Gość slawekmod Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 solainer Ci już odpowiedział w swoim poście, natomiast pamiętaj aby dokładnie zrobić skrzydło i równie dokładnie podoklejać kesony.To nie mały elektryczek tylko spaliniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Przyglądałem sie planom tego modelu i o dziwo nie ma tam kesonów ale konstrukcja wygląda na solidną. Za to widać dokładnie to, o co Krychol toczył zaciętą dyskusje czyli mocowanie płata (jest na gumy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Dzisiaj odpaliliśmy z kumplem po raz pierwszy silnik zamontowany w modelu. Serwo idealnie reguluje obrotami po prostu cud miód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 A silnik juz jest dotarty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Tak już dotarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Szperałem w internecie i znalazłem dosyć tanie paliwo. 5L za 62zł a ja płaciłem 50zł za 2,5L: http://www.wimarex.ichu.pl/product_info.php?cPath=63&products_id=397 Co o nim myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Ja używam tego : http://nastik.pl/a519tlrd-litrow-aero-nitrometanu19-oleju-synt-p-395.html i podobnych , Cena super i na razie jestem b.zadowolony wreszcie moje magnum chodzi jak żyletka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 No widzę że jeszcze tańsze znalazłeś. Czy jest jakaś różnica pomiędzy czerwonym paliwem a żółtym bo np. moje Model Technics ma kolor czerwony (różowawy) a to ma kolor żółty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Krychol, pamietaj, ze zmiana palliwa moze wymagac regulacji silnika ponownej - inny sklad moze swoje zrobic wiec nie zdziw sie jak Ci silnik zacznie 'glupiec' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zazwyczaj nitro zabarwia paliwo na kolor czerwony. Jednak ostanio miałem 2 zagwozdki gdzie paliwo (innego producenta) 1% nitro było czerwone jak sok z buraka ,a paliwo 5% nitro było niemal żółte. Więcej by mógł powiedzieć Przemek -nasz "forumowy chemik" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Tomek - mówisz, że magnum chodzi na tym paliwie jak żyleta , ale 4suw czy 2suw? Na tym paliwie żaden 4suw mój nie chce pracować, totalna porażka!!!! Krychol - co do paliwa , te żółtego koloru są dla poczatkujących, a te czerwonej barwy to dla zaawansowanych modelarzy. Robiąc zamówienie musisz podkreślić czy chcesz żółte czy czerwone :!: Tomek - zawartość nitra nie wiele ma wspólnego z kolorem :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Pewnie że nie ma nic wspólnego z kolorem, nitrometan jest bezbarwny no chyba że go ktoś w procesie technologicznym zabarwi na czerwono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Akurat mój nitro jest fabrycznie barwiony na czerwono . Poza tym moje magnum to 4 -takt i i lata mi się na tym paliwie świetnie.Ładnie wkręca na obroty a na 15x6 mam 9700 więc chyba jest o.k. Poza tym nie gaśnie ,co wcześniej było bolączką na której rozbiłem Madmana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Na tym paliwie mój OS FS 91 w ogóle nie chce pracować, zaraz po odjęciu klipsa świeczki silnik gaśnie. to samo dzieje się w ASP FS 61. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 ...a nie jest to wina świecy (zbyt zimna)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Na razie mam tylko wylatane 2x5 litrów paliwa. Silnik ani razu nie zgasł-no przepraszam zgasł jak mu sie zbiornik w powietrzu sam opróżnił (słowo honoru przewodów mu nie odkręcałem ,ani gwoździa nie wbijałem ) Tylko nie wiem czemu ,ruch wajchą w radiu do góry, powodował że szybciej paliwa ubywało. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 ...one tak mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Czyli jak? Mam kupować paliwo z "Model Technics"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Osobiście latam na dwutaktach i leje paliwo arcticglow A5/19TLRD i A1/19TLRD, jestem zadowolony. Jak się sprawują w czterotaktach nie wiem, osobiście polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 No też bym wolał te tańsze bo różnica w cenie jest. -Model Technics 2,5L 50zł -Arcticglow 5L 50zł Czyli za 50zł mam dwa razy tyle paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.