Callab Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zmontowałem znowu kilka ruchomych ujęć z lotu Drake II: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExPrezes Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Wczoraj na śmietniku miał swój pierwszy lot malutki Pitts Special z Herr Engineering, oryginalnie przeznaczony pod gumowy napęd. Śmiga dziarsko, jest niesamowicie zwrotny, natomiast pakiecik 300 mAh 2S wysysa w ciągu 4 minut, co mnie nieco zaskoczyło i wymusiło nagłe lądowanie: http://vimeo.com/103051421 Dziś natomiast Fox razem z Soliusem latały nieopodal Myślenic: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz77 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Gratulacje. Jak Fox z Soliusem radzą sobie z turbulencjami i prądami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExPrezes Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Z Foxem zbyt dużego doświadczenia nie mam, bo każdy lot to jednak dłuższa wycieczka poza Kraków, ale póki co nie zachowuje się jakby był zbyt wrażliwy na zmienne prądy. Termiki nawet nie próbuję jeszcze szukać - za wcześnie dla mnie na takie zabawy, z resztą nie wiem na ile Fox jest do tego predysponowany. Solius jak na piankę całkiem nieźle szybuje przy dość silnym wietrze - w Karłowie latałem zaraz przed burzą, przy dość porwistym wietrze i dało się go nieźle kontrolować. Jak na pierwszy rok nauki latania, to dla mnie motoszybowiec idealny - bez stresu, dużo wybacza i daje sporo frajdy. Ostatnio zacząłem nieśmiało zerkać w stronę Blejzykowego Hammera . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 W ostatnią niedzielę była piękna pogoda i na Czyżynach sporo się działo, nie wiem czemu nikt nie wkleja zdjęć z tego spotkania ani obiecanego filmu ze wspólnego lotu Spitfira i Mustanga w wymiarze "L" Latało sporo modeli ale mnie najbardziej podobał sie "Beaver" Wojtka, na ziemi prezentuje się doskonale w locie wygląda bajecznie. Spit z czterosuwowym silnikiem też ma miłe dla ucha brzmienie i lata doskonale ..... duże spalinowe modele dają jednak znacznie więcej frajdy niż pianki ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Mirek, Cessna O-1 Bird Dog też poleciała, niesamowicie makietowy lot, szkoda, że nie nagrywaliśmy ale jutro będzie powtórka. Mimo obaw po paru metrach ogon się podniósł a po kilkunastu następnych podniosła się w górę praktycznie bez użycia steru wysokości. Będziemy też oblatywać nowego FPV z Volantexa - Rangera EX, mieliśmy dziś małe problemy z wyważeniem ale 2 pakiety 5400 2s załatwiły sprawę Model przewidziany pod sprzęt nagrywający na samym przodzie więc jest trochę ciężki na tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Film o który prosił Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Filmik dość długi ale modele prezentują się znakomicie :-) Jutro około 9.00 na Czyżynach, trening Eskadry Kraków przed zbliżającymi się zawodami w Płocku i Warszawie. Zapraszam wszystkich sympatyków airkombatu a zwłaszcza modeli ESA do wspólnego latania. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki800 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Filmik dość długi ale modele prezentują się znakomicie :-) Jutro około 9.00 na Czyżynach, trening Eskadry Kraków przed zbliżającymi się zawodami w Płocku i Warszawie. Zapraszam wszystkich sympatyków airkombatu a zwłaszcza modeli ESA do wspólnego latania. ms Do ktorej na Czyżynach jutro bedziecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Byliśmy do południa bo dużo się działo -zmontowalem filmik z oblotu Katany Rafała: https://picasaweb.google.com/111364731422052630499/Loty_2014?authkey=Gv1sRgCP6c-ri1497paA#6051161978031440498 - oraz filmik dokumentujący walkę ESA oraz loty innych modeli jakie pojawiły sie na lotnisku https://picasaweb.google.com/111364731422052630499/Loty_2014?authkey=Gv1sRgCP6c-ri1497paA#6051164930206538322 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Oblot Zero https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=4QCmhzOU4iE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Niestety dostęp do filmu jest zakodowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Może teraz bedzie widoczny. http://youtu.be/4QCmhzOU4iE?list=UU68CErM_NdRS292vi6MmL0Q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nepray Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Jako świeżo upieczony posiadacz (już) poobijanego Pioneera, chciałbym podziękować wszystkim za ciepłe przyjęcie na Śmietnisku Do zobaczenia znowu /tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExPrezes Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Dziś wreszcie pierwsze loty FPVraptora V2 nad śmietnikiem z kamerką, co prawda tylko jako rejestrator, ale dzięki temu jest kilka ujęć z powietrza: http://vimeo.com/104860484 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Ostatni weekend wakacji zawodnicy Eskadry Kraków (Rafał, Tadek, Kuba, Mirek) spędzili w Płocku i Warszawie startując w kolejnych bitwach modeli ESA zaliczanych do Pucharu Polski. W Płocku było wietrznie i zawodnicy walcząc o tasiemkę walczyli też aby nie zaliczyć strefy a przy ataku na słupki trzeba było jeszcze unikac ostrzału artylerii. Jedynie Rafał uzyskał kwalifikację do finału i zajął ostatecznie 2 miejsce w wwI oraz 3 miejsce w wwII. Tadek i Kuba tuż tuż za kwalifikacją finałową bo na 8 i 9 miejscu a ja niestety zająłem 13 miejsce - najgorsze w tym sezonie miejscowa relacja: http://www.tp.com.pl/zdjecia/iv-bitwa-esa-o-plock-zdjecia.html#prettyPhoto zdjecia z zawodów: http://aviatv.pl/viewpage.php?page_id=168#prettyPhoto W Warszawie na lotnisku Bemowo witaru prawie nie było, przyświeciło słońce a latało się doskonale. W gronie 28 zawodników udało mi sie wskoczyć do finału w obu kategoriach wraz z niezawodnym Rafałem który ostatecznie wygrał zawody w wwI oraz zajął 2 miejsce w wwII Ja skończyłem na miejscu 6 wwI i 5 wwII. a Tadek na 10, Kuba na 15. w kategorii wwII Gratulacje dla Rafała za 4 miejsca na podium na cztery możliwe B) W Pucharze Polski, Rafał też prowadzi i mam nadzieję tak zostanie, choć różnice nie sa duże i wszystko jest mozliwe. Wkrótce zawody w Andrychowie tj. 13 września na które serdecznie zapraszam a finał Pucharu Polski ESA 2014 w Krakowie 11 lub 18 października. W zawodach wystartował nowy model - Macchi Saetta który wspierał w walce Me-110 Na zdjęciu poniżej, zamaskowany przed startem na lotnisku polowym...... ...........niestety model poległ w swojej 2 walce ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Jutro latanko od 10.30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 No i co z tym lataniem dzisiaj - było? Ja dziś wybrałem oldtimer-y w Muzeum Inżynierii Miejskiej ale wczoraj na śmietniku przelatałem naprawioną Saetttę i skrzyżowałem tasiemki z Adamem i Krzyśkiem spalinowym Ił-em. Około 11 na śmietniku było chyba z 10 osób z modelami ale jak widzę nikt nie wkleja zdjęć ani filmów z latania. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Było ,a dlaczego miało by nie być.Nie wiem czy ktoś robił zdjęcia,ale ktoś filmował lot pary Spitfire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoLG Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Ostatnie loty nad śmietnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi