TEQ Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Tam jest tak czysto jak po sprzątaniu przez mojego brata - gorzej niż przed sprzątaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 sprzatal przeed robieniem zdjec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freeze-F1 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 ja to widze ze cywilizacja ktora rozwineła sie na tych blatach wynalazła juz koło :P Taki żarcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 A oto mj domowy kącik do modelowania Przepraszam za mały bałagan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 A ja tam chce sobie nowy stół sprawić - obracany zeby mozna było laminowac bez skakania wkoło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 No i nowa zabaweczka w modelarni Do tego jest na stanie Aerograf, pistolet do malowania wzorków z dysza 1,o z pojemnikiem 100ml oraz pistolet z dyszą 1,3 i 0,5l zbiornikiem na farbe. Dodatkowo odwadniacz i niedługo malowanie EXTRY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 i gdzie ty chcesz to malowac w domu lub piwnicy ?? zapomnij albo na dworze lub w garazu przy otwartych na max drzwiach i to blisko nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 No Artur zapominasz że są farby akrylowe. Spokojnie można malować w domu.Przecież sam tak maluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 albo na dworze lub w garazu A czy ja wogóle pisałem cos o miejscu malowania ?? Narazie ma kompresor i osprzęt. Podkładówke czy szpachlówke to dam rade w piwnicy prysnąć. SZPREJAMI pryskałem w piwnicy też, waliło troche na klatce, ale szybciutko do domu i "to nie ja" :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Wstyd się przyznać, ale jedna z dwóch (druga jest oficjalna ) moich modelarni wygląda tak :oops: . Ten widok jest wprawdzie po całonocnym klejeniu (a po klejeniu już tylko pad na łóżko), ale i tak nie jest odpowiedni dla wrażliwych. ps. Teraz jest już porządeczek :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Koledzy!!!! Wstyd trzymac taki "burdel" w miejscu pracy.....a fotografowac go i pokazywac na forum... :crazy: (nie odnosi sie to do wszystkich oczywiscie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 pawel, Chciałbym zobaczyc twoją modelarnie w trakcie prac chyba ze prace zameist miesiąc trwają 2 lata i po każdym cięciu balsy zamiatasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Paweł, Cóż w tym złego, każdy ma prawo do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Witam 1. Oczywiscie, ze kazdy ma prawo do zagrzebania sie we wlasnych smieciach (tutaj sprzatanie moze potrwac dwa lata) :wink: 2. PRAWIE zawsze zamiatam po cieciu i szlifowaniu balsy 3. Moje modele powstaja w 2 MIESIACE Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ja tam wole mięć bałagan w modelarni niz porządek . Zawsze jak mam porządek to nic nie mogę znalez . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ja tam wole mięć bałagan w modelarni niz porządek . Zawsze jak mam porządek to nic nie mogę znalez . ja też a jak jest bałagan to chociaż widać ze coś się dzieje zrobił bym wam zdjęcie mojego pokoju/modelarni ale sie wystraszycie albo aparat nie wytrzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Panowie, a cóż to za pochwała turpizmu z ust niektórych z Was? Ostatnimi czasy odnoszę wrażenie, im niechlujniej wykonany model i w im gorszych warunkach, tym lepiej... Oto warsztacik mojego Ojca i przy okazji moja modelarnia: Nie korzystam z niej, niestety, od kilkunastu lat - mam za daleko - ale do tej pory z zamkniętymi oczami potrafię wskazać gdzie leży jakie narzędzie. Zdjęcie zrobiłem w te święta, ale nikt z okazji świat porządków tu nie robił, choć warsztat jest wykorzystywany non-stop... Wg mnie zwykłym lenistwem i niechlujstwem jest tłumaczenie, że w syfie łatwiej znaleźć narzędzie, a do zrobienia porządku zabrakło sił. Odłożenie narzędzia na miejsce zajmuje tyle samo czasu, co bezmyślne rzucenie go w kąt, ale bezbłędne sięgnięcie po narzędzie trwa o wiele krócej niż szukanie go w stercie brudu. Zaoszczędzony czas można przeznaczyć na uprzątniecię miejsca pracy i pewnie coś jeszcze, bo wrzucenie odpadów do kosza, odłożenie materiałów na półkę i przelecenie wszystkiego zmiotką to minuta-dwie pracy. Nikt nie każe biegać z odkurzaczem i ściereczką do kurzów... Miałem przyjemność wiele razy bywać w różnych zakładach lotniczych i bezpośrednio przyglądać się produkcji np. Wilgi, Dromadera, Skytrucka, Sokoła czy SW-4, na lotniskach widziałem bierzącą obsługę MiGów-29, ale i przeglądy generalne dużych Benków oraz remonty MiGów-21 i Su-22 i wszyscy - jak jeden mąż - mieli idealny porządek w miejscu pracy. Frajerzy, nie? Powiecie, że to duże lotnictwo, inne technologie. To dodam, że widziałem też produkcję i naprawy szybowców - a to te same materiały co u nas, i technologia podobna, i narzędzia - i tam ci frajerzy i cieniarze też mieli nienaganny porządek. Na pohybel im! To walnąłem elaborat, ale mam nadzieję, że powstrzyma on niektórych przed wygłaszaniem bzdur, a może i przyczyni się do przygotowania porządnego miejsca do pracy. Jakby ktoś pytał, to teraz uprawiam moje hobby w mieszkaniu bloku - i tu rygory porządku są jeszcze większe, bo dochodzi ten nieszczęsny odkurzacz i ściereczka pod groźbą sceny małżeńskiej w wykonaniu mojej Szanownej Żony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Mi się o wiele lepiej pracuje jak jest porządek. Niestety nie potrafię go utrzymać :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Aż wstyd się przyznać ja mam w modelarni pewną sympatyczną panią przychodząca DWA razy w tygodniu .Przychodzi oczywiście posprzątać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 dobrze widziec ze nie jestem jedyna osoba co ma Zorganizowany burdel ale zawsze wiem gdzie co jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi