Siwy245 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 oj nie wieżę że będzie pogoda w niedziele ale jak by była to my na pewno nie przepuścimy takiej okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 prognoza jest obiecująca Może jakiś oblocik :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Może i ja wpadnę jeżeli tylko żołd dotrze na konto a no i pogoda dopisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 6 metrów na sekunde z zachodu bedzie wiało w niedziele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 6 metrów na sekunde z zachodu bedzie wiało w niedziele ...ano idealnie na zbocza w Starogrodzie może są chętni na żagiel i wszystkiego dobrego na nowy rok :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 ja mam zamiar jednak polatać http://new.meteo.pl/php/meteorogram_id_coamps.php?ntype=2n&id=2712 łykend mamy jutro dopiero sobota :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Miła wiadomość. W 12/2011 numerze ,,Modelarza,, w relacji z Wilczych Lasek zamieszczono zdjęcia dwóch naszych kolegów, Macieja i pana Jana. Są również zdjęcia innych kolegów których znamy z Wilczych Lasek jak również z pobytu u nas w Złotowie na lotnisku . Pogoda jak na razie przekropna :? Może jeszcze się wyklaruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 powoli zaczynam się pakować będę po 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 ja też będę koło 12:00 :jupi: pirotechnik w domku zostaje bo chory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 :wink: i kolejny dzień wspólnego latania zakończony bez strat,pogoda jako tako raz słońce 8) raz deszcz :cry: Maciej dokonał oblotu EDGA 540 na razie bez maski silnika ale oblot udany. Kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 W niedzielę nie bacząc na troszkę zmienną pogodę stawiliśmy się na lotnisku, tym chętniej że Maciej zapowiedział próbny oblot swego nowego Edga konstrukcji Jędrka ale wykonanego w rozmiarze XXL. Plany modelu zostały opublikowane w dwóch numerach Modelarza z roku 2010 i zostały do swoich potrzeb powiększone o 140%. Adam (jest nas dwóch ) przedstawił swój nowy nabytek. Rakieta ! Silnik benzynowy 26 cm?, tylny napęd wymagał nie lada uwagi przy kierowaniu tego cuda. Sławek zaczął od ... kawy 8) Jego niskie przeloty i noszące znamiona brawury akrobacje depronowym Mig-iem rodziły pewne podejrzenia :roll: Ale loty i lądowania Jak-iem pokazały że podejrzenia były bezpodstawne Tomek latał swoim przerobionym dolnopłatem i chociaż dwukrotnie lądował ze zgaszonym silnikiem to model nie doznał żadnego uszczerbku Oblot Edga. Jak każdemu oblotowi towarzyszyła temu pewna doza niepewności. Model jest wykonany świetnie a pierwszy lot potwierdził że jest to rewelacyjna konstrukcja a wykonanie od podstaw własnoręcznie czyli z pominięciem tak popularnych laserowych ,,puzzli,, przynosi tym większą chlubę konstruktorowi jak i budowniczemu modelu. Silnik Turnigi 42 50 650 kv , zasilanie 6S. A to zdjęcie nosi tytuł 8) ,,jak uniknąć straty kosztownej (w wykonaniu) maski silnika w przypadku nieudanego oblotu,, Pierwszy lot nie przyniósł żadnych niespodzianek. Bo jeżeli pilot w pierwszym locie robi akrobacje próby zawisu i narzeka że śmigło APC 13x4 jest trochę za słabe :shock: świadczy tylko o tym że model pod względem konstrukcji jak i wykonania zasługuje na najwyższe oceny. A dorobiona maska będzie pięknie go uzupełniała. Uśmiechnięta mina Macieja, który po oblocie z dumą prezentuje spodnią stronę modelu, świadczy o bardzo udanym oblocie Loty Jarka i moje piankowcami nie przyniosły żadnych niespodzianek. Oczywiście był też grill. Gorąca kiełbasa w tych warunkach smakowała wybornie (ta ikonka w tym wypadku znaczy ,,palce lizać,,) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Adamie dziś byłem sobie polatać na lotnisku 6 pakietów wylatałem :rotfl: w końcu posklejałem