oznacza albo jak spowodować zeby się nie wychylał bo może to jest przyczyną.

Robert - to czy dam "-" czy "+" spowodowało tylko to że wychyły były w przeciwną stronę niż wcześniej.Jeśli zmienię znaki to wychylają się odwrotnie - ale dalej jedna wychyla sie tylko w górę. A instrukcję mam dokładnie tą która podałeś w linku.

Po zmianie wpięcia serw w gniazda, zauważyłem że gniazdo nr 7 w odbiorniku jakby wychyla tylko w 1 stronę. Czy to jest możliwe takie zjawisko ? Wg mnie albo wychyla w obie albo wcale.

A da się ustawić żeby jedna lotka zamiast w kanale 7działała na innym - może bardziej działającym ? np 6.

No i ten pasek w AUX mnie zastanawia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.