szpachla Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Może weź zresetuj tą apkę do ustawień domyślnych bo może ktoś coś namieszał i będzie ciężko dojść co jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CREO Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 no właśnie nie - wszystkie mam wyłączone. Chcę zacząć od podstaw. Czy da się wpiąc zamiast w 7 w inny kanał ? Może z odbiornikiem i z tym kanałem 7 jest coś nie tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 wepnij w 6 i operuj na mixie flaperon. ustaw tu tylko lotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Mnie to radio ostatnio przerosło. Mam szybowiec a w nim: 2 x serwa na głębokość- motylek 2x serwa lotki 2x serwa klapy. Teraz chcę operując gazem zrobić "baterflaja" i przysłowiowa DUPA. Z tego co wyczytałem jest to nierealne. Czy się mylę i da się to zrobić na oryginalnym sofcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CREO Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Może weź zresetuj tą apkę do ustawień domyślnych bo może ktoś coś namieszał i będzie ciężko dojść co jest nie tak. A jak zrobic taki reset ? Mam ja kilka dni od nowości i nikt tam nic nie robił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CREO Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zrobiłem cos takiego wg tej instrukcji: http://www.rcclub.eu/viewtopic.php?f=61&t=1123 i dalej ta jedna lotka (wpieta do 6 a wcześniej do 7) wychyla się tylko do połowy. Nie pomogą zadne ustawienia -100 czy +100 nie daje to nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek12127 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zrób reset ustawień do ustawień fabrycznych czyli: 1) wyłącz t9x 2) wciśnij i trzymaj klawisz exit 3) włącz t9x 4) po wyświetleniu na ekranie RESTORE.... zwolnij klawisz exit 5) zaczekaj kilkanaście sekund, aż pojawi się ekran startowy. UWAGA: procedura kasuje wszystkie ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam. Mam problem z odczytywaniem ekranu aparatury. Czy wymiana wyświetlacza na inny kolor daje zdecydowanie lepszy kontrast czy jest to tylko bajer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam. Mam problem z odczytywaniem ekranu aparatury. Czy wymiana wyświetlacza na inny kolor daje zdecydowanie lepszy kontrast czy jest to tylko bajer. Czy wymiana wyświetlacza daje lepszy kontrast to nie wiem ale podświetlenie oryginalnego wyświetlacza umożliwia dużo lepiej odczyt ekranu aparatury... Wiem bo sam taki zainstalowałem także mam porównanie przed i po podświetleniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 ale kontrast w turnigy sie ustawia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CREO Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 ten reset pomógł - niechcąco wcześniej znalazłem idealny film - co prawda po czesku - ale gość fajnie i dokładnie wszystko pokzal. polecam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 ale kontrast w turnigy sie ustawia!! Jak to się robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 menu/ system setting/ adj contrast - całkiem na dół i wyświetli sie następne okno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Z innej beczki ale dalej w temacie: Wiedzieliście, że ta aparatura w oryginalnym sofcie ma testowanie serw? Ostatnio szalało mi serwo w jednej pozycji i meczyłem się z jednoczesnym machaniem drążkiem i obciążaniem orczyka palcem. Przypadkiem całkowitym wcisnął mi się jeden z przycisków przy wyświetlaczu i wszystkie kanały poszły powoli z jednego skrajnego wychylenia w drugie. Działa to przy włączonym podglądzie (display) i przyciśnięciu + lub -. Wyłącza sie tak samo. Przydatna rzecz! Trzeba tylko uważać aby nie włączyć tego przy włączonym modelu z podpiętym silnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Czy wymieniał już ktoś potencjometry i przełączniki w 9x? Są dostępne zamienniki które pasują bez kombinowania? Ile kosztuje taka przyjemność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.