Siwy245 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 A Adamie a silnik C3536 regiel 30A a śmigło mam APC 10x5 przy Kacpra formosa II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Jarek to jest rakieta. Olo, modelarnia faktycznie nieduża ale transport to może być problem :? , takiego dużego elektryka nie mam. O spalince myślę, tym bardziej że na lotnisku mam od kogo się uczyć . Wojtek, Sławek i Tomek opanowali już te napędy modeli RC. A co u ciebie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 W modelarstwie po przeprowadzce nic się nie dzieje,brak modelarni część modeli na strychu. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Chyba z modelarnią coś zrobię w piwnicy ale na razie to robię tam za palacza CO Adamie do samochodu dasz radę zmieścić duży model jak będzie składany a ostatecznie to bagażnik na dachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zmieniłeś lokum, to z czasem powstanie modelarnia. Marcin, właściwie to ja jestem przygotowany do zimy już od wiosny tego roku :roll: . Zdjęcie modelu na resztkach śniegu. Było go już za mało aby polatać. Pochwalę się :roll: W dwa tygodnie temu zostałem zaproszony na do Złotowskiego Centrum Aktywizacji Społecznej na wystawę modeli kartonowych. http://www.zlotowskie.pl/wideorelacja-z-wystawy-modeli-w-zcas,7649.html Są zdjęcia i filmik. Tłumów nie było, ale cieszę się że są w naszej okolicy modelarze klejący ,,papierzaki,, . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 No to teraz czekać na śnieg u mnie zostało tylko pomalować narty i można latać. Zauważyłem niepokojącą rzecz. Model stojący na ziemi ma jakieś 1.5cm do śmigła... Liczę ze nie będzie problemów, śnieg przecież miękki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Golenie do nart zrobiłem nowe wg. oryginału ale każdą wydłużyłem o promień koła. Dzięki temu mam taką samą odległość śmigła od ziemi jak na kołach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Jarek to jest rakieta.wiem Adamie zauważyłem to przy próbie oblotu z czym pirotechnik będzie walczył mam nadzieje że da sobie radę ale nieuniknione że Formosa przytyje od dodatkowego kleju hihihi ale każdy na własnych błędach się uczy a Kapi troszkę już potrafi że myślę że tak źle nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Akurat wróciłem z lotniska trochę polataliśmy pogoda była OK jak na porę roku :wink: może chłopaki wstawią później kilka fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Dzisiaj nie zważając na zimny wiatr spotkaliśmy się na naszym lotnisku. Przeważyła chęć latania tym większa że koledzy zapowiedzieli aż dwa obloty ! I to mimo kończącego się sezonu, bo przecież zima kiedyś nadejdzie :? Maciej zaprezentował nową Extrę od Mirka L ale ze skrzydłami od ,,fun flay-a,, . Model po niewielkim trymowaniu lata świetnie . Myślę że Mirek może być zadowolony ze swojej konstrukcji. Maciej pokazał także kadłub nowego Edga. Jest to model konstrukcji Jędrka, a plany tego modelu były zamieszczone w jednym z numerów Modelarza. Na swoje potrzeby Maciej go powiększył i zamierza go wyposażyć w pakiet 6S i odpowiedni silnik. Trzeba przyznać że konstrukcja jest wyjątkowo solidna :shock: Flota Jarka i załadunek spadochroniarza do modelu May Day. Wojciech pokazał nowego Edga napędzanego silnikiem benzynowym 50 cm? . Model robi wrażenie :shock: . Niestety brak na tę chwilę większych kół spowodował w drugim locie kraksę. Wyłamała się jedna z goleni. Najciekawszy model pokazał nam Tomek. Nikt nie zgadnie (patrząc na ten model) że był to kilka lat temu produkowany przez Robbe trenerek górnopłat :shock: . Skrzydła są oryginalne i zostały przeniesione na dół kadłuba. Cały model został na nowo oklejony. Model został szczęśliwie oblatany, choć w pierwszym krótkim locie zgasł troszkę przelany silnik to model wylądował jak trenerek. Zresztą nie ma się czemu dziwić bo przecież w pierwszym swoim życiu był nim . Sławka i moje loty przebiegły (na szczęście) bez zakłóceń Zimno było brr... Żona ma 8) widząc w jakim stanie wróciłem, stanęła na wysokości zadania i od razu poczęstowała mnie odpowiednią ilością wysoko rozgrzewającego napoju który (nota bene) został przyrządzony z malin dostarczonych kiedyś przez Wojtka :roll: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zimowe latanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Bardzo ładne latanie, ale dźwięk tego DA 150 piękny, jak nie kosiary ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ten dźwięk jeszcze lepszy szkoda tylko modelu i silnika http://www.youtube.com/watch?v=bhsQ-so0lfY&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgadzam się z Tobą. Klasa sama dla siebie, choć to czterosuwowa gwiazda, więc jemu łatwiej tak grać niż benzynie dwusuwowej. Z drugiej strony ta muzyka powinna być zastrzeżona dla innych Jaków, np. 3 czy 9 albo innych 190-tek :faja: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zmontowałem mój pierwszy filmik ale jakość do :ass: no i bujało za mały ten dwu płatek do kamerki za mocno wiatr wiał dla niego a w poniedziałek była piękna pogoda oczywiście było by grzechem nie wykorzystać takiej ładnej pogody polatałem sobie troszkę z kamerką u mnie na ogródkach :rotfl: ale filmik zmontuje dopiero później jak będę miał chwilkę wolnego Kamerkę przeniosłem na skrzydło i więcej widać już ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin15 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Witam Mam pytanie, czy będzie latał jutro ktoś w Złotowie? Zamierzam się wybrać, ale nie chce jechać tylu kilometrów na marne.Podobno jutro ma nie padać, ale będzie zimno, więc będzie trzeba się dobrze ubrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 0* i do tego wiaterek 10m/s z pełnym zachmurzeniem ja się nigdzie nie wybieram :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Przy takim wietrze to tylko latawce :twisted: brrrrr zimno i mokro szkoda zdrowia,trzeba poczekać na lepszą pogodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Marcin, musimy poczekać na bardziej sprzyjające warunki. Jak pogoda dopisze to Serdecznie Zapraszamy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Ja też w domu posiedzę i pomyślę nad nowym modelem bo pogodę to tylko cud może zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 nas i tak by nie było by bo cały tydzień walczę z grypą i gorączką i ciągle przegrywam :cry: mam nadzieje że do świąt mi przejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.