KaliN Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Niestety żeby sprawdzić kurs trzeba mieć konto na paypalu Nie mam konta a sprawdzam... jak to możliwe ?? http://www.paypal.pl > zakładka Klienci indywidualni > wyślij pieniądze > wyślij pieniądze przez internet > w okienku Kwota wpisujemy np. 1 dolar (lub inna kwota) i przelicza na złotówki > kurs na dzień dzisiejszy (równa się 3,04 PLN) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alibabebe Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Date # Location Delivery Status 1-Mar-2010 Hong Kong Item posted. 3-Mar-2010 Hong Kong Processed for departure. 3-Mar-2010 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 4-Mar-2010 6-Mar-2010 Poland Arrived and is being processed. 8-Mar-2010 Poland Pending customs inspection. 8-Mar-2010 Poland Arrived the delivery office and is being processed. 9-Mar-2010 Poland Being processed for delivery. no ciekawe co bedzie :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 To mnie zaraz krew zaleje... Zamówienie złożone i zapłacone 25 lutego, 26 lutego przyjęli do realizacji. I takie opóźnienia: 8-Mar-2010 Hong Kong Item posted and is being processed. 9-Mar-2010 Hong Kong Processed for departure. 9-Mar-2010 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 10-Mar-2010 Na tym wieści o przesyłce na razie się kończą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Zamowienie z 23 lutego odebralem przedwczoraj wiec spoko jestes na najlepszej drodze by w najblizszych dniach otrzymac przesylke. Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Ja z 24 wczoraj Wychodzi na to ze Ty z 25 powinieneś dostać dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Mały update 13.03. przesyłka dotarła do Polski. Dziś pewnie do mych drzwi zapuka listonosz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 No i widzisz zamiast podnosic krzyk na forum , czekac trzeba cierpliwie . Jesli po miesiacu nie ma przesylki wtedy mozna sie zaczac martwic . Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Zaraz krzyk To moja pierwsza paczka z HC, w dodatku dość bogata - HK450 z całym wyposażeniem. Się martwiłem po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 ja teraz sie martwię bo kilkam na tracking paczki a tam od 3 dni pokazuje takie coś: http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/genresult.jsp?tracknbr=RB152084321HK jest to moja pierwsza paka z HC za dość dużą kase... 190$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Luzik, ja brak informacji o przesyłce miałem chyba z 5 dni. Niedługo zmienią status. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Witam. Reklamowałem Coronę i oddali mi kasę w postaci punktów. Pytanie w którym momencie powinienem zamienić punkty na $. Pomyślałem, że w trakcie robienia zakupów przed "dojściem" do kasy. Proszę o podpowiedź, dobrze kombinuję czy do :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Witam. Reklamowałem Coronę i oddali mi kasę w postaci punktów. Pytanie w którym momencie powinienem zamienić punkty na $. Pomyślałem, że w trakcie robienia zakupów przed "dojściem" do kasy. Proszę o podpowiedź, dobrze kombinuję czy do :ass: klikasz kup podajesz dane klikasz dalej i w masz takie okienko na środku strony zaznaczasz "ptaszkiem" że chcesz użyć punktów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Obrazek[/url] Dziękuję, jeszcze jedno pytanie. Podobno można śledzić los reklamowanego produktu gdzieś w komentarzach. Szukałem ale nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 a ja mam pytanie co dać w customs Declaration nie wiedziałem oco chodzi i zostawiłem tak jak było czyli 30%.... dobrze czy źle zrobiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Dobrze zrobiles ,a jak model zamawiales to jest mozliwosc wjazdu paczki na urzad celny. Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 zamawiałem części mała paczka bo kilka pakietów, serwa , regulatory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 13-Mar-2010 Poland Arrived and is being processed. 16-Mar-2010 Poland Pending customs inspection. coś czuje, że paczka wyniesie mnie ciut więcej Edit: Rozumiem, że raczej sam się będę musiał pofatygować po odbiór? Spodziewać się telefonu, emila? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Spokojnie, "Pending customs inspection." jeszcze nie świadczy o tym, że przywalą Ci podatek. Moja paczka była u celników wczoraj, dziś już jest na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Arturrro, dzięki. Widzę, że pierwsza paczka z HK sprawia dużo emocji :wink: Jednak, czysto hipotetycznie, w przypadku "dopłaty" jak wygląda droga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 robisz wydruk zamówienia i potwierdzenia z paypala / konta bankowego i masz do wyboru 2 opcje fax / wysłać w kopercie listonosz przynosi paczkę za pobraniem albo dostarczyć dokumenty i odebrać osobiście uiszczając cło na miejscu kiedyś spotkałem się z trzecią opcją ze zadzwonił celnik i załatwiłem to przez telefon ale tylko raz dziwnym trafem paczka pojawiła się w Pile a nie w Poznaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.