smootny Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 czy już ktoś z was posiada dodatkowe akcesoria do telemetrii ? , ja zamówiłem swoje na początku kwietnia ze sklepu Toysonics.com ale do tej pory nie wysłali mi jeszcze zamówienia Ja tez jeszcze czekam - lecz zamawiałem w innym sklepie....
specyfick Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Roman te akcesoria będą dostępne dopiero pod koniec sierpnia. To jest pre-order. Więc troszkę jeszcze poczekasz.
Norman Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Roman te akcesoria będą dostępne dopiero pod koniec sierpnia. To jest pre-order. Więc troszkę jeszcze poczekasz. teraz tak , ale już dwa razy zmienili datę ich dostępności . Jak zamawiałem to miały być na koniec czerwca później w lipcu a teraz to już tracę cierpliwość , bo po co mi w zasadzie to po sezonie , mogę kupić na następny sezon i pewnie ceny spadną lub pojawią się "gadające gadżety "
specyfick Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Pytanie, czy ktoś wie jak w Aurorze ustawić mniejszą reakcję na lewy suwak klap. Mam ustawione klapy i wychylenia suwaka wychylają mi klapy tak jak mają zaprogramowane maksymalne wychylenia i dobrze, ale deczko mi przeszkadza ponieważ boję się że w czasie lotu po prostu ruszę suwak co powoduje duże wychylenia klap. Kto wie jak zmniejszyć to ale żeby klapy dalej chodziły np w innych funkcjach na maxa. EPA nie pomaga.
Ben Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Pytanie, czy ktoś wie jak w Aurorze ustawić mniejszą reakcję na lewy suwak klap. A wie ktoś :wink: Meni - model, 2/2, FLAP CON. Wybierasz Switch, sel, wskazujesz który przełącznik - powiedzmy że "A" cofasz się w meni do - FLAP CONTROL. Pstrykasz kontrolnie przełącznikiem - raz powinno być [0] a raz [1] (górny prawy róg) Teraz dowolnie w/g potrzeby ostawiasz sobie wartości FLAP i FLP2, jak poruszasz suwakiem klap, to na wykresie dokładnie widać jak to wygląda graficznie. Ustawiasz sobie wartości dla [0] - w/g mnie klapy w pozycji ZAMKNIĘTEJ. Oraz dla pozycji [1] w/g mnie klapy czynne (wartość wychyleń dopasowana dla danego modelu) Można jeszcze ustawić S.SPEED dla serwa FLAP oraz FLP2 - od 0 do 25sek w obie strony lub w tylko w jedną. Osobiście ustawił bym opóźnienie ok. 5sek do połowy wychylenia, powrót bez opóźnienia włączaną również przełącznikiem [A]. To samo tyczy się kompensaty wysokością. Jak ja by to widział praktycznie - podczas latania przełącznik [A] mam ustawiony w pozycji od siebie czyli [0], klapy są wyłączone. w tym momencie nie przejmuję się ustawieniem suwaka klap, czy też jego przypadkowym przestawieniem. Podchodzę do lądowania - sprawdzam ustawienie suwaka - e/w ustawiam na ok 50% i włączam przełącznikiem [A] klapy które powoli się wychylają do połowy wychylenia... reszta to już suwak i płynna regulacja wychyleń podczas lądowania. Oczywiście trzeba to poustawiać praktycznie w/g swojego WidziMiSię zweryfikować i sprawdzić praktycznie 8)
specyfick Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Dziękuję za odpowiedź jutro przetestuję.
