kefir Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Tutaj podają kąt widzenia jaką faktycznie widzimy wielkość ekranu a rozdzielczość to inna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Czyli może być to kiepska jakość tego virtualnego ekranu 72calowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Raczej tak ale latać można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Pytanie tylko czy oczy nie będą się męczyć ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Pytanie tylko czy oczy nie będą się męczyć Ale te parametry są lepsze niż te np z ABC-RC - tych za 450zł chyba. Czy w tych też siemęczy wzrok? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Moim zdaniem wzrok i tak sie męczy w takich okularach ;-) W sumie to się patrzysz w monitor z odległości ok 2 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 W sumie to możemy sobie rozmawiać jak głuchy ze ślepym o kolorach :rotfl: ani ja , ani ty nie mieliśmy tego na głowie więc niech siewypowiedzą, ci którzy mieli z tym doczynienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 To ja powiem inaczej, pomijając rozdzielczość, te gogle nie maja regulowanego rozstawu oczu. Trzeba liczyć na łut szczęścia żeby pasowały. W ABC sytuacja wyglada inaczej, bo zawsze mozna podjechać na miejsce i sprawdzić, ewentualnie wypytać Mirka o rozstaw miedzy ekranami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Trzeba by poczekać na jakieś dane z komentarzy w HC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 W sumie to możemy sobie rozmawiać jak głuchy ze ślepym o kolorach :rotfl: ani ja , ani ty nie mieliśmy tego na głowie więc niech siewypowiedzą, ci którzy mieli z tym doczynienia. Kwintesencja tematu 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Przed chwilą odpaliłem zestaw na monitorze, który polecił - może to za dużo powiedziane(?) Diem Oczywiście jest ciemno więc próba w pokoju, jak dla mnie rewelacja :!: Jutro próba w terenie, szkoda tylko, że nadal bez zapisu... Swoją drogą to ta kamerka 540 VLT daje bardzo dobry obraz w słabo oświetlonym pomieszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Wszystkie google męczą oczy ale nie dla tego że mamy obraz blisko a dla tego że mamy tak jak napisał diem nie dopasowanie rozstawu jak i - i + naszych oczu do tego dochodzi zaciemnienie gdzie jak zdejmiemy je to przez chwilę nie można się przyzwyczaić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Dziś wykonałem kolejną próbę zasięgu. Poniewaz jednak nie miałem pomocnika więc uprościłem ją jak najbardziej tzn. bez aparatury RC. Odlagłość mogłem ocenić tylko na podstawie mapy google ale to i tak z bardzo dużym prawodpodobieństwem. Więc; kamera i nadajnik wystawione z okna, a ja z odbiornikiem i monitorem posuwałem się jak najbardziej w lini prostej w kierunku hipodromu w Sopocie, a potem przez sam hipodrom. W ten sposób brodząc w wysokim sniegu :rotfl: pokonałem ponad 1300 - 1400m. Zasięg byłby większy ale to już konic hipodromu był i nie chciało mi się jeszcze z 200m isć w warunkach syberyjskich ;D Dla osób z 3city którzy chą to sprawdzić na mapie google; kamera ul Grunwaldzka na przeciw ul. Wiejskiej odbiornik koniec hipodromu wzdłuż ulicy Łokietka czyli okolice dużo za ERGO-ARENĄ. Myślę, że to bardzo dobry wynik. Jeśli to ma znaczenie to ustawiony był kanał 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Panowie pomóżcie :/ Ma ktoś z Was sterowniki do Grabbera na Windows Vista? Mi się gdzieś zapodziała płytka a w sieci już szukam godzinę i nic nie moge znaleśc. RCG też przeszukałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 http://rapidshare.com/files/436539035/Grabber_SAA7113_USB-SMI2022_DRV_V1.0.22B.rar Obsługuje windowsy xp/vista32/64/Windows7 32 / 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Dzięki, już załatwiłem sobie od kolegi. Działa ale na Sony Vegasie oraz Pinnacle jest słaby obraz, duży przeplot a po zgraniu kilku sekund są niebieskie przebarwienia :/ Jakiego Wy używacie programu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Przepraszam za post pod postem ale musze zdać relację Doszedł ten tor video i przetestowałem w domu. Podłączyłem Optica 6 i obok odbiornika leżał nadajnik video, nie dało się odejść nawet na 2 metry bo już wszystko trzepotało. Więc podłączyłem na Futabe T9 na której będę docelowo latać i Coronę 4CH (będzie 8CH) i w DOMU dało się odejść na jakieś 6metrów na złożonej antenie, sygnał przechodził przez ściany ale widać, że video miało wpływ bo po odłączeniu nadajnika troszeczkę serwa się uspokoiły ale niewiele. Czy na otwartej przestrzeni powinno być lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Poprawne rozmieszczenie elementów na platformie to podstawa przestawiaj nadajnik video po platformie aż do najlepszego efektu U przemasa dopiero przyczepienie nadajnika na dziób dało dobre efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 W EGP mam odbiornik pod kabiną, na przodzie kabinki chce zamontowac kamerę to widocznie bedę musiał odbiornik dac na ogon albo zainwestowac w jakiś odbiornik Futaby na PCM :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 albo odbiornik RC daj na tył jest lżejszy a nadajnik video z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.