kisiel Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 radek872 napisał/a:Mój do lotu wazył 490g jak dobrze pamietam Z czego wynika te 300g różnicy masy Twojego modelu i modelu pagor72'a? Z wyposażenia? Bo przecież model identyczne. Tak tylko i wyłącznie z wyposażenia. No i kolega dołożył jeszcze tylne kółeczko które w tym modelu według mnie jest zbędne. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 No i inne podwozie główne niż jest seryjne :? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagor72 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Wiem,wiem trochę przekombinowałem - cudów w locie się nie spodziewam.(ale nie będę go odchudzał ,taki już zostanie) Planuję sklecić jeszcze jednego EXTRIMA teraz wiem jakie popełniłem błędy i myślę że młodszy braciszek będzie dużo lżejszy. Pozdrowionka Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Planuję sklecić jeszcze jednego EXTRIMA teraz wiem jakie popełniłem błędy i myślę że młodszy braciszek będzie dużo lżejszy. Bez przesady, model łądnie się prezentuje i bedzie dobrze latał jak każdy Extrim. W wagę do lotu 490g to chyba nikt nie uwierzy .... może to waga samego płatowca :-) Mój Extrim ważył do lotu z pakietem 1500mh, silnikiem Axi 2120 oraz serwami HS-55 około 760 g a po kilku kretach i naprawach oraz wykonanym kesonie przednim na skrzydle waży 820g i nadal wyrywa pionowo do góry. Bedzie dobrze .... tylko wymień tego małego pilota bo chyba nic nie widzi :rotfl: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagor72 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Bedzie dobrze .... tylko wymień tego małego pilota bo chyba nic nie widzi :rotfl: ms Dziękuję za wsparcie , miło bo spodziewałem się samych krytycznych uwag (świadomy nadwagi) Co do pilota wsadzę go w coś mniejszego - niech podrośnie. Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 No tu nie o to chodzi żeby robic cegłe i wkładać ciężki silnik tylko odwrotnie mała masa to i wyposazenie mniejsze.Mój do lotu wazył 490g jak dobrze pamietam To schudł Ci od maja o 100g ? :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Nie bardzo miałem kiedy przeczytać całą historie twojego modelu. Proponuje kleić wszystko klejem CA tak jak każe instrukcja mój pierwszy extrim ważył chyba ponad kilogram i latał. Był klejony wikolem :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 I do pokrycia jak najlżejsze folie! To też całkiem spora, dodatkowa masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Ja też chciałem sobie w przyszłości takiego extrima sprawić. A i jaką folie byście polecali ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Ja też chciałem sobie w przyszłości takiego extrima sprawić. A i jaką folie byście polecali ? Ja osobiście polecam folie firmy Oracover. Fajnie się nią okleja 8) i jest dość lekka sam jestem właśnie w trakcie okeljania modelu tą folią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Fakt, że fajnie się nią okleja, ale to jedna z najcięższych folii! Polecam wszelkie folie z dopiskiem Light. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 A propo jakie koła dać do tego modelu (jaka wielkość) :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 A propo jakie koła dać do tego modelu (jaka wielkość) :?: Sam sobie odpowiedz - trawa czy asfalt :?: :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 trochę odbiegając od kół to dla tych co chcą sobie sprawić takiego extrima to najtańszy jest (nie za 230zł tylko za 180zl!!!)Tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 trochę odbiegając od kół to dla tych co chcą sobie sprawić takiego extrima to najtańszy jest (nie za 230zł tylko za 180zl!!!)Tutaj Tyle że jest chwilowo niedostępny,a jak będzie dostępny to się na 10000 % cena zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Wcale nie ja mojemu koledze podpowiedziałem z tym extrimem był dostępny i kupił za 180zł i cena w ogóle się nie zmieniła jak będzie dostępny też go kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Po 180zł był wcześniej. A teraz się zastanów co piszesz... teraz cena u producenta jest 230zł a w sklepie będzie niższa o 50zł :shock: ? Mieli może jeszcze kilka sztuk kupionych jak był po 180 i leżały na magazynie, a teraz cena będzie 230. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagor72 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Obawy o nadwagę okazały się niepotrzebne. Lata świetnie!!! Wszystkim którzy mają wylatane już kilka godzin i zastanawiają czy zainwestować w ten modelik - POLECAM !!! Paweł MODELARZE BYDGOSZCZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 witam. Lata świetnie!!! to najważniejsze. a gdzie szukać takiego Zlina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagor72 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zlin zbudowany od podstaw przez naszego kolegę Piotra RELACJA Z BUDOWY NA NASZEJ STRONIE FORUM : Modelarnia z Bydgoszczy i okolic :: Hangar :: Budowa modeli ZAPRASZAM KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.