ertman_176 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Arek ja przyłożeniem tym modelem tak aby wyrwało/połamało łoże to bardziej bałbym się o silnik niż o serwo za 20zl ... Masz krótką dzwignię, solidne mocowanie, łatwe w obsłudze Jest dobrze :] A olejem się nie przejmuj :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Arek jak Ci się udało przykręcić silnik z łożem do wręgi . Mi się nie udało i serwo powędrowało na podkładce z EPP na górę wręgi + snap kulowy. Olejem się nie przejmuj.Zwykły Eskay u Piotrka wytrzymuje bez problemu .Marek też montuje serwo z przodu. To EPP to taki amortyzator drgań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 jak Ci się udało przykręcić silnik z łożem do wręgi nie taki dobry to ja nie jestem, niestety przeszkadza gaźnik ale jest bardzo dobry dostęp do śrubki od dźwigni w serwie i po założeniu silnika łącze serwo z gaźnikiem poprzez założenie i dokręcenie tej dźwigni na serwie :mrgreen: no to dorobiłem podwozie, koła narazie od Balili troche za małe, ale do przymiarek starczą, no i wkurza mnie skucha z zaokrągleniem maski troche za mała krzywizna, ale obiecuje, że jak model spełni pokładane w nim nadzieje to doczeka się wersji 2 poprawinej a taka jest waga wszystkiego co już jest plus co do włożenia pozostało, nawet jak dojdzie jeszcze jakieś 50-100g to i tak chyba będzie niźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 noo pięknie, zrób zdjęcie przy mocnym oświetleniu bez lampy błyskowej będzie lepiej. A jaki problem najpierw przykręcać łoże a później silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 zrób zdjęcie przy mocnym oświetleniu bez lampy błyskowej będzie lepiej ok ale to jak będzie już gotowy do lotu teraz bardziej chodzi o udokumentowanie budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 A jaki problem najpierw przykręcać łoże a później silnik?Żaden,ale gdyby się udało zrobić moduł silnik+ łoże + serwo to można by było wymieniać łatwo między modelami ,a to obniżyłoby koszty startu w zawodach.Mam na myśli wymienność napędu do modeli treningowych, bo w WWI najwięcej kosztuje napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Żaden,ale gdyby się udało zrobić moduł silnik+ łoże + serwo to można by było wymieniać łatwo między modelami :idea: :idea: też o tym pomyślałem, byłoby super i skoro otwory w łożu zasłania gaźnik, to trzeba je wysunąć na zewnątrz ( coś na zasadzie krzyżka w silnikach elektrycznych) w modelach z okrągłymi mordami chyba do wykonania :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jonek czapka bracie czapka bo mróz ci cos szkodzi "zwycięskiej maszyny"aaa chyba chcesz brać udział w zawodach szwaczek bo rozumiem że miałeś na myśli maszyne do szycia :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 a tu wynalazków cd mocowanie serw myślę że typowo kombatowo, w sumie dwa w jednym mocowanie serw i zbiornika paliwa a tu mocowanie serwa gazu wersja poprawiona z amortyzatorem wstrząsów i zabezpieczeniem przed nieoczekiwaną ewakuacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Aaale prowizorka! I to ma poskromić niemiecką technologię?! W każdym razie otwór w kadłubie jest źle wycięty, bo rogi powinny być na okrągło a są na kwadratowo. A jeszcze jedno pytanie: jak wymienisz awaryjnie 'tyrtyrkę'? :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 to zadna prowizorka tylko najwyzsza technologia, zgodnie z zasadą nic na sztywno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 najwyzsza technologia xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 no to camel dorobił się lotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 No ładnie, widzę że w dolny płat na gumy i dobrze, może pomaluj te kołki na czarno będzie eleganciej. Lotki chyba skalowe bo jakieś takie małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 no i stery na miejscu, pozostało zrobić stójki skrzydeł, napęd górnych lotek, zasadzić silnik i w góre no i oczywiście jeszcze troche kosmetyki jakeś kokardy i tym podobne farba na kadłubie jednak jest inna co prawda nie ma aż takiej różnicy co na fotkach ale jednak coś trzeba będzie do niej dolać aby zrobiła się cieplejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Czekamy z niecierpliwością na oblot, ile można odwlekać ten moment?! Poprzeczka jest zawieszona wysoko fakt.... :mrgreen: do sytuacji pasuje to (Grunwald 1410 wg Długosza): "Wielki mistrz pruski Ulryk posyła Tobie i twojemu bratu dwa miecze, ku pomocy, byś z nim i z jego wojskiem mniej sie ociągał i odważniej, niż to okazujesz walczył, a także żebyś dalej się nie chował i pozostając w lasach i gajach, nie odwlekał walki" to co mam przysłać dwa śmigła?! :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 to co mam przysłać dwa śmigła?! Oczywiście n a g i e :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 śmigieł Ci u nas dostatek :ble: ale 10/4 apc oczywiście :mrgreen: chętnie przygarnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 emisariusz przyśle Oczywiście dalszy ciąg historii się nie powtórzy :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Oczywiście dalszy ciąg historii się nie powtórzy I całe szczęście bo znowu mielibyśmy nałożoną klątwę na 600 lat :!: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.