Skocz do zawartości

EXTRIM v.II -nowy model ze stajni Artex-u.

Tomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
radek872 napisał/a:

Mój do lotu wazył 490g jak dobrze pamietam

Z czego wynika te 300g różnicy masy Twojego modelu i modelu pagor72'a? Z wyposażenia? Bo przecież model identyczne.

Tak tylko i wyłącznie z wyposażenia. No i kolega dołożył jeszcze tylne kółeczko które w tym modelu według mnie jest zbędne. 8)

• Odpowiedzi 853
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiem,wiem trochę przekombinowałem - cudów w locie się nie spodziewam.(ale nie będę go odchudzał ,taki już zostanie)

Planuję sklecić jeszcze jednego EXTRIMA teraz wiem jakie popełniłem błędy i myślę że młodszy braciszek będzie dużo lżejszy.

Pozdrowionka

Paweł

:)

Opublikowano
Planuję sklecić jeszcze jednego EXTRIMA teraz wiem jakie popełniłem błędy i myślę że młodszy braciszek będzie dużo lżejszy.

Bez przesady, model łądnie się prezentuje i bedzie dobrze latał jak każdy Extrim.

W wagę do lotu 490g to chyba nikt nie uwierzy .... może to waga samego płatowca :-)

Mój Extrim ważył do lotu z pakietem 1500mh, silnikiem Axi 2120 oraz serwami HS-55 około 760 g a po kilku kretach i naprawach oraz wykonanym kesonie przednim na skrzydle waży 820g i nadal wyrywa pionowo do góry.

Bedzie dobrze .... tylko wymień tego małego pilota bo chyba nic nie widzi :rotfl:

ms

Opublikowano

Bedzie dobrze .... tylko wymień tego małego pilota bo chyba nic nie widzi :rotfl:

ms

Dziękuję za wsparcie , miło bo spodziewałem się samych krytycznych uwag (świadomy nadwagi)

Co do pilota :D wsadzę go w coś mniejszego - niech podrośnie.

Paweł

Opublikowano
No tu nie o to chodzi żeby robic cegłe i wkładać ciężki silnik tylko odwrotnie mała masa to i wyposazenie mniejsze.Mój do lotu wazył 490g jak dobrze pamietam

To schudł Ci od maja o 100g ? :devil:

Opublikowano

Nie bardzo miałem kiedy przeczytać całą historie twojego modelu.

Proponuje kleić wszystko klejem CA tak jak każe instrukcja mój pierwszy extrim ważył chyba ponad kilogram i latał. Był klejony wikolem :?

Opublikowano
Ja też chciałem sobie w przyszłości takiego extrima sprawić. A i jaką folie byście polecali ?

Ja osobiście polecam folie firmy Oracover. :) Fajnie się nią okleja 8) i jest dość lekka sam jestem właśnie w trakcie okeljania modelu tą folią :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
trochę odbiegając od kół to dla tych co chcą sobie sprawić takiego extrima to najtańszy jest (nie za 230zł tylko za 180zl!!!)Tutaj

Tyle że jest chwilowo niedostępny,a jak będzie dostępny to się na 10000 % cena zmieni

Opublikowano

Wcale nie ja mojemu koledze podpowiedziałem z tym extrimem był dostępny i kupił za 180zł i cena w ogóle się nie zmieniła jak będzie dostępny też go kupię.

Opublikowano

Po 180zł był wcześniej.

A teraz się zastanów co piszesz... teraz cena u producenta jest 230zł a w sklepie będzie niższa o 50zł :shock: ?

Mieli może jeszcze kilka sztuk kupionych jak był po 180 i leżały na magazynie, a teraz cena będzie 230.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Obawy o nadwagę okazały się niepotrzebne.

Lata świetnie!!!

extrstarat.jpg

extrlot.jpg

extrprzelot.jpg

extreskadra.jpg

Wszystkim którzy mają wylatane już kilka godzin i zastanawiają czy zainwestować w ten modelik - POLECAM !!!

Paweł

MODELARZE BYDGOSZCZ

Opublikowano

Zlin zbudowany od podstaw przez naszego kolegę Piotra

RELACJA Z BUDOWY NA NASZEJ STRONIE

FORUM :

Modelarnia z Bydgoszczy i okolic :: Hangar :: Budowa modeli

ZAPRASZAM

KLIK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.