TomekP Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Tomek, my się też nie dziwimy :wink: Zdecydowanie łatwiej pracuje się, kiedy jest porządek, ale czasem po prostu ciężko go utrzymać. Tak czy siak w modelarni, którą często jest piwnica czy coś podobnego takie ładne regały, pojemniki segregacyjne i temu podobne udogodnienia nie często się zdarzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Po pierwsze pisałem że to jest zaraz po wprowadzeniu, jak będzie potem to zobaczymy, chociaż lubie porządek ale nie zawsze jest czas na to. Co do brudnych i balsowych prac to mam inne miejsce z ciężkimi narzędziami, to jest kącik do delikatnego dłubania na czysto. Teraz montuję zestaw zasilaczy i myślę nad panelem pomiarowym oraz bezpiecznym miejscem do ładowania pakietów. Pracuję też nad statywami do kamerki bo przymierzam się do robienia małych filmików instruktażowych o budowie i działaniu RC i modeli. Tutaj mała próbka http://pl.youtube.com/watch?v=hpmD-Z860XA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 no to poszlifuj trochę balsy , to już nie będzie czyste stanowisko.Sprzątniesz i na drugi dzień będzie podobna warstwa pyłu. Co wcale nie oznacza że nie należy sprzątać :lol2: Niestety poki co mam "modelarnie" w pokoju, jako, ze to pokoj nastolatka, to mozna wyjac ksiazke od matmy z szuflady na bielizne i tym podobne, ale co do modeli to staram się mieć porządek, nawet gdybym miał codziennie odkurzaczem robić, poza tym dla mnie nie ma nic gorszego, jak mysl "popracuje troche przy deproniaku" i trace 5 minut na szukanie deseczki z papierem sciernym w lozku, szafie itp. Dlatego co do modelarstwa lubie mieć wszystko w szufladkach, koszyczkach, przegródkach itp Powyzszego obrazka tylko pozazdrościc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 poki co mam "modelarnie" w pokoju No to nie masz innego wyjścia ,ja mogę sobie pozwolić zostawić użyte narzędzia na stole aby na drugi dzień nie musieć ich przynośić.Zresztą moja modelarnia ma ok 120 m2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Leda_g sie w IKEA zaopatrujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Pracuję też nad statywami do kamerki bo przymierzam się do robienia małych filmików instruktażowych o budowie i działaniu RC i modeli. Tutaj mała próbka http://pl.youtube.com/watch?v=hpmD-Z860XA "Don't worry, be happy" - myśle, że to świetny pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 z doświadczenia wiem że w modelarni najważniejszy jest duży stolik z dostępem z co najmniej 3 stron A ten na fotkach ładny ale mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 No to i ja pokaze moja niby modelarnię (garaż) Przed klejeniem W czsie klejenia :shock: A po klejeniu to juz lepiej nie pisać co tam sie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pa_Czyz Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 A to moja Powoli już się robi tam ciasno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 A oto moja modelarnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Każdy z nas wie że o miejsce na warsztat trudno, do tego problem z małżonka, konkubiną itp :wink: :wink: Moja mama jest chyba małym wyjątkiem po pozwoliła mężowi a mojemu tacie, zrobić modelarnie w salonie przed telewizorem : Ma go cały czas na oku, bajera leci a telewizor tylko jej :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Ech, jak tu dyskretnie piwko wypic, czy z kolegami flaszeczkę zmontowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Ech, jak tu dyskretnie piwko wypic, czy z kolegami flaszeczkę zmontowac? tu tez nie ma przeszkód :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Kamil a co zrobiłeś z tynkiem :crazy: Wygląda to na manewr żeby było więcej miejsca :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanB Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Ponieważ jestem zwyczajnie zawistny to ci dołożę... Ta tokarka jest SUCHA ! Naoliw to wszystko! Przykrywaj maszyne bo kurz drewniany mocno daje popalić. :devil: Reszta ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Mnie by kobieta zabiła ... U mnie jest bałagan i tak ... No i oczywiście ciasno ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 ertman_176, jak Ty masz ciasno, to co ja mam powiedzieć? Ale póki nie buduję gigantów, jakoś sobie radzę. W razie czego mam za ścianą garaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Full wypas :ble: ja mam gorzej tak gdzieś połowę z tego co ma Piotrek_G Wy to macie luksus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Panowie co mi daje mój stół jak położę skrzydło 2500mm o cieciwie 40cm... Niestety pełno wymiarowy warsztat musi mieć około 40m2 ... Mój ma około 12m2 powierzchni użytkowej ... Miałem piękną 2500mm półke z czego skrzynia z modelem zajęła ok. 1,7m ... A gdzie tu rozmowa o konkretniejszych maszynach ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ja mam dostępny tylko skrawek ściany 4 na 0,5 metra i parapet, nie macie jeszcze tak źle :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi