madrian Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 W pierwszej kolejności może być laptop - jednocześnie masz dobry podgląd i stację nagrywającą. Popularne są też różne telewizorki przenośne czy odtwarzacze DVD z ekranami LCD ok. 7" Na kontrast pomaga zwykle wsadzenie ekranika w głębokie pudło. :wink: A gogle? Jeżeli już chcesz kupować to porządne. Nie kuś się na taniznę. To bardzo ważne, bo od tego zależy twój wzrok. Szkoda go psuć, dla oszczędności paru złotych. okulary później wyjdą drożej. Mogą być np. Fatsharki z HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalman Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Witam Czy takie coś nadawało by się jako ekran? http://allegro.pl/monitor-kamery-cofania-4-3-atf-43-lcd-4-3-i1726482970.html?source=oo Myślałem aby zamontować to jakoś w nadajniku Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Świetne tylko czy 4,3cala to nie za mało?? takie coś mógłbym zamontować na swoim Dxi'e A co do tych pudeł na monitory to ludzie przykrywają się też ręcznikami może i jest trochę cieplej w lato ale to chyba wygodniejsze niż patrzenie się w pudło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalman Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Świetne tylko czy 4,3cala to nie za mało?? takie coś mógłbym zamontować na swoim Dxi'e A co do tych pudeł na monitory to ludzie przykrywają się też ręcznikami może i jest trochę cieplej w lato ale to chyba wygodniejsze niż patrzenie się w pudło. Myślę, że na takie "polatanie koło domu" na razie mi wystarczy . Początkowo miałem kupić jakieś tanie video google, ale jednak pozbieram i kupie od razu jakieś z wyższej pułki. Jak nie wystarczy to mam jeszcze laptopa :wink: Przy okazji: http://abcrc.pl/p/63/1277/fpv-transmiter-sygnalu-av-1-2ghz-800mw-12ch-fox-800a--fpv-akcesoria-modele-kamery-.html Czy to dobry wybór? Trochę martwi mnie waga nadajnika, ale moja beta powinna to unieść. Szukam jeszcze dobrej kamerki. Co polecacie?(do około 200 zł, ale tańsze mile widziane ). Najlepiej jakby sklep był w Polsce :roll: Co jeszcze potrzebuje aby to wszystko "uruchomić". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Ja mam dwie takie kamerki. Poniżej 200 zł, ale ja na jakość specjalnie nie narzekam. FOX-800 jest sprawdzony - bierz go. To w zasadzie wszystko do rozpoczęcia zabawy w FPV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garnett Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 to jest dobry wybór http://www.bestofferbuy.com/av-wireless-transmission-combo-p-15758.html Wagą nadajnika się nie przejmuj bo wyjmuje się go z tej metalowej obudowy odkręcając 4 śrubki. Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Kupował ktoś kamerkę w dinodirect? Chcę skorzystać tam z promocji, kupić foxa i kamerkę, ale nie widzę żadnej z OSD? Czy się mylę? Najlepsza chyba taka, ale OSD ni ma? http://www.dinodirect.com/camera-board-sony-color-ccd-540-tvline-3-6mm-lens.html Ogólnie, z dino coś do fpv się przyda jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalman Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Rozumiem, że będę potrzebował jeszcze jakiś akumulator do nadajnika. Czy opłaca się zasilać kamerkę i odbiornik z jednego pakietu? Czy lepiej kupić oddzielny? Jaki najlepiej? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garnett Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 W 4 poście masz napisane ze nadajnik FPV zasilasz z innego pakietu niż model ( odbiornik w modelu ) więc potrzebujesz dodatkowy akumulator ( tutaj co osoba to opinia jedni polecaja 500mAh inni 1000mAh ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Tylko dla pewności. Myk z dwoma źródłami zasilania robi się przy niepewnym linku RC. Jest to najlepsze rozwiązanie odkłócenia dla 35mhz oraz wiekszości 2.4ghz (chyba tylko Futaba dobrze sobie z tym radzi choć pamiętajcie by zawsze przetestować). W przypadku systemów dalekiego zasięgu (LRS) jest to już niepotrzebne. Drugi aku... łatwo policzyć. Video + kamera nie bierze więcej niż 1A. Lipol 1000mah wystarczy na niecałą godzinę w powietrzu, 500mah na 30min itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Dopiero zbieram kasę więc puki co szykuje listę. ------ FPV - Transmiter Sygnału AV 1,2GHz 800mW - 12CH - FOX-800A Chyba jednak lepszym rozwiązaniem jest (jeśli chodzi o FOX-y) FOX-700 Tutaj można zobaczyć test: http://www.rcgroups.com/f...hmentid=3793688 Kupić można na przykład tutaj -> AV Wireless Transmission Combo Lub "od ręki" od kolegi z RC-FPV -> Transmitter AV FOX-700 1.2GHz Szczerze polecam, sam używam FOX-a 700mW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 No tak, przed chwilą mieliśmy tą rozmowę w innym miejscu Fox700 ma większą moc wyjściową ale również mocniej się grzeje i bardziej zakłóca serwa i RC. Co kto lubi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Czy oklejenie modelu folią aluminiową - latającego skrzydła - w jakiś sposób zakłoca pracę toru video? Czy spokojnie mogę okleić? Chodziło by raczej o górną powierzchnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Tak, zadziała jak reflektor - będzie odbijać fale. Zakłóci RC oraz Video. Nie stosujemy w przypadku fpv tak jak i węgla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Dzięki - tą razą ;D - za rzeczową odpowiedź. Rozumiem, że na spodzie również odpada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 :mrgreen: Odpada całkowicie. Sytuacja wygląda identycznie jak w przypadku anteny panelowej. Mamy promiennik oraz reflektor. Promiennikiem w tym przypadku jest bacik a reflektorem folia aluminiowa. Folia będzie odbijać i ukierunkowywać sygnał, w żadnym wypadku nie będzie to przydatne, może tylko przeszkadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KYK Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Wie ktoś może jak włączyć dzwięk na podglądzie w virtualdubie? Już chyba wszystkie opcje próbowałem wybrać ale nic z tego... Przy nagrywaniu jest wszystko ok. Mam też druga opcję Ulead VideoStudio SE DVD tutaj wsio działa obraz + audio tylko czy da sie powiększyć na cały ekran okienko podglądu? Bo latać na 5" mając do dyspozycji 19" mi sie nie widzi :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Podpowiedzcie czy dobrze kombinuję - w tym celu posłużę sie schematem Remzibiego: Odciąłem oryginalne przewody i złączki lutując miejsca łączeń przewodów - czyli; zasilanie "+" rónoległe kamerki i nadajnika, tak samo masa "-" Połączyłem przewód ( "+" i "-") sygnału video nadajnika z takim samym kamerki. Po podłączeniu monitora wszystko działa jak należy. Ale teraz podpinając OSD Remzibiego muszę znowu rozdzielić przewód "plusowy" sygnału video nadajnika i kamerki podpinając we wskazany pin na schemacie? Napisałem "plusowy " bo oba elementy połączone są dwoma nitkami przewodu przy czym jeden to masa i ten zostawiam połączony tak jak mam w tej chwili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 tak, jeśli chcesz dołożyć osd to musisz rozlutować stare łaczenia i podpiąc się według schematu. Inaczej nie zadziała ja mam podłączone w ten sposób: jeśli będziesz chciał latać bez osd do będziesz musiał je wypiąć z układu i zastosować zworki na zasilaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Dzięki za odpowiedź ECO :wink: Po to chcę podpiąć OSD by na forever cieszyć sie parametrami :rotfl: A mógłbyś przesłać fotkę jak konkretnie wyglądają te połączenia. niby już wytłumaczone ale zawsze jest jakas obowa ... Za chwilę jakj wrócę też cyknę jeszcze fotkę mego łączenia by mieć absolutną pewnosć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.