franc Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam czy już ktoś się z tym zapoznał ? http://www.hitecrcd.com/files/AURORA9107.pdf i tu http://www.hitecrcd.com/files/System%20Update%20Manual.pdf i jeszcze to http://www.hitecrcd.com/support/aurora-updates.html ciekawy orzech do zgryzienia
karand Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Po miesiącu eksploatacji w T-rexie 500, wczoraj moja Optima 9 straciła podczas lotu końcówkę anteny. Po dokładnym obejrzeniu odbiornika zauważyłem, że drugiej antenie grozi to samo. Przyjrzałem się też antenie odbiornika Optima 6 (zakupiony później) i zauważyłem zmienioną (ulepszoną) konstrukcję tego felernego elementu. Przejrzałem internet i dowiedziałem się że nie jestem wyjątkiem :cry: . Po wielu sygnałach o takich przypadkach Hitec zmienił konstrukcję anteny i nawet na swej stronie pisze jak zapobiec uszkodzeniu anteny starego typu. Dla mnie to musztarda po obiedzie. Jutro zacznę rozmowy reklamacyjne ze sprzedawcą u którego kupiłem combo (moduł i odbiornik), ale znając naszą polską rzeczywistość to łatwo nie będzie. Jestem wściekły bo może się okazać, że w tym sezonie już nie polatam T-rexem :evil: .
Ben Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Współczuję :cry: Nie bardzo wiem na czym to udoskonalenie/zabezpieczenie końcówek anteny polega. Swoją od razu zabezpieczyłem przez dodanie koszulki termokurczliwej. Na pierwszy rzut oka wydało mi się to nie do końca przemyślanym rozwiązaniem :|
DarekRG Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Niestety w polskich sklepach reklamacja to zło konieczne... Obym się tym razem mylił :?
Artek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ja swoje antenki w 3 odbiornikach zabezpieczyłem klejem termotopliwym jakieś 5 miesiący temu na razie jest wszystko działa bez zarzutu.
Pit Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 A na czym dokładnie polega problem? Antena uszkadza się od drgań czy od złego zamocowania? Pytam ponieważ stoję przed zakupem aparatury i po przeczytaniu ostatnich Waszych postów nabrałem wątpliwości co do Hiteca.
franc Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Pit, problem dotyczył wyłącznie pierwszych egzemplarzy które wyszły w zeszłym roku w grudniu na dzień dzisiejszy jest to już poprawione przez producenta :wink:
karand Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Hitec tak opisuje ten problem. A tak można zabezpieczyć antenę w odbiornikach z pierwszej serii.
franc Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 karand, ja swój odbiornik reklamowałem i problem z głowy puki co na razie nic się nie dzieje
karand Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ciekaw jestem jak długo czekałeś. Ja swój odbiornik reklamowałem w miejscu zakupu (www.modelarnia.pl) w środę, więc chyba jeszcze duuużo czekania przede mną :cry: . Wymieniono Ci anteny na nowe czy masz cały nowy odbiornik?
franc Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 karand, odbiornik został wymieniony na nowy (2 lata gwar) jeszcze problem miałem z ładowarką , nie chciała ładować pakietu tak że było co reklamować ale to inna historia bat wymieniona na li-pol
rewia2006 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Witam czy już ktoś się z tym zapoznał ? http://www.hitecrcd.com/files/AURORA9107.pdf i tu http://www.hitecrcd.com/files/System%20Update%20Manual.pdf i jeszcze to http://www.hitecrcd.com/support/aurora-updates.html ciekawy orzech do zgryzienia Wgrałem nowe oprogramowania do Aurory.Z tego co naprędce zauważyłem to nowe oprogramowanie daje możliwość wpisania hasła do nadajnika, a telemetria będzie informować o spadku napięcia zasilania odbiornika z pakietu 4 lub 5 ogniw NiCd/NiMh (chyba sama wykrywa ile jest ogniw). Oczywiście nie obeszło się bez problemów. Mam 5 odbiorników, z których Optima 9, fabrycznie zbindowany z nadajnikiem, nie łączył się z programatorem HPP22. Odbiornik wymieniłem na gwarancji u sprzedawcy.
franc Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 rewia2006, telemetria będzie informować o spadku napięcia zasilania odbiornika z pakietu 4 lub 5 ogniw NiCd/NiMh (chyba sama wykrywa ile jest ogniw). ciekawe czy nowy soft rozpozna pakiet li-pol który wymieniłem w aparaturze chyba nie powinno być problemu :shock:
smootny Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 .. ..a telemetria będzie informować o spadku napięcia zasilania odbiornika z pakietu 4 lub 5 ogniw NiCd/NiMh (chyba sama wykrywa ile jest ogniw). Odbiornika czy nadajnika ?? :rotfl:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.