robraf Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 tylko karte 8gb musze jeszcze dokupic bo na karte 1GB wchodzi ok.12 min ?? :shock: :shock: :shock: :shock: tylko tyle? da sie potem to jakos przekonwertowac zeby byla szansa obejrzenia przez przecietnego zdjadacza chleba tego filmiku w jeden dzien? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Movie maker ze 100 mb robi cos kolo 10 ale jakosc juz nie jest taka . A na kowersjach filmow sie znam jak na laczeniu rownoleglym regulatorow :oops: Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Mógłbyś sprawdzić czy rozciąga obraz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Wygląda na to że jest to taka sama kamerka którą ja mam . Niestety lekko rozciąga obraz , Filmik z tej kamerki http://www.vimeo.com/9960733 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Patrzac na film to mi sie tak jakby zacinal czy to taki film czy mi net tak to odbiera? I pytanie drugie ile nagrasz na 1GB bo dla mnie jakos malo te 12 min :cry: Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Zróbcie jakieś testy statyczne. Nagrajcie coś o prostych proporcjach aby było widać czy i jak mocno zniekształca. Jakiś talerz, piłeczkę czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Lepiej wrzucić oryginalny plik na jakiś ftp lub serwis hostujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 I pytanie drugie ile nagrasz na 1GB bo dla mnie jakos malo te 12 min :cry: Jan 8,5min zajęło 650Mb , tak na szybko wrzuciłem filmik , piłka tylko przez chwile bo spadła z balkonu :? http://hostuje.net/file.php?id=57df50c18dcbb0a9276b81a271a0eb8d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Movie maker ze 100 mb robi cos kolo 10 ale jakosc juz nie jest taka . A na kowersjach filmow sie znam jak na laczeniu rownoleglym regulatorow :oops: Jan Widzisz, jak to jest, gdy sam posmakowałeś. Teraz rozumiesz i może przestaniesz narzekać na wielkość umieszczanych filmów. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 :mrgreen: hehe nie narzekalem ,tylko napisalem ze 107Mb to duzo dla jednych co maja lacze 50mb to luzik ja mam tylko 6mb to troche trwa sciagniecie Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 odnośnie kamerek to ostatnio wpada mi w ręce gazeta "komputer świat" a w niej znalazłem fajny artukuł przedstawaijący nowe miniaturowe kamerki takie idealne dla naszych potrzeb i nie tylko. Nie będe się tu rozpisywał bo każdy znajdzie info z necie, ale wypiszę wszystkie przedstawione modele może komus się przyda. Kodak Zi8 Sony MHS-PM1 Toshiba Camileo S20 JVC GC-FM1 Flip Ultra HD Flip Mino HD Zoom Q3 mnie spodobał się JVC bo taki fajny i w miarę tani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Po mału kompletuję sprzęt do FPV, ostatnio zastanawiałem się czy mając samą kamerkę, można nagrać jakoś tanio sygnał video bezpośrednio w modelu np. na kartę SD. Nie mając jeszcze reszty sprzętu chciałem zobaczyć jak to wygląda wszystko z góry. Okazało się, że tanio to się nie da. Szczegóły w poście. post Zamiast wydać kilkaset złotych na pinnacle video transfer lub coś podobnego, lepiej kupić zestaw do transmisji sygnału na ziemię. Tymczasowe rozwiązanie tego problemu znalazłem dosłownie za kanapą. Był tam mój poprzedni telefon, czyli NOKIA 6500 Slide. Teraz trochę danych. Jest tam kamerka 3,2 megapixela, czyli znośnie. Obiektyw Carl Zeiss 2,8/4,5 Zdjęcia robi w rozdzielczości 2048x1536 Film kręci z rozdzielczością 640x480 Na kartę 1GB wchodzi około 1 godziny filmu. Waga 120g,można odchudzić. Nie każdy wie, ale ten telefon ma wyprowadzony sygnał video, w komplecie jest przewód zakończony czinczami z sygnałem video i dźwiękiem. Po powrocie wystarczy podłączyć do telewizora i można podziwiać filmiki, bez przegrywania. Po nagraniu na lotnisku można oczywiście podejrzeć film na wyświetlaczu telefonu, i np. skasować. W przypadku tego telefonu nie jest potrzebna karta sim do pracy. Podsumowując, takie rozwiązanie jako tymczasowe nie jest złe. Mamy znośny aparat, jakąś kamerkę, odtwarzacz plików w telefonie lub na telewizorze i w razie czego można przedzwonić na 112. U mnie lata bez problemu w ES. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 kupiłem kamerke sony MHS-PM1 za799pln,w niedziele 28 03 01 zrobiłem pierwsze loty.pamięć 4GB,filmik około 40 minut zajął 900MB.naprawde to jest fulHD. Sprytne rozwiązanie obrotowego obiektywu daje możliwość podwieszenia w poziomie kamerki pod skrzydłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 kupiłem kamerke sony MHS-PM1 za799pln,w niedziele 28 03 01 zrobiłem pierwsze loty.pamięć 4GB,filmik około 40 minut zajął 900MB.naprawde to jest fulHD. Sprytne rozwiązanie obrotowego obiektywu daje możliwość podwieszenia w poziomie kamerki pod skrzydłem Gdzie kupiłeś tą kamerkę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Gdzie kupiłeś tą kamerkę ??Można ją kupić np. tu:http://www.pixmania.pl/pl/pl/3494298/art/sony/mini-kamera-mobile-hd-sna.html?srcid=7128&Partenaire=ceneo&CodePromo=oui Lub tu: http://www.qblack.pl/sony-mhs-pm1-hd-mobilny-aparat-fotograficzny,-cmos-o_42314.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 ta kamerka w komplecie razem z kartą 4GB w cenie 799 we wrocławiu w sklepie sony center w galerii pasaż grunwaldzki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 w piksomani jest napewno bez karty pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 w piksomani jest napewno bez karty pamięci karta pamięci to pikuś :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_cbr Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Karta do Sony,to nie jest taki pikuś.(nie wiem jak teraz,ale mieli zawsze jakieś ichniejsze karty,parokrotnie droższe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Przepłaciłeś.. Teraz jest za 595 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.