skrzydełko po bardzo udanym lądowaniu na drzewie kilkanaście metrów nad ziemią :crazy: niestety ale nie udanymi rzutami kamiennymi gdzie trawiłem i tak skrzydełko zładowało w dwóch częściach na ziemie i polatałem w końcu skrzydełkiem sobie i nawet z kamerką ;D też polatałem Formosa2 niestety dwu płatek był dziś uziemiony fakt taki był że rano było zimno ale zero wiaterku :rotfl: zaraz po przyjeździe na lotnisko odrazu wziąłem się za latanie i ponad godzinkę byłem w powietrzu ale pod koniec niestety chciałem już zrezygnować bo rączek już prawie nie czułem a pod nosem świeczki były hihihi ale wytrzymałem i wszystkie pakiety rozładowałem :jupi: może potem krótki filmik wstawię może coś wytnę bo źle miałem kamerkę ustawioną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Co tu taka cisza,? czyżby wszyscy zapadli w sen zimowy :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Pogoda pod ,,zdechłym Azorkiem,, :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazikG Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Witam wszystkich. Ma ktoś może w wersji elektronicznej plany tego edga i opis z modelarza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solutatio Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Przyznaje Edek od Andrzeja to super model. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Mam pytanie co do tego depronowego miga, bardzo mi się podoba, ale nie wiem z których planów był robiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Mam pytanie co do tego depronowego miga, bardzo mi się podoba, ale nie wiem z których planów był robiony http://designedbytomhe.wikidot.com/mig-29 P.S. My drukujemy pdf'a z planem w skali 80%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Wczoraj złożyłem prywatnie-modelarską wizytę u Macieja cyrax_ojz. Przy okazji obejrzałem miejsce w którym powstają jego modele. I muszę przyznać że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Modele Macieja prezentują bardzo wysoki poziom tak wykonania jak i własności lotnych. Już wcześniej miałem przekonanie że takie modele na pewno nie są budowane w piwnicy ani tym bardziej w garażu. Nie chcę tutaj deprymować kolegów którzy nie mają takiego miejsca ale każdy z nas zaczynał od początku i nie były to super warunki ale warto do tego dążyć, tym bardziej że w miarę rozwoju i doświadczenia modele nasze są coraz lepsze. Wybaczcie jakość zdjęć. Zapomniałem aparatu a mój telefon w pomieszczeniach nie za bardzo się sprawdza :? Zobaczyłem :shock: co aktualnie Maciej ma na warsztacie. I mogę chyba już napisać że jest model Dragon konstrukcji Andrzeja Kobyłeckiego jędrek którego plany już po raz drugi zostały zamieszczone w Modelarzu. Ale model ten został powiększony do rozpiętości 185 cm i długości kadłuba 195 cm. Napęd też widziałem i będzie to nowiutki silnik benzynowy o poj. 30 cm?. Kadłub w pionie jest wyższy ode mnie :? . Krótko mówiąc jak na nasze warunki - kolos ! Z wyjazdu bardzo zadowolony jest mój syn, bo nie dość że pojeździł prawdziwym modelem samochodu elektrycznego to jeszcze otrzymał w prezencie model ślizgacza Może uda się go wciągnąć do modelarstwa, bo jak na razie to tylko kolejki elektryczne i Lego 8) Pozdrowienia dla przemiłych i gościnnych rodziców Macieja ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Adamie jak widziałeś Macieja modele na lotnisku gotowe do lotu czy zaczęte szkielety to nie ma wątpliwości ma talent i bardzo dużą wiedzę o modelach i ich budowaniu budując modele wkłada całe swoje serce w nie i dlatego są takie piękne i dokładnie starannie poskładane :jupi: ja za 100 lat nie będę potrafił tak budować dlatego jestem skazany na gotowce szacunek dla Macieja i chylę głowę dla jego zdolności i życzę mu udanych pięknych modeli i lotów i zero zniszczeń Maciej piękna kolekcja modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.