Qbatus Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Teraz trochę wieje ale wybieram się na Czyżyny tak koło 17-18. Po południu wiatr powinien być słabszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 ok...do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Czyli Czyżyny nie są zamknięte, coś mi się tak obiło o uszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 nic ale to nic sie nie dzieje na czyzynach. Mowili o jakims telebimie ale ani widu ani slychu. Bylem z coreczka na spacerze i nawet nie bylo swirow w samochodach i na motorach. Az milo bylo pospacerowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Podobnie jak Pan Kuba, jeśli wiatr się osłabi to ok. 17-18 powinienem być. Edited: Byłem na chwile. Dalej niestety wiało, wylatałem może w sumie ze 2 min, zdążyłem tylko wytrymować model . Oby jutro była lepsza pogoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 :jupi: ,oj, polatało się,przy ul. Tynieckiej.Przy okazij można było podziwiac konwoje ,eskorty i polcję :jupi: .Nie wziąłem aparatu :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 O 17 na Czyżynach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Ok. Ja wpadne, tylko coś zjem przedtem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Cześć. Dzisiaj pogoda była piękna i polatałem trochę na Czyżynach, tak po 11 byłem. Latałem trenerkiem Excel. Poniżej kilka fotek z lotów. Mam jeszcze filmik, jak wrzucę na YT to podeślę link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Ładne zdjęcia i latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 tadek041, Fajne zdjęcia i ujęcia. Ja to jednak boję się latać na Czyżynach ciężkimi spalinkami. Za dużo ludzi wokoło. Za to w ten łikend polatałem szybowcami, ale poza Krakowem więc się nie liczy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Wojtku, Ty sie boisz a tam z trwoga mozna bylo obserwowac cale towarzystwo latajace wielkimi smiglowcami prawie 1m wirnika. A ludzi pacerujacych i gapiow nie brakowalo. Zero wyobrazni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dzisiaj około 19.15 latamy z Matajem na Błoniach, prawdopodobnie tam gdzie lądują śmigłowce pogotowia. Jakbyśmy byli w innej części Błoń, to dzwonić 606-233-266 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dzisiaj około 19.15 latamy z Matajem na Błoniach, prawdopodobnie tam gdzie lądują śmigłowce pogotowia. Śledzę ten ciekawy POST i kibicuję, wszystkim latającym w Krakowie i okolicach, ale myślę, że Błonia (obojętne o jakiej porze dnia) i niezależnie jak lekkim modelem się lata to jednak kuszenie losu. Wczoraj, wykopywaliśmy ze znajomym silnik MVVS 35cm z ziemi po upadku modelu z wysokości 15 m(przyczyna - stracił prawe skrzydło przy zaciągnięciu). Nie latamy na szczęście na Błoniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Błonia i Czyżyny to z punktu widzenia bezpieczeństwa takie same miejsca. Czy są to miejsca bezpieczne, zostawiam do osądu samym latającym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Prawdę powiedziawszy to na Czyżynach miejsca jest dużo a pas długi. Jak przyjedzie się w godzinach porannych np 9 czy 10 to wtedy ludzi tak dużo nie ma raz na czas ktoś przejdzie. Po południu natomiast jest już gorzej bo więcej ludzi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Dzisiaj też latamy na Błoniach, kwadrans po 19, miejsce to samo, czyli lądowisko dla helikopterów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Czyżyny to tylko rano lub ewentulanie do południa nadają się do latania ..... wieczorem tłum ludzi i sporo dzieci na rowerach. Latałem wczoraj około 18.30 i lądowanie między spacerowiczami z wózkami dziecinnymi to dość stresujące zajęcie. Latania na błoniach sobie nie wyobrażam...... chyba, że małymi kombatami ESA dla których mała "łączka" na Czyżynach też wystarcza :-) cale towarzystwo latajace wielkimi smiglowcami prawie 1m wirnika.śmigłowce latają bliżej drogi i samochodów od strony Opolskiej a z dala od spacerowiczów. Podzielam jednak Twoje zdanie, że jest to mało bezpieczne przy takiej wielkości modeli..... pozostaje pytanie gdzie latać? Na marchewkach okropne błoto a koło NCK jest tyle wody, że moge tam spokojnie lądować Cataliną :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam wszystkich, w Krakowie mieszkam niespełna 2 lata(studia), a od tej wiosny postanowiłem również tutaj polatać w wolnej chwili. Ostatnio na tapecie mam rzutkę F3K no i poszukuję jakiegoś płaskiego kawałka łąki celem treningu lotów termicznych. Może mi ktoś z Was coś polecić w tym temacie? pozdrawiam Arek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=23958&postdays=0&postorder=asc&start=45 ten sam watek na samym dole masz namiary na miejsce na terenie nowohuckich lak. Jeszcze jedno to park AWF - laka naprzeciw M1 http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=krakow,+m1&Submit=Szukaj&long=19.9932074&lat=50.0673152&type=2&scale=1&svActive=false po lewej na dole widac droge szutrowa i jesli jestes zmotoryzowany to najlepiej tam parkowac gdzie tych kilka aut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi