bubu2 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Przecież to jest aż 6 dych. Nie prościej dorobić samemu? Pół godziny piłowania. pozdr.
Artek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 ja swój nadajnik zaopatrzyłem w takie oto zasilanie pasuje idealnie bez żadnych przeróbek http://www.energypower-rc.com/produkt/26/
bojler Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Dzięki za informacje Artek czy już rozpracowałeś trochę obsługę tej aparatury. Ekran dotykowy jest super. Jeżeli masz jakieś uwagi to podpowiedz.
Artek Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 W sumie tak miksy definiowanie i dowolne wypróbowałem oczywiście na ile modele pozwoliły, do pełni szczęścia brakuje mi elektroszybowca z klapami. Nie kapuje tylko na czym polega przypisanie do miksu litery C bądź S w manualu napisali że dramatycznie zwiększa możliwości aparatury strona nr 90.
Swift Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Spać nie mogę, to czytam W Aurorze jest w sumie 8 programowalnych FAZ LOTU (flight conditions) oznaczonych numerami od 2 do 8, plus oznaczona NORMAL. Jeżeli programujesz jakąś wartość konkretnej funkcji np. zakres ruchu serwa itp. itd. to można tej wartości przypisać symbol C (wspólna), lub symbol S (odseparowana). Raz ustawiona wartość danej funkcji oznaczona jako wspólna C, ważna będzie dla wszystkich faz lotu, ilekroć się do tej funkcji odwołasz, programując którąś z faz lotu. Wartość oznaczona jako odseparowana S, ważna jest tylko dla tej konkretnej fazy lotu, w ramach programowania której została ustawiona. IMO, mogli się bardziej wysilić opisując tą funkcję w instrukcji, ale ja to tak rozumiem, jak napisałem. Jak sprawdzicie to dajcie znać, czy mam rację. PP
bojler Opublikowano 11 Grudnia 2009 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Swift jak zwykle jesteś nie zawodny i nie zastąpiony wielkie dzięki.
smootny Opublikowano 11 Grudnia 2009 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Dzisiaj dotarła do mnie aparatura no i muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem. Trafne uwagi Pawła się sprawdziły dotyczące zaczepu paska ale mi akurat to nie będzie przeszkadzało, podeprę nadajnik na wystającym brzuchu i będzie ok. W wykend jak będzie pogoda będzie próba zasięgu i lot trenerka. Odbył się juz test zasięgu ??
bojler Opublikowano 11 Grudnia 2009 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ze względu na pogodę tj opady deszczu a od dzisiaj śniegu jak na razie wszelkie próby i loty trenerkiem odłożyłem.
smootny Opublikowano 11 Grudnia 2009 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ze względu na pogodę tj opady deszczu a od dzisiaj śniegu jak na razie wszelkie próby i loty trenerkiem odłożyłem. Jeżeli coś byłoby wiadomo - prosze o informację :]
adamss1951 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Przepraszam że się w trące do dyskusji,starych modelarzy.Jestem zainteresowany kupnem takiego nadajnika. Mam pytanie czy pasują do niej stare moduły od OPTIKA I EKLIPSA.W instrukcji na stronie 14piszą.ja ustawić synteze.ale na 72MHZ.Tak latają Amerykanie. Je żeli ktoś rozgryzł ten temat prosze o informacje.
smootny Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Przepraszam że się w trące do dyskusji,starych modelarzy.Jestem zainteresowany kupnem takiego nadajnika. Mam pytanie czy pasują do niej stare moduły od OPTIKA I EKLIPSA.W instrukcji na stronie 14piszą.ja ustawić synteze.ale na 72MHZ.Tak latają Amerykanie. Je żeli ktoś rozgryzł ten temat prosze o informacje. Faktycznie przydałaby się ta informacja.
smootny Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Niestety nie pasują ! mówisz o 35 Mhz ?
adamss1951 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 W takim razie stary sprzęt poszedł by do lamusa. Słyszałem ze mają przystosować na europejski rynek tylko trzeba poczekać.
Artek Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 35 nie ma w sprzedaży jeszcze co wiecej nawet ich nie produkują i nie wiadomo czy będą, 72 z tego co wiem dostępne w Stanach będa w styczniu
adamss1951 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Moim zdaniem to tylko zmiana cęstotliwości w sytezie.
bojler Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Artek ma rację 35 MHz nie będzie produkowane, po prostu nie ma przed tą częstotliwością przyszłości a 72 MHz będzie tylko na rynek amerykański. W Polsce ta częstotliwość jest zabroniona.
adamss1951 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 W takim razie co ze stary sprzetem wyrzucimy na śmietnik.A sklekikarze zbankrutują bo mają tego pełne sklepy.
krzysiek.riese Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Tak własnie siedze sobie przy piwku i czytam grudniowy numer RC Przeglad Modelarski gdzie jest po trochu opisana ta aparaturka i pisza cos takiego ze maja być klasycznew moduły na 35 Mhz dostepne w polsce w przyszłym roku. po to własnie jest ten kabelek do anteny zeby nie było problemów z zamianą i zeby mozna było wykożystac starsze odbiorniki:P a cczy faktycznie beda dostepne czy tez nie to sie okaże. ja czekam az sprzeda sioe mój Laser 6 i wtedy kupuj Aurore9. w końcu po 7 latach za sterami RC nalezy sie mi pożadna aparatura. Pozdrawiam. P.S. kiedy bedzie Polska instrukcja do Aurory 9?
Radek Oleksy Opublikowano 18 Grudnia 2009 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Panowie z dyskusją na temat czy Aurora będzie na 35 trzeba poczekać do targów w Norymberdze, ja sądzę, że 35 mHz jeszcze dłuuuugo będzie na tapecie i Hitec zrobi moduły do Aurory, a właściwie dostosuje moduł który już jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.