Skocz do zawartości

Zimowe, wiosenne, letnie i jesienne latanie w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, szprycha napisał:

Zapraszamy do nas

Czyli gdzie? Brzegi? Mam najbliżej więc chętnie jeżeli nic losowego nie wyskoczy.

PS. Ciężko Ci  będzie w Krakowie zrobić wspólne spotkanie w jednym miejscu. Taki urok naszego miasta. Zaletą Czyżyn jest to, że można dojechać i komunikacją miejską i samochodem a niektórzy mogą też pieszo. Ja mam wszędzie daleko, więc bez różnicy dlatego najczęściej jestem w... Kętach.

Opublikowano

Mirek, Twój wpis odczytuję jako bardzo niezgrabne zaproszenie na Czyżyny. Dziękuję za zaproszenie i deklaruję że przyjadę/przyjedziemy z grillem, kiełbaskami i Ukraińsko Igristoye?

Opublikowano

Czyżyny to miejsce uświęcone tradycją ale jak napisał Piotr, każdy świętuje "NR" tam gdzie ma bliżej.

Zatem nie o zgrabność formuły zaproszenia chodzi ale o zwykłą wygodę ?

Ja na Brzegi mam 40 minut jazdy samochodem a trzeba jeszcze tą zdolność jazdy w nowy rok mieć gdy wszystko zależy od tego, jak się Nowy Rok wcześniej przywita ?

Zatem nie ma co się zarzekać że ktoś będzie czy nie będzie i gdzie , tylko trzeba na koniec roku jakiś model przygotować, naładować pakiet a potem wstać świtem koło 11,40 i zameldować się w południe na lotnisku z ostatnią nie wystrzeloną rakietą i odgazowaną nie dopitą wcześniej ...butelką Picolo ?

ms

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś słońce i całkiem przyjemny wiosenny dzień, przy takiej pogodzie noworoczne spotkanie miałoby sens i pozwoliłoby na spotkanie wielu modelarzy i pierwsze loty w sezonie 2024. Niestety wczoraj lało i sypało na przemian mokrym śniegiem ? a rozpoczęcie nowego sezonu, odsunęło się na bliżej nie określony czas.

Mnie pozostaje dzika satysfakcja z wykorzystania ostatnich godzin dobrej pogody roku 2023 i zakończenie projektu szczęśliwym ulotnieniem modelu w sylwestrowe popołudnie ?

Wszystkim modelarzom z okolic Krakowa, życzę w Nowym Roku udanego modelarsko-lotniczego sezonu, zakończenia starych projektu i rozpoczęcia nowych, tyle samo udanych startów co lądowań oraz wielu modelarskich przygód ... które w tym wątku zostaną udokumentowane ?

ms

• Lubię to 4
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam i proszę o pomoc....

dziś około 10-ej na śmietniku (modelarze z Krakowa i okolic będą wiedzieć gdzie to jest) zgubiłem w trakcie treningu walk aircombat, model Tempesta :(

Jeżeli ktoś ma drona z kamerą i może pomóc w poszukiwaniach to proszę o kontakt.

Model niezbyt duży 105cm rozpiętości i niestety w szarozielonym kamuflażu ... w trawie sięgającej prawie 1,5m praktycznie nie do odnalezienia :(

Jedyna szansa to spojrzenie z góry,  może lecąc około 100km/h model zrobił jakiś ślad w tej trawie i uda się go dostrzec.

ms

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 5.12.2023 o 11:28, mirolek napisał:

Czyżyny to miejsce uświęcone tradycją

Witam wszystkich. Po długiej przerwie wracam do tematu. Mam kilka nielotów i chcę je ulotnić może nie od razu do śmieci. I pytanie czy ktoś lata obecnie na lotnisku w Czyżynach ?

Opublikowano

Super dzięki. Ale widzę, że byłeś rano bo jeszcze słonko nie świeciło. Ja byłem później przyjechałem na rowerze i bardzo dużo ludzi spacerowało. Mylę, że faktycznie wcześnie rano można polatać. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.