Cimek Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Mówisz o belkach kadłubowych? Jeżeli tak, to są one tylko "wsadzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Mówisz o belkach kadłubowych? Jeżeli tak, to są one tylko "wsadzone Mówię o całym kadłubie ;-) Zaokrąglony wygląda ładniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 To wszystko będzie później szlifowane ,do pięknej gładkości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Tak patrzę i fajny OV-10 Bronco by z niego był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 ...jest już: http://allegro.pl/bronco-0v-10-zestaw-cnc-kabina-model-pod-fpv-i1884916068.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 witajcie wywlokłem tydzień temu Ursusa na Babią Górę hehehe- "CO on tam niesie?! Wielki czarny trok na plecaku spędzał zmęczenie z oczu turystów... poniżej efekt wycieczki. Niestety od połowy zaparowała obudowa i z filmu klasy kamera gopro pozostały wspomnienia... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 właśnie dostałem od Ani zdjęcia z naszej wyprawy na B.Górę - w tym kilka z Ursusem w roli głównej;) i mały off topic: zdjecia z mojej większej zabawki niestetey zrobione telefonem bo aparat zostal w samochodzie znad Bielska było widać Sudety(!) i przedgórze Alp! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Mega szacun z mojej strony. Od kilku lat odwiedzam Babią co roku zawsze 11 listopada i tylko w tym roku udało mi się wytrzymać na szczycie dłużej, niż 10 minut (było wyjątkowo ciepło jak na to miejsce o tej porze roku). Myślałem o tym, że to ciekawe miejsce do latania jakimś wytrzymałym szybowcem zboczowym (biorąc pod uwagę prędkości wiatru, jaki zazwyczaj tam wieje), bo miejsca do lądowania jest sporo i widok w stronę Tatr przepiękny, ale na myśl o staniu tam dłuższą chwilę w jednym miejscu z nadajnikiem w rękach szybko mi przeszło (nigdy w życiu nie wymroziło mnie w Tatrach tak, jak zazwyczaj przemarzam na Babiej). Twardziel z Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Łubudubu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 ŁubudubuNiech żyje prezes naszego klubu Cóż się takiego stało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Jedna połówka skrzydła z bagnetu no i wyszło jak widać... Szkoda... Chociaż dziwne, bo jak wsadzałem połowkę skrzydła w centropłat ,to wszystko bardzo mocno wchodziło, a tak czy siak połoweczka się z skrzydła wyślizła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 A ja widzę inny problem... Słabo skleiłeś model. Miałem ten sam problem. W locie wypadło jedno później 2 skrzydło i nie miałem takich zniszczeń. Zanim walnąłem w ziemię to jeszcze model lekko podciągnąłem do góry;-) Ale.... POSKLEJA SIĘ !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Centropłat został wyrwany panie z kadłuba, model spadł z dość sporej wysokości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Przyklej centropłat na kleju poliuretanowym. Ja tak skleiłem, zaliczyłem ursusem wiele upadków i nigdy centropłat nie odpadł ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Własnie było tym klejone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Własnie było tym klejoneTo rzeczywiście musiałeś zdrowo przywalić ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Witam Mam ursusa rozpiętości 220 i mam ogromy problem z Wiotkością ogonka. Wczoraj polatałem trochę wiało. Gdy leciałem z wiatrem nawet na wyłączonym silniku ursus nabierał sporej prędkości a jego ogon wpadał w takie prze okrutne drganie że prawie nie dało się nim sterować. Ratowałem się zaciąganiem wysokości i utratą prędkości. Model zrobiony jest zgodnie z instrukcja jednak wydaje mi się że ogon jest za elastyczny. Czy macie (ludzie latający ursusami) podobne problemy i w jaki sposób można by je wyeliminować. Na początku myślałem że mam za duże śmigło (11x5,5) i za dużo "wieje na ogonek" Jednak wczoraj z wiatrem latałem na wyłączonym silniku a ogon jak wpadał tak wpada w wibracje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apathor Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 U nas tez jest taki przeskalowany Ursus.Wiotki ogon to chyba nie jedyna jego wada. Ostatnio go ubilismy przy kolejnej, desperackiej probie ulotnienia. Mniejszy oryginal prawdopodobnie ma lepsze wlasciwosci lotne a proste przeskalowanie bez modyfikacji materialow konstrukcyjnych nie wyszlo najlepiej. Naszego, bedziemy jeszcze reanimowac ze sporym usztywnieniem, moze to cos poprawi. Jak nie, to pojdzie na sciane jako sliczny nielot dekoracyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 -czołem jakos świat lepiej sobei chyba radzi z budową Ursusa niż rodacy co widac na rcgroups... może mają lepszą znajomość z budowei modeli z epp i ich dodatkowym usztywnianiu ponieważ mój staruszek cały czas w stanei lotnym, postanowiłem troche poeksperymentoweac z podwoziem -ale takim które nie zwiększy zanadto oporów powietrza: sklejeczki: przygotowanei gniazd w belkach (będą wymagały pomocniczych usztywnieńz powodu podcięć pod koła): pomocnicze podwozie na miejscu: skrętne koło przednie: i na koniec całość gotowa do startu założenie jest takie aby podwozie służyło jedynei do staru: lądowanie na koło głowne - jak w szybowcu film: https://plus.google.com/photos/103764326109901912359/albums/5936381719796487553/5936381719933610514 to be continued Marek www.napolskimniebie.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.