Skocz do zawartości

Falcon 25

Krychol RC

Rekomendowane odpowiedzi

Gość slawekmod
Opublikowano

solainer Ci już odpowiedział w swoim poście, natomiast pamiętaj aby dokładnie zrobić skrzydło i równie dokładnie podoklejać kesony.To nie mały elektryczek tylko spaliniak.

• Odpowiedzi 243
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przyglądałem sie planom tego modelu i o dziwo nie ma tam kesonów ale konstrukcja wygląda na solidną. Za to widać dokładnie to, o co Krychol toczył zaciętą dyskusje czyli mocowanie płata (jest na gumy )

Opublikowano

No widzę że jeszcze tańsze znalazłeś.

Czy jest jakaś różnica pomiędzy czerwonym paliwem a żółtym bo np. moje Model Technics ma kolor czerwony (różowawy) a to ma kolor żółty.

Opublikowano

Krychol, pamietaj, ze zmiana palliwa moze wymagac regulacji silnika ponownej - inny sklad moze swoje zrobic wiec nie zdziw sie jak Ci silnik zacznie 'glupiec'

Opublikowano

Zazwyczaj nitro zabarwia paliwo na kolor czerwony.

Jednak ostanio miałem 2 zagwozdki gdzie paliwo (innego producenta) 1% nitro było czerwone jak sok z buraka ,a paliwo 5% nitro było niemal żółte.

Więcej by mógł powiedzieć Przemek -nasz "forumowy chemik"

Opublikowano

Tomek - mówisz, że magnum chodzi na tym paliwie jak żyleta , ale 4suw czy 2suw?

Na tym paliwie żaden 4suw mój nie chce pracować, totalna porażka!!!!

Krychol - co do paliwa , te żółtego koloru są dla poczatkujących, a te czerwonej barwy to dla zaawansowanych modelarzy. Robiąc zamówienie musisz podkreślić czy chcesz żółte czy czerwone :!:

Tomek - zawartość nitra nie wiele ma wspólnego z kolorem :rotfl:

Opublikowano

Akurat mój nitro jest fabrycznie barwiony na czerwono .

Poza tym moje magnum to 4 -takt i i lata mi się na tym paliwie świetnie.Ładnie wkręca na obroty a na 15x6 mam 9700 więc chyba jest o.k.

Poza tym nie gaśnie ,co wcześniej było bolączką na której rozbiłem Madmana.

Opublikowano

Na tym paliwie mój OS FS 91 w ogóle nie chce pracować, zaraz po odjęciu klipsa świeczki silnik gaśnie. to samo dzieje się w ASP FS 61.

Opublikowano

Na razie mam tylko wylatane 2x5 litrów paliwa.

Silnik ani razu nie zgasł-no przepraszam zgasł jak mu sie zbiornik w powietrzu sam opróżnił (słowo honoru przewodów mu nie odkręcałem ,ani gwoździa nie wbijałem )

Tylko nie wiem czemu ,ruch wajchą w radiu do góry, powodował że szybciej paliwa ubywało. :devil:

Opublikowano

Osobiście latam na dwutaktach i leje paliwo arcticglow A5/19TLRD i A1/19TLRD, jestem zadowolony. Jak się sprawują w czterotaktach nie wiem, osobiście polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.