alchemique Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Przede wszystkim takie pakiety 180 nie wydoja pradowo. Pamietaj ze to chinczyk. Ja mam zarowno 350 i 250 i widac roznice pod wzgledem osiagow, wiec przy 180mah to by w pionie nie lecial. 350 to najbardziej optymalna pojemnosc do deprogniotow. A sraka od Halickiego lata calkiem ok. Teraz robie wersje full carbon, czyli duzo wzmocnien, dwa serwa na lotki itd bo zalezy mi na uzyskaniu sztywnego modelu. Ciekawe co z tego wyjdzie i czy w ogole jest sens. Ide w strone sztywnosci mniej patrzac na wage. I tak moje deprony wychodza lekko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Zamiast flightmaxa można kupic jeszcze Rhino 360. O ile są. Mam 8 szt i zasuwają A co do wydajności prądowej - silniczek 16g ze śmigłem 7x3,5 był w stanie zabić (w sensie pakiet nie dawał rady) 2s 240. 180 nie ma szans, chyba że przy silniku który łyknie 2-3A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 A co powiecie o tym , lub tym regielku ?? SS nie ma na składzie, więc pytam, czy miał z nimi ktoś do czynienia i jak się sprawują ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Mam obydwa. Jednym słowem: ZAJEBONGO! Bierz w ciemno. Mój Jakulec poskładany - wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Hehe i tak nici z zamówienia... okazało się, ze się pomyliłem i myślałem, że mają pakiety 360mAh na składzie.... No i w sumie to mają... ale 3S xD xD xD No i muszę czekać... No ładnie się prezentuje Twój yaczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Następny duży czeka, teraz na warsztat idzie wersja 55cm Wyposażenie: silnik 10g, regiel 6a odelżony (bez koszulki, cieńsze przewody do odbiornika, silnik wlutowany bezpośrednio do regla, cieńsze kable), 2 serwa 2,5g, 1 serwo 4,3g na lotki, pakiety 2s 240, odbiornik Corony który chyba też odelżę... Wtyczki będą lutowane bezpośrednio do pinów odbiornika. Mam nadzieję zmieścić się w 80g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Paweł_W. - ja robiłem wersję tego yaka na 43cm i zastosowałem 10g silnik, 3x 2.5g serwa, odbiornik spectrum 3.3g, regulator plush6a - ale 4.3g. Całość wyszła mnie 55g gotowa do lotu, ale to nie latało, bo zapomniałem, że zgodnie ze wzorem na skalowanie powierzchni zmniejszając ją dwukrotnie masę powinienem zwiększyć 4-ro - czyli to tak jakbym zrobił normalnego yaka na 80cm przy masie 220g, a to zabójstwo... Modelik latał ale w kółko i bez polotu, więc odpuściłem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Dlatego ja powiększyłem plan do 55cm. Zobaczymy, poleci albo nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Gdzie ta ??!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Pfff, też tak umiem Swoją drogą, częsci depronowe do Jaka 52 cm ważą 18g, wyposażenie 48g. Odejdą: wtyczki, koszulka z odbiornika, duża część kabli. Zastanawiam się, czy będzie to latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Widzę Pawełku że ćwiczyłeś :mrgreen: ja też... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 52cm Jak waży 67,4g. depron 3mm jest za pancerny na niego. Jutro oblatam, bo zawis w domu skończył się wyrwaniem silnika. EDIT: Poleciał. Wisi i idzie w górę Reakcja na stery bombowa po prostu, jest zwrotny jak wściekły No i lata całkiem miło. Robi wszystko, co umiem zrobić, łącznie z pętlą w nożu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Jedne z pierwszych lotów Yaczkiem - tegoroczne wakacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Wczoraj w moje ręce trafił, mały, czarny, z pozoru najzwyklejszy w świecie SILNIK do deprośmiechów. Nie powstrzymała mnie noc, wiatr i jesienny chłód, zapaliłem halogeny przed domem. Jestem w szoku. Wykręca zaledwie 470g. Po za tym jest nieziemsko dynamiczny i pobiera średnio jakieś 4A, w piku koło 9. Mój deprolot stał się rakietą, smutne, ale prawdziwe, już nie będę mógł latać nisko i powoli.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Wykręca zaledwie 470g. Po za tym jest nieziemsko dynamiczny i pobiera średnio jakieś 4A, w piku koło 9. Przy czym kosztuje jedyne 30 euro już nie będę mógł latać nisko i powoli.... Łeeeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Ja już mam aż odbiorniczek RP4S1 pozdr. Ładziak, reg Turnigy Plush 10a a reszta z hobbycity thx. Strejla_u. Wypróbuje swojego skilla w realu bo na symulatorze zawis to pestka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Jakim klejem kleiliście depron z depronem i na jaki wklejaliście węgiel bo zastrzał skrzydła mi się odlepił a na żywice był wklejony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 UHU porem klej Albo Polimerem Zależy co masz/kupić jesteś w stanie Jeżeli masz klej na ciepło to też będzie dobry, szczególnie do kratownicy Z tego co pamiętam to Krzysiek przykleja tak kratki właśnie [tak mi tłumaczył kiedyś] Żywica za ciężka do klejenia tego modelu. Ewentualnie CA do styropianu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Żywicą kleiłem właśnie tylko zastrzały do skrzydeł teraz są wklejone na polimer 0 żywicy w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Kiedyś bawiłem się z żywicami i klejeniem na ciepło. Teraz już tylko gęsty i rzadki CA do depronu i przyśpieszacz. Na żywicę z mikrobalonem czasem łapię zastrzały w skrzydłach. Na ciepło przyklejam serